Sefkerin: Renoviranje fudbalskog terena (video)

Sefkerin: Renoviranje fudbalskog terena (video)

Renoviranje fudbalskog terena (video)

SEFKERIN, 14. oktobar 2022 – Aktuelnu takmičarsku sezonu Fudbalski klub „Tempo“ iz Sefkerina kao domaćin igra u susednom Glogonju, a razlog tome je kompletno renoviranje terena.
Zajedno sa predstavnicima kluba radove su obišli predsednik opštine Miloš Markov i pokrajinski poslanik Predrag Ginculj. Projekat finansiraju lokalna samouprava i Pokrajinski sekretarijat za omladinu i sport. Predsednik opštine ističe značaj ovog projekta za razvoj fudbala i sporta u Sefkerinu.

„Kao što sam i ranije naglasio, finansiranje sporta nije samo donacija klubovima i Sportskom savezu Opštine Opovo i nije jedini sistem kojim lokalna samouprava podstiče sport, a jedan od bitnih segmenata je sportska infrastruktura i iz tog razloga danas smo ovde. U pitanju revitalizacija fudbalskog terena u Sefkerinu gde sada u prve dve faze projekta imamo skidanje površinskog sloja zemlje, zatim sledi ravnanje terena, a nakon toga sejanje trave i u poslednjoj trećoj fazi postavka sistema za zalivanje. Ideja nam je kada se celokupan projekat završi imamo jedan potpuno nov teren, osvežen i ravan jer moram da napomenem da je ovde bila razlika u visini terena što naravno nije dobro kada se igra fudbal. Smatram da sa realizacijom ovog projekta obezbeđujemo kvalitetne uslove za razvoj fudbala i sporta u Sefkerinu“, izjavio je Markov.

Prvu fazu projekta finansira lokalna samouprava sopstvenim sredstvima u visini između 350.000 – 400.000 dinara, dok je druga faza, koja podrazumeva ravnanje terena, postavljanje peska, novog sloja zemlje i travnate podloge, finansirana preko konkursa Pokrajisnkog sekretarijata za omladinu i sport gde su sefkerinskom klubu odobrena sredstva u iznosu od 1,2 miliona dinara.

 

Projekat “Krug podrške”:   Produžetak roka za prijave za dodelu kuća sa okućnicom u Opovu

Projekat “Krug podrške”: Produžetak roka za prijave za dodelu kuća sa okućnicom u Opovu

Produžetak roka za prijave za dodelu kuća sa okućnicom u Opovu

Opovo, 14. Oktobar 2022
Produžen Poziv osetljivim društvenim grupama u Opovu za dodelu kuća i prateć
ih mera podrške
U okviru projekta „Krug podrške“, koji je usmeren na obezbeđivanje trajnih stambenih rešenja za odabrane korisnike, kroz kupovinu i dodelu kuća, kao i mera podrške aktivne inkluzije, opština Opovo objavila je 15.09.2022. Javni poziv za izbor korisnika čiji rok je sada produžen.

Novi rok za prijavu je 31. oktobar 2022. do 15 časova.

Za dodelu kuća i mere podrške aktivne inkluzije mogu se prijaviti sledeći građani/ke koji žive na teritoriji opštine Opovo:

1) pripadnici/ce romske nacionalne manjine

2) porodice sa osobom/osobama sa invaliditetom

3) žene žrtve porodičnog nasilja

4) samohrani roditelji.

Tekst Javnog poziva kao i prijavni formular za svaku od ciljnih grupa možete preuzeti na sledećem linku: https://opovo.org.rs/javni-poziv-za-izbor-korisnika-paketa-podrske-u-okviru-projekta-krug-podrske/

Sve dodatne informacije u vezi sa Javnim pozivom i uslovima prijave, kao i neophodnu podršku pri popunjavanju prijavnih formulara i pribavljanja neophodne dokumentacije, zainteresovani mogu dobiti od Magdalene Arnold Đerić u Kabinetu predsednika opštine, svakog radnog dana od 12 do 15 časova.
Projekat „Krug podrške“ sprovodi opština Opovo u saradnji sa Centrom za socijalni rad Opovo i udruženjem građana „Siguran život“.
Projekat se realizuje u okviru programa „Podrška Evropske unije socijalnom stanovanju i aktivnoj inkluziji“, koji finansira Evropska unija, a implementira UNOPS.

 

Projekat “Krug podrške”:   Produžetak roka za prijave za dodelu kuća sa okućnicom u Opovu

Projekat “Krug podrške”: Opština Opovo kupuje kuće sa okućnicom

Opština Opovo kupuje kuće sa okućnicom
Opovo, 14. Oktobar 2022
Produžen rok poziva zainteresovanim prodavcima sa teritorije opštine Opovo
U okviru projekta „Krug podrške“, koji sprovodi opština Opovo u saradnji sa Centrom za socijalni rad Opovo i udruženjem građana „Siguran život“, objavljen je Javni poziv za kupovinu kuća sa okućnicom kao vid podrške osetljivim društvenim grupama a rok za prijave je sada produžen.

Novi rok je 14. novembar 2022. do 15 časova.

Svi zainteresovani prodavci mogu se javiti na Poziv ukoliko objekat koji prodaju ispunjava sledeće uslove:

  • Zadovoljava osnovne uslove za život i stanovanje;
  • Upisan je u katastar nepokretnosti na ime prodavca;
  • Upisan je u Katastar nepokretnosti bez tereta;
  • Ima vrednost u granicama vrednosti na tržištu nepokretnosti, ne iznad 18.000 evra;
  • Nije predmet sudskog spora, i ne postoje nerešeni imovinsko-pravni odnosi;
  • Nema neizmirene obaveze za komunalne troškove (struja,voda, smeće).

Tekst Javnog poziva kao i prijavni formular možete preuzeti na sledećem linku: https://opovo.org.rs/javni-poziv-za-kupovinu-kuca-sa-okucnicom-za-resavanje-stambenih-potreba-korisnika-u-okviru-projekta-krug-podrske/

Sve dodatne informacije u vezi sa Javnim pozivom i uslovima prijave, možete dobiti od Radeta Cvetanovića na telefon 013/681-666 ili 063/1060547.
Projekat „Krug podrške“  se realizuje u okviru programa „Podrška Evropske unije socijalnom stanovanju i aktivnoj inkluziji“, koji finansira Evropska unija, a implementira UNOPS.

Sportski vikend: U nedelju tri fudbalska derbija

Sportski vikend: U nedelju tri fudbalska derbija

U nedelju tri fudbalska derbija

OPOVO, 14. oktobar 2022 – Očekuje nas više nego uzbudljiv sportski vikend jer se u nedelju igraju čak tri fudbalska derbija u kojima učestvuju naši opštinski klubovi.

U Drugoj južnobanatskoj ligi – zapad derbi kola se igra u Banatskom Brestovcu između Budućnosti i našeg Radničkog. Baranđane očekuje uvek neugodno gostovanje u Banatskom Brestovcu, pune tribine domaćih navijača i tim koji je u dobroj formi. Biće to neizvestan meč, a Radničkom bi odgovarao i nerešen rezultat.

Opovčani gostuju Starom Tamišu i nakon dve teške utakmice i poraza protiv vodećih ekipa u ligi, ovo je prilika da osvoje bodove u susretu sa poslednjeplasiranim timom na tabeli.

U Opštinskoj ligi Pančevo – Kovin – Kovačica – Opovo u ovom kolu doći će, bar donekle, do razrešenja na vrhu tabele. U ovom trenutku četiri prvoplasirane ekipe (Borac, Voja Gačić, Kolonija i Tempo) imaju isti broj bodova ali se u ovom kolu i međusobno sastaju.

Tempo je domaćin Voji Gačiću i Sefkerinci nakon poraza u Sakulama žele da poprave utisak i povrate prvu poziciju, tako da će napasti svim raspoloživim snagama. S druge strane Sakuljani gostuju u Kovinu i osokoljeni dobrim rezultatima i formom sigurno neće kalkulisati. U svakom slučaju, rezultati ovih mečeva pokazaće trenutne domete naša dva kluba.

U 3. kolu Međuregionalne lige KSV jug, Opovčani u Pančevu dočekuju Jadran iz Golubinaca, trenutno prvoplasiranu ekipu lige.

FUDBAL: Omladinska liga južnog Banata / 6. kolo

Baranda, 15. oktobar (subota) RADNIČKI – OMLADINAC 1927 (Opovo)

FUDBAL: Kadetska liga južnog Banata / 6. kolo

Glogonj, 15. oktobar (subota) TEMPO (Sefkerin) – POBEDA (Samoš)

FUDBAL: Pionirska liga južnog Banata / 6. kolo

Uzdin, 15. oktobar (subota) 15:00h; UNIREA – BORAC (Sakule)

Crepaja, 15. oktobar (subota) BUBAMARA 2010 – OMLADINAC 1927 (Opovo)

FUDBAL: Druga južnobanatska liga – zapad / 9. kolo

Banatski Brestovac, 16. oktobar (nedelja) 15:00h; BUDUĆNOST – RADNIČKI (Baranda)

Pančevo, 16. oktobar (nedelja) 15:00h; STARI TAMIŠ – OMLADINAC 1927 (Opovo)

FUDBAL: Opštinska liga Pančevo – Kovin – Kovačica – Opovo / 7. kolo

Glogonj, 16. oktobar (nedelja) 15:00h; TEMPO (Sefkerin) – VOJA GAČIĆ (Pančevo)

Kovin, 16. oktobar (nedelja) 15:00h; KOLONIJA – BORAC (Sakule)

KOŠARKA: Međuregionalna liga KSV jug / 3. kolo

Pančevo, 16. oktobar (nedelja) 18:00h; OPOVO 99 – JADRAN (Golubinci)