Pozorište: Svlačenje – komedija naših naravi (video)

Pozorište: Svlačenje – komedija naših naravi (video)

Svlačenje – komedija naših naravi

OPOVO, 1. oktobar 2022 – Sjajna atmosfera u sali Kulturnog centra Opovo pratila je pozorišnu predstavu „Svlačenje“ po tekstu i u režiji Mirjane Bobić Mojsilović gde su glavne role nosile Jelica Sretenović i Katarina Žutić.

Svlačenje je savremena komedija, čija se radnja događa u jednom modnom salonu. Sredovečna žena dolazi kod poznate modne stilistkinje – na preobražaj imidža, kako bi je stilistkinja učinila mlađom, privlačnijom i modernijom za njenog muža, koji je takođe žrtva terora mladosti, vitkosti, fizičkog izgleda i trke za uspehom. Komad se bavi brakom, istinama, lažima i opštim mestima naše stvarnosti.

pozorišna predstavu „Svlačenje“ ; Foto/Glas Opova

U ovoj komediji naših naravi, podsmehu se izlažu i mnogi savremeni koncepti “modernosti”, ali se takođe odvija i jedna drama između dve žene koje se prvi put sreću. Ovde se radi o oblačenju, presvlačenju i svlačenju, u bukvalnom ali i prenosnom smislu. Ko će biti obučen, ko svučen, a ko presvučen, ostaje publici da odluči.

Fudbal: Rezultati mlađih kategorija Omladinca i Borca

Fudbal: Rezultati mlađih kategorija Omladinca i Borca

Rezultati mlađih kategorija Omladinca i Borca

OPOVO / SAKULE, 1. oktobar 2022 – U okviru 4. kola Pionirske lige južni Banat – grupa sever Omladinac je izgubio u Opovu od Sloge iz Plandišta 0:5, dok su pioniri sakulskog Borca bili više nego ubedljivi u susretu sa Glogonjom i slavili rezultatom 11:2.

Utakmicu 4. kola su odigrali i omladinci opovačkog kluba, takođe sa Slogom iz Plandišta i izgubili istim rezultatom 0:5.

Kako je u Opovu ovog vikenda praznik, za domaće i gostujuće fudbalere priređeno je druženje uz sokove i slatkiše, a klub se zahvalio lokalnoj samoupravi na podršci.

 

Šah – Prva liga Srbije: Opovčani zadržali status prvoligaša

Šah – Prva liga Srbije: Opovčani zadržali status prvoligaša

Opovčani zadržali status prvoligaša
Vrnjačka banja, 20 – 30. septembar 2022 – U Vrnjačkoj Banji je održano prvenstvo Prve lige Srbije na kojoj je debitovao opovački ŠK „Bata Ćosić“. Nakon izuzetno teške i naporne borbe naši šahisti su u finišu lige obezbedili opstanak i sasvim pristojan plasman deobom 7 – 8. mesta.
Kako kažu šahovski analitičari ali i direktor lige, Saša Jeftić, na samom otvaranju, ovo je bio jedan od najkvalitetnijih turnira u nekoliko proteklih decenija. Naime učešće na turniru uzelo ja čak 39 velemajstora a više od 90 igrača su nosioci internacionalnih titula!
Evo raporta kapitena Gorana Vlajkovića:
Rano je za stručne analize, utisci se nisu slegli, međutim elementarni zaključak je da smo odigrali upravo očekivano, naime pobedili smo sve što je trebalo a izgubili od jačih ekipa uz po jedno iznenađenje. Naime, poraženi smo od slabije ekipe „Vladimirci“ ali smo to nadoknadili pobedom nad ekipom „Slovana“ iz Rume (prošlogodišnjeg šampiona) za koji nastupa bezmalo reprezentacija Srbije: velemajstori Aleksandar Inđić, Ivan Ivanišević i Miloš Perunović.
U ukupnom rezultatu to izgleda ovako: dva nerešena rezultata, četiri pobede i pet poraza. Moram naglasiti da smo u poslednjem kolu dve partije izgubili kontumacijom, naime polovinu ekipe pokosio je virus, umesto šest igrača na meč smo izašli sa četiri, startovali smo sa -2, tako da je taj meč bio izgubljen unapred. Više ekipa imalo je problem sa virusom pe je izostala potpuna rezultatska  neizvesnost i to bas u mečevima koji rešavaju podelu medalja. Recimo u našem poslednjem meču, koji za nas nije imao rezultatski značaj, igrali smo protiv „Požege“ kojoj je je bila neophodna pobeda za osvajanje bronzane medlje, ali kao što sam već rekao, meč je bio izgubljen i pre početka.
Na kraju, podela 7. i  8. mesta predstavalja odličan rezultat. Čestitramo ekip „Zmaj“ Beograd (do nedavno ŠK „Politika“) na osvajanju titule prvaka Srbije, a Prvu ligu napuštaju: Grocka, Vladimirci i Lučani.
Nastup na Prvoj ligi Srbije ne bi bio moguć bez velike podrške naše lokalne samouprave, odnosno bez ličnog angažovanja predsednika Miloša Markova, takođe veliku pomoć dobili smo od firme „Agros“ Opovo, potom Denta BP Pharm, Mlekara Maestro Sakule, Pekara M&N Opovo, Jugoexsim doo Beograd, Ros produkt servis (mere) doo Beograd, Pokrajinski sekretarijat za omladinu i sport. Svim donatorima neizmerno i veliko hvala!

Takmičenje je održano po najvišim svetskim standardima, uslovi za igru odlični, organizacija turnira besprekorna, Čestitam Šahovskom Savezu Srbije na fantastično obavljenom poslu, da pomenem i sudije koje su bile na visini zadatka predvođene odličnom glavnom sudijom Jasnom Šakotić.
Posebno želim da naglasim da su sve partije prenošene uživo, da su mnoge šahovske platforme preuzimale prenos, tako da je našu Prvu ligu ali i sve partije opovačkih šahista pratila publika u celom svetu!
Čestitam na srčanoj borbi i uloženom ogromnom naporu svojim igračima: IM Ioannidisu Evgeniosu (Solun, Grčka), VM Branku Damljanoviću (Beograd), VM Branku Tadiću (Beograd), IM Nikoli Nikolovskom (Skoplje, Severna Makedonija), IM Mladenu Milenkoviću (Paraćin), IM  Boroljubu Zlatanoviću (Kragujevac) i Jovanu Radlovačkom (Pančevo). (G.V.)

Ranking crosstable
Rk. Team TB1
1 ZMAJ – Beograd 26
2 JELICA PEP – Goračići 22
3 365.rs POŽEGA – Požega 21
4 NOVOSADSKI ŠK – Novi Sad 21
5 NAFTAGAS – Elemir 18
6 SPARTAK – Subotica 15
7 JUGOVIĆ – Kać 14
8 BATA ĆOSIĆ – Opovo 14
9 SLOVEN – Ruma 13
10 MLADOST – Lučani 10
11 VLADIMIRCI – Vladimirci 8
12 GROCKA RESTORAN VINOGRADI – Grocka 0

 

Kreativna radionica ONB Opovo: Kolaži od materijala iz prirode

Kreativna radionica ONB Opovo: Kolaži od materijala iz prirode

Kolaži od materijala iz prirode
OPOVO, 1. oktobar 2022 – Tema jubilarne 30. radionice za decu Kreativnog kluba Opštinske narodne biblioteke Opovo bio je kolaž od materijala iz prirode.
Radionicu je vodila Mira Vuković, a organizatori i učesnici kreativnih radionica pozivaju građane naše opštine da im se pridruže u nedelju na Banatskom slatkom danu gde će izložiti svoje radove.

 

Matične knjige venčanih: U septembru šest venčanja

Matične knjige venčanih: U septembru šest venčanja

U septembru šest venčanja
OPOVO, 1. oktobar 2022 – Tokom septembra na teritoriji Opštine Opovo održano je šest venčanja, četiri u Opovu i dva u Sefkerinu.
OPOVO: Đorđe Šimšić i Jovana Lekić; Nemanja Janjić i Tanja Spasevski; Saša Jovanov i Jelena Surdanov; Saša Miljković i Dušica Lazin.
SEFKERIN: Ivan Ristić i Dragana Tešić; Stefan Savić i Milica Tintor.