Saobraćaj: U petak i subotu zatvoren most Čenta – Baranda

Saobraćaj: U petak i subotu zatvoren most Čenta – Baranda

U petak i subotu zatvoren most Čenta – Baranda
BARANDA, 7. oktobar 2022 – Zbog snimanja filma, 7. i 8. oktobra  u periodu od 8:00 do 19:00 časova biće zatvoren most na delu državnog puta II A reda, deonice Čenta – Baranda. Alternativni putni pravac tokom obustave između Barande i Čente će se vršiti preko naseljenog mesta Opovo.
U ptanju je produkcija Bandur Filma, filmske produkcijske kuće iz Beograda, koja u koprodukciji sa američkom producentskom kućom Catalyst Studios priprema dugometražni igrani film “Switch&Bite”.
Veliki deo filma  “Switch&Bite” su vožnje automobilom, a takođe snimaće se i jedna zahtevna kaskaderska scena – pad autiomobila sa mosta.

 

Dečja nedelja: Kreativna radionica u Opovu

Dečja nedelja: Kreativna radionica u Opovu

Kreativna radionica u Opovu

OPOVO, 6/7. oktobar 2022 – U okviru održavanja manifestacije „Dečja nedelja“ u organizaciji Opštinske narodne biblioteke u saradnji sa osnovnim školama naše opštine, u četvrtak i petak održana je kreativna radionica u OŠ „Dositej Obradović“ Opovo.
Radionicu su vodile su vodile primenjeni dizajneri Jovana Ugrinov i Olga Reljić, a tema je bila izrada grnčarije od gline.
Projekat dečjih radionica podržao je Pokrajinski sekretarijat za kuluru, javno informisanje i odnose sa verskim zajednicama.
Kreativna radionica koja se subotom redovno održava u Opštinskoj narodnoj biblioteci Opovo, sutra će zbog održavanja pozorišne predstave za decu biti pomerena u 10:00 časova.

 

Kulturni centar Opovo: U subotu predstava za decu, ulaz besplatan

Kulturni centar Opovo: U subotu predstava za decu, ulaz besplatan

U subotu predstava za decu, ulaz besplatan
OPOVO, 7. oktobar 2022 – U subotu, 8. oktobra (12:00 časova) na pozorišnoj sceni Kulturnog centra Opovo biće izvedena predstava za decu „Crvenkapa“.
U predstavi se sa decom druže braća Grim, koji pokušavaju, uz dečiju pomoć, da napišu bajku “Crvenkapa”. Da li je Crvenkapa stvarno Crvenkapa ili je Žutokapa, dali je Vuk stvarno tako zao ili je on jedna smotana kukavica. Na ta i još mnoga druga pitanja će braća Grim dati odgovore u ovoj kontakt predstavi, prožetoj songovima i igrom.
ULAZ JE BESPLATAN!

 

Društvo i NVO: Održana tribina o porodičnom nasilju

Društvo i NVO: Održana tribina o porodičnom nasilju

Održana tribina o porodičnom nasilju
Opovo, 7. oktobar 2022
U Opovu je 2. oktobra razgovarano sa predstavnicama nekoliko udruženja žena iz Južnog Banata na temu porodično nasilje. Skup su organizovali Aktiv žena Opovo, a uz podršku udruženja građanki FemPlatz iz Pančeva. Prisutne su informisane o načinu prepoznavanja nasilja, procedurama prijavljivanja istog, dostupnim uslugama, kao i o ulozi i značaju Sigurne kuće.

Sportski vikend: Fudbal u Barandi i Opovu, derbi kola u Sakulama

Sportski vikend: Fudbal u Barandi i Opovu, derbi kola u Sakulama

Fudbal u Barandi i Opovu, derbi kola u Sakulama

OPOVO, 7. oktobar 2022 – Obe fudbalske lige u kojima se takmiče naši klubovi postaju sve zanimljivije i neizvesnije, tako da nas i ovog vikenda očekuju uzbudljive utakmice.
Radnički dočekuje četvrtoplasiranu ekipu Proletera iz Mramorka. Baranđani imaju impretaiv pobede da bi zadržali prvu poziciju i svakako ih očekuje težak meč.
Omladinac je domaćin drugoplasiranoj ekipi Budućnosti iz Banatskog Brestovca koja će imati ulogu favorita ali s druge strane, Opovčani prednost domaćeg terena.
U Opštinskoj ligi, u nedelju nas očekuje opštinski derbi, a ujedno i derbi kola između sakulskog Borca i sefkerinskog Tempa. Sefkerinci su prvi na tabeli sa maksimalnim učinkom u prvih pet kola, dok su Sakuljani treći sa tri boda zaostatka. Izuzetno značajna utakmica za oba kluba, tako da će ovaj meč biti poslastica za sve ljubitelje fudbala.
Opovački košarkaši u 2. kolu gostuju u Vršcu gde ih dočekuje odlična ekipa Breg 013.

Fudbal: Druga južnobanatska liga zapad / 8. kolo

Baranda, 8. oktobar (nedelja) 15:00h; RADNIČKI – PROLETER (Mramorak)
Opovo, 8. oktobar (nedelja) 12:00h; OMLADINAC 1927 – BUDUĆNOST (Banatski Brestovac)

Fudbal: Opštinska liga Pančevo – Kovin – Kovačica – Opovo / 6. kolo

Sakule, 8. oktobar (nedelja) 15:00; BORAC – TEMPO (Sefkerin)

Košarka: Međuregionalna liga KSV jug / 2. kolo

Vršac, 8. oktobar (nedelja) 19:00h; BREG 013 – OPOVO 99