Poljoprivreda: Nasipanje i ravnanje atarskih priključaka

Poljoprivreda: Nasipanje i ravnanje atarskih priključaka

Nasipanje i ravnanje atarskih priključaka

SEFKERIN, 15. oktobar 2022 – Na inicijativu lokalnih poljoprivrednika u sefkerinskom ataru između Sefkerina i Vrbovskog u toku su radovi na sanaciji atarskih priključaka.
U pitanju je šest najbitnijih ulaza u atar gde su ćuprije bile pod preoštrim uglom zbog čega je bio znatno otežan izlaz radnim mašinama, a neretko se dešavalo i prevrtanje natovarenih prikolica.
Ovim radovima na priključcima će nasipanjem i ravnanjem zemlje biti smanjen nagib što će olakšati ulaz i izlaz sa atarskog puta na asfaltni kolovoz.
Zemlja je obezbeđena sa jednog drugog gradilišta, a u pitanju je zemlja koja se skida sa površinskog sloja fudbalskog terena u Sefkerinu gde se trenutno radi rekonstrukcija.
Radove su obišli predsednik opštine Miloš Markov, opštinski odbornik Predrag Ginculj i predstavnici Saveta mesne zajednice Sefkerin, Stevan Stankov i Jovan Toma.

Nasipanje i ravnanje atarskih priključaka; Foto/Glas Opova

 

Kreativni klub ONB Opovo: Radionica slobodnog crtanja

Kreativni klub ONB Opovo: Radionica slobodnog crtanja

Radionica slobodnog crtanja

OPOVO, 15. oktobar 2022 – Zbog sve većeg broja učesnika, na 36. radionici Kreativnog kluba ONB Opovo deca su bila podeljena u dve grupe i dva termina održavanja.

Mlađa grupa (od pet do osam godina) 11:00 – 11:00 časova i starija grupa (od devet do 14 godina) 12:00 – 13:00 časova.

I ovog puta deca su pokazali veliku kreativnost, tema je bila slobodno crtanje, a radionicu je vodila primenjena dizajnerka Jovana Ugrinov.

Radionica slobodnog crtanja; Foto/Glas Opova

 

Radna akcija: Uređenje sefkerinskog parka

Radna akcija: Uređenje sefkerinskog parka

Uređenje sefkerinskog parka

SEFKERIN, 15. oktobar 2022 – Oko tridesetak volontera učestvovalo je u radnoj akciji uređenje sefkerinskog parka u organizaciji Saveta mesne zajednice Sefkerin i Udruženja „Društveno razvojni centar“.

U okviru akcije prikupljeno je i distribuirano na smetlište opalo lišće, potkresane su uvele grane i okrečena stabla radi zaštite od insekata i parazita, saniran je parkovski mobilijar (klupe i kante za odlaganje smeća) i ujedno ofarbane klupe i stolovi u parku.

Uređenje sefkerinskog parka; Foto/Glas Opova

 

Narodni muzej Pančevo: Diskoteka u kući jednog ministra (Kratka istorija 60-ih)

Narodni muzej Pančevo: Diskoteka u kući jednog ministra (Kratka istorija 60-ih)

Diskoteka u kući jednog ministra (Kratka istorija 60-ih)

PANČEVO, 15. oktobar 2022 – U Narodnom muzeju Pančevo, u četvrtak, 20. oktobra (19:00h) biće priređeno otvaranje izložbe „Diskoteka u kući jednog ministra – Kratka istorija 60-ih“.

Šezdesete godine XX veka bile su prepune događaja i ličnosti koje su oblikovale svet u kome danas živimo, Bitlsi, Stonsi, Elvis, Lui Armstrong, Istočni i Zapadni blok, ubistvo braće Kenedi, Če Gevare, studentske pobune širom sveta, rat u Vijetnamu, letovi u svemir i sletanje na mesec….

Prve diskoteke na svetu otvaraju se u Londonu, Njujorku, Parizu… i.. u Beogradu!

Diskoteka “Kod Laze Šećera” radila je samo godinu dana, a za to kratko vreme, pre nego što ju je zatvorila narodna milicija, posetili su je Alen Delon, Mira Stupica, Pako Raban, Jovan Ćirilov, Lokica Stefanović, Šarl Aznavur i mnogi, mnogi drugi.

Pridružite nam se u četvrtak u 19 časova da ponovo doživimo duh 60-tih i da se podsetimo događaja i ljudi koji su činili i posećivali prvu i za dugo jedinu diskoteku od Milana do Vladivostoka!

Tokom trajanja izložbe organizovali smo stručno vođenje kroz izložbu kao i nekoliko posebnih tematskih večeri, o muzici, umetnosti i Pančevu tokom 60-ih godina, a za posetioce smo, uz katalog, pripremili i majice i torbice sa printovima vezanim za izložbu.

 

Vodovodna mreža: Termini radova i isklučenja vodosnabdevanja u Sakulama

Vodovodna mreža: Termini radova i isklučenja vodosnabdevanja u Sakulama

Termini radova i isklučenja vodosnabdevanja u Sakulama

SAKULE, 15. oktobar 2022 – Tokom naredne nedelje nastavljaju se radovi na zameni čvorišta u okviru realizacije projekta Rekonstrukcije vodovodne mreže u Sakulama.

U vreme radova biće isključeno vodosnabdevanje u celom naselju:

Ponedeljak 17.10.2022: od 08.00 do 16.00 časova

Utorak 18.10.2022: od 08.00 do 16.00 časova

Četvrtak 20.10.2022: od 08.00 do 16.00 časova

Petak 21.10.2022: od 08.00 do 16.00 časova