SPC Sakule: Renoviranje crkvenog tornja

SPC Sakule: Renoviranje crkvenog tornja

Renoviranje crkvenog tornja
SAKULE, 6. oktobar 2022 – U Sakulama se finiširaju radovi na renoviranju crkvenog tornja. Za ovaj projekat Srpska pravoslavna opština Sakule sufinanirana je preko konkursa za verske zajednice od strane lokalne samouprave, tako da je sa ovim sredstvima i sredstvima koja su preko banatske eparhije dobijena od Pokrajinskog sekretarijata za kulturu, javno informisanje i odnose sa verskim zajednicama, realizovan projekat renoviranja crkvenog tornja.
Starešina hrama, Dušan Suknović kaže da je toranj bio u veoma lošem stanju, jedna veća i nekoliko manjih rupa, propao je frontalni prozor, tako da je ovom rekonstrukcijom sve to popravljeno i obnovljeno, a takođe je i opšiven krst na vrhu tornja.
Radove su obišli predstavnici lokalne samouprave, zamenica predsednika opštine Anka Simin Damjanov, opštinska većnica Vesna Stanojev i predsednik Saveta mesne zajednice Sakule Milorad Ješin.
„Lokalna samouprava je i ove godine raspisala konkurs za realizaciju projekata verskih zajednica sa teritorije naše opštine, ukupno je bilo opredeljeno dva miliona dinara, koji su raspoređeni jednako na sve četiri srpske pravoslavne opštine i jednu katoličku župu, odnosno po 400 hiljada dinara.
Prošle godine smo preko ovog konkursa u sakulama sufinansirali radove na renoviranju fasade Svetosavskog doma, a ove godine renoviranje crkvenog tornja“, izjavila je Simin Damjanov.

foto S.Lazić

 

Košarka: Opovčani u prvenstvu startovali pobedom

Košarka: Opovčani u prvenstvu startovali pobedom

Opovčani u prvenstvu startovali pobedom

OPOVO, 6. oktobar 2022 – Prošlog vikenda odigrano je prvo kolo košarkaškog prvenstva Međuregionalne lige KSV jug. U utakmici koju su kao domaćini igrali u pančevu, opovačli košarkaši su startovali pobedom.

OPOVO 99 – PARTIZAN (Šid) 87:68 (24:13; 22:14; 22:16; 19:25)

U ligi se takmiči 11 timova. Pored Opova 99 tu su Ru-koš (Ruma), Jadran (Golubinci), Jedinstvo (Kačarevo), Vojka, Šimanovci, Breg 013 (Vršac), Omladinac (Novi Banovci), Partizan (Šid) i van konkurencije Tamiš (Pančevo) i Dinamo (Pančevo).

Opovčani u ovoj sezoni nastupaju sa 16 licencirana igrača: Dejan Vukadin, Nikola Konstantinov, Milan Cuca, Nikola Kanjevac, Igor Ilić, Nikola Mojsa, Dragan Vasić, Bogdan Glišić, Vladimir Kokanović, Aleksa Brkić, Mateja Nikolić, Andreja Krsmanović, Strahinja Nikolić, Jovan Budimirov, Uroš Spasić i Jovan Stojanović.

 

Dečja nedelja: Kreativna radionica u Sefkerinu

Dečja nedelja: Kreativna radionica u Sefkerinu

Kreativna radionica u Sefkerinu
SEFKERIN, 5. oktobar 2022 – Treći dan održavanja Dečje nedelje u organizaciji Opštinske narodne biblioteke u saradnji sa osnovnim školama naše opštine, održana je u Izdvojemom odeljenju „Sveti Sava“, OŠ „Dositej Obradović“. Radionicu su vodile su vodile primenjeni dizajneri Jovana Ugrinov i Olga Reljić, a tema je bila izrada maski od kartona. Projekat dečjih radionica podržao je Pokrajinski sekretarijat za kuluru, javno informisanje i odnose sa verskim zajednicama.