Sakule: Radovi na rekonstrukciji vodovodne mreže (video)

Sakule: Radovi na rekonstrukciji vodovodne mreže (video)

Radovi na rekonstrukciji vodovodne mreže (video)

SAKULE, 12. oktobar 2022 – Radovima na prvoj fazi započela je realizacija projekta Rekonstukcije vodovodne mreže u Sakulama. Tim povodom radove je obišao predsednik opštine Miloš Markov zajedno sa svojim saradnicima iz kabineta, Mesne zajednice Sakule i komunalnog preduzeća.

Markov se na terenu upoznao sa tokom radova i istakao značaj kompletnog projekta ali i prve faze gde se radi sanacija vodovodnih čvorišta na raskrsnicama što će ubuduće prilikom sanacija kvarova omogućiti isključenja samo delova naselja ili ulica, a ne kao do sada celog naselja.

Sanacija vodovodnih čvorišta na raskrsnicama; Foto/Glas Opova

„Na teritoriji naše opštine imamo situaciju da naselje Sakule, kao i baranda imaju 100 posto staru vodovodnu mrežu i videli smo da je to posebno problematično u letnjem periodu, kao što je to bilo ove godine, kada je bio dug period velike suše, imali smo sleganje tla, pucanja cevi  i bilo je dosta izazova da održimo kontinuirano vodosnabdevanje. Ovo je početak jednog projekta o kojem razmišljamo dugo godina unazad, od početka madata, a to je kompletna zamena vodovodne mreže na teritoriji cele opštine. Situacija je bolja u Opovu i Sefkerinu jer je tamo rađena rekonstrukcija u prethodnom periodu, tako da je 80% u Opovu i 60% u Sefkerinu nove vodovodne mreže. Ovom fazom projekta radiće se pola naseljenog mesta Sakule gde ćemo na svakoj raskrsnici raditi zamenu čvorišta. Ovde na terenu sam video ta stara čvorišta koja su u dosta lošem stanju, sam protok vode na tim ključnim mestima je bio nešto slabiji, a najveći benefit ovog projekta jeste što ubuduće nećemo morati da isključimo dotok vode u celom mestu da bi sanirali neki kvar, već možemo samo jedan deo mesta dok ostatak mesta može kontinuirano da ima snabdevanje vodom. Nama to jeste prioritet, i lokalnoj samoupravi i komunalnom preduzeću, da naši građani na najbolji mogući način dobiju kvalitetnu pijaću vodu“, izjavio je Markov za Glas Opova.

Projekat „Sanacija čvorišta postojeće vodovodne mreže u naselju Sakule – Faza I“ sufinansira se preko Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo sa 20 miliona, dok je učešće lokalne samouprave 11 miliona dinara.

JP Mladost: Izmena termina komunalnih radova u Sakulama

JP Mladost: Izmena termina komunalnih radova u Sakulama

Izmena termina komunalnih radova u Sakulama

OPOVO, 12. oktobar 2022 – Izmena termina najavljenih radova u Sakulama. Neće se raditi u subotu 15. oktobra, ostali termini ostaju nepromenjeni.

Sreda 12.10.2022. od 08.00 do 16.00 časova

Četvrtak 13.10.2022. od 08.00 do 16.00 časova

Ponedeljak 17.10.2022. od 08.00 do 16.00 časova

 

ONB Opovo: Nabavka novih knjiga

ONB Opovo: Nabavka novih knjiga

Nabavka novih knjiga

OPOVO, 12. oktobar 2022 – Ove godine Opštinska narodna biblioteka Opovo je od Pokrajinskog sekretarijata za kulturu, javno informisanje i odnose sa verskim zajednicama dobila 115.000 dinara i od tih sredstava sprovela nabavku 129 primeraka knjiga (beletristika, stručna literatura, istorija i filozofija).

Takođe, biblioteka RCNK “Ruski dom” donirala je 33 naslova knjiga na ruskom jeziku.