Poljoprivreda: Ravnanje atarskih puteva u baranđanskom ataru

Poljoprivreda: Ravnanje atarskih puteva u baranđanskom ataru

Ravnanje atarskih puteva u baranđanskom ataru
Baranda, 4. oktobar 2022;
Na inicijativu poljoprivrednih proizvođača koji su se obratili Savetu mesne zajednice u Barandi, odrađeno je ravnanje dela atarskih puteva na lokalitetima Pečena slatina-Siget, protivgradna kućica-Jagode, Veliki breg i Velika lenija.
Pomoćnik predsednika opštine Nebojša Kovačević je u društvu sa članom Saveta mesne zajednice, Borislavom Cincarom obišao radove.
Projekat je podržan od strane lokalne samouprave i kompanije „Agros“ koja je za ove potrebe ustupila svoju mehanizaciju, grejder i traktore, a Kovačević i Cincar se posebno zahvaljuju Lazin Željku koji je i ovaj put volonterski odradio veći deo posla.

Ravanje atarskih puteva u baranđanskom ataru1: Foto/Glas Opova

Denta Pharm: Akcija besplatne kontrole glukoze u krvi

Denta Pharm: Akcija besplatne kontrole glukoze u krvi

Akcija besplatne kontrole glukoze u krvi
OPOVO, 4. oktobar 2022 – U sredu, 5. oktobra, od 12:00 časova, u maloj sali Kulturnog centra Opovo (kulturno – turistički info centar), DENTA BP PHARM u saradnji sa lokalnom samoupravom i Domom zdravlja Opovo, sprovodi preventivnu besplatnu akciju kontrole glukoze u krvi.

Opštinska uprava Opovo: Paketi za novorođene bebe

Opštinska uprava Opovo: Paketi za novorođene bebe

Paketi za novorođene bebe
OPOVO, 4. oktobar 2022 – U prvoj oktobarskoj raspodeli paketa za novorođene bebe, Opštinska uprava Opovo je uručila četiri paketa za tri dečaka i jednu devojčicu. Sve prinove su septembarske, , a po jedna beba je iz Sakula, Barande, Opova i Sefkerina.

SEPTEMBAR: Filip Velebit (Sakule), Ilija Petrevski (Sefkerin), Dragana Milošević (Opovo), David Kelemen (Baranda).

 

 

Kulturni centar Opovo: Najava koncerta „Nekada davno u dalekom Kraljevstvu“

Kulturni centar Opovo: Najava koncerta „Nekada davno u dalekom Kraljevstvu“

Najava koncerta „Nekada davno u dalekom Kraljevstvu“
OPOVO, 4. oktobar 2022 – Koncert  „Nekada davno u dalekom Kraljevstvu“ – muzika iz Diznijevih crtanih filmova– u realizaciji eminentnih vokalnih umetnika Anđele Kasijani (sopran) i Dušana Svilara (tenor) u pratnji violončelistkinje Tijane Vaščić  i pijanistkinje Nevene Živković održaće se 9. oktobra (nedelja) sa početkom u 19 časova na sceni „Dragan Bjelogrlić“ Kulturnog centra Opovo.
Program koncerta je osmišljen da uvede publiku u putovanje kroz razne poznate numere iz Diznijevih crtanih filmova, ali i da promoviše Dizni muziku kroz primesu klasične muzike i njenog pristupa sa strane operski školovanih pevača i muzičara. Odabir kompozicija i umeće vokalnih umetnika uz pratnju vrsnih umetnika na violončelu i klaviru provešće publiku kroz najpoznatije crtane filmove Frozen, Kralja lavova do Mulana i dr.
Projekat je finansijski podržao Pokrajinski sekretarijat za kulturu, javno informisanje i odnose sa verskim zajednicama!

Ulaz je besplatan.

 

Dečja nedelja: Kreativna radionica u Barandi

Dečja nedelja: Kreativna radionica u Barandi

Kreativna radionica u Barandi
BARANDA, 3. oktobar 2022 – Opštinska narodna biblioteka Opovo u saradnji sa osnovnim školama iz opštine Opovo organizuje kreativne radionice tokom Dečje nedelje, od 3. do 8. oktobra.
Prva kreativna radionica održana je u Barandi, vodile su je radioničarke Kreatvnog kluba ONB Opovo, primenjeni dizajneri Jovana Ugrinov i Olga Reljić, a tema je bila likovna disciplina linorez.
Projekat dečjih radionica podržao je Pokrajinski sekretarijat za kuluru, javno informisanje i odnose sa verskim zajednicama.