Sportsko rekreativno udruženje Soko Sefkerin: Sokolski susret u Boru

Sportsko rekreativno udruženje Soko Sefkerin: Sokolski susret u Boru

SEFKERIN, 4. oktobar 2021 – Sokolsko društvo Bor organizovalo je i ove godine sokolski susret 2. oktobra u Boru.

Sokolski susret organizovan je i održan u Sportskom centru u Boru, kroz takmičenja u višeboju koji se sastojao iz četiri discipline – šutiranje penala, ubacivanje trojki u koš; pikado i šah.

Takmičari Sportsko rekreativnog udruženja „Soko“ iz Sefkerina i ove godine su izašli na pobednička postolja, osvojivši tri zlatne, četiri srebrne i tri bronzane medalje. U višeboju je osvojeno treće mesto i pehar.

Za najbolje učesnike po disciplinama dodeljene su medalje, diplome, majice. Za učesnike u višeboju dodeljeni su i pehari.

Nakon završenog sportskog dela, domaćini su organizovali ručak za sve učesnike.

Što se tiče organizacije ovogodišnjeg susreta, smatramo da je bila na veoma visokom nivou kako sportskog dela, tako i svečane dodele nagrada i priznanja, navodi se u saopštenju SRU „Soko“ Sefkerin.

Sokolski susret u Boru održan je uz podršku Ministarstva omladine i sporta, Sokolskog Saveza Srbije a pod pokroviteljstvom grada Bora.

Sokolski susret u Boru je protekao u skladu sa propisima o trenutnoj epidemiološkoj situaciji Covid-19. (G.R)

Regulisana rasveta u Barandi: Nova javna rasveta donosi kvalitet, uštedu i smanjuje zagađenje vazduha (video)

Regulisana rasveta u Barandi: Nova javna rasveta donosi kvalitet, uštedu i smanjuje zagađenje vazduha (video)

Nova javna rasveta donosi kvalitet, uštedu i smanjuje zagađenje vazduha

BARANDA, 4. oktobar 2021 – Na osnovu Ugovora o javno – privatnom partnerstvu na teritoriji cele Opštine Opovo, odnosno u sva četiri optinska mesta, realizovan je projekat zamene stare javne rasvete novim led svetiljkama.

Međutim, u delu Barande, zbog nekih propusta u montaži, rasveta nije bila zadovoljavajućeg kvaliteta. U saradnji sa partnerima na projektu i Elektrodistribucijom Pančevo, otklonjeni su kvarovi, tako da je i Baranda zasijala u punom intenzitetu.

Nakon završetka radova javnu rasvetu u Barandi su obišli predsednik opštine Miloš Markov i rukovodilac Odeljenja za privredu i finansije Slavko Mančev, a Markov se tom prilikom izvinuo građanima na čekanju i istakao sve pozitivne aspekte nove led javne rasvete.

„Želeo bih da se izvinim našim sugrađanima iz Barande što su čekali ovo vreme, međutim, uložili smo zaista maksimalan napor kako bi što pre ovo rešili. Sada kada smo rešili ovaj problem i kada možemo da kažemo da smo kompletnu uličnu rasvetu zamenuli i da kompletno radi, želim da se osvrnem sa više aspekta na ovo javno – privatno partnerstvo koje smo realizovali.

PROČITAJTE JOŠ:


Obeležavanje dana oslobođenja Opova: Položen venac kod spomenika palim borcima


Prvi aspekt je vrednost investicije. Moram naše sugrađane da upoznam da sama investicija zamene ulične rasvete vredi negde oko 700.000 evra ili 84 miliona dinara, što je izuzetno velika investicija za našu malu opštinu. Sledeći aspekt koji je izuzetno bitan jeste ušteda. Pre svega želim da kažem da ova javna rasveta nama štedi negde oko 450.000 kilovata prema elaboratu koji je rađen. To je iznos od četiri miliona dinara na godišnjem nivou i toliko ćemo manje sredstava izdvajati za troškove električne energije, a to je jedan kilometar atarskog puta ili jedno dobro dečje igralište, sportski teren ili vodovodna mreža. Tako da smatram da je ovaj projekat izuzetno opravdan ovom uštedom koju ćemo napraviti.

Takođe još jedan aspekt koji želim da napomenem, koji nije manje bitan, a to je 250 tona ugljen dioksida manje na godišnjem nivou. Iako izgleda bezazleno, naša stara rasveta koja je funkcionisala na bazi koja nije bila ekološki najprihvatljivija, proizvodila je 250 tina ugljen dioksida više na godišnjem nivou, a led rasveta, osim što štedi novac, štedi električnu energiju i ostvarivaće mnogo bolje efekte za sredinu u kojoj živimo“, izjavio je Markov.

Led rasvetom, pored kvalitetnijeg osvetljenja, dobija se na uštedi električne energije, a time se dobija i na ekološkim benefitima.

Pali Instagram, Fejsbuk i WhatsApp

Pali Instagram, Fejsbuk i WhatsApp

Pali Instagram, Fejsbuk i WhatsApp

BEOGRAD, 4. oktobra (Tanjug) – Aplikacije Instagram i Fejsbuk i WhatsQApp trenutno ne funkcionišu u svetu i u Srbiji.
Na sajtu downdetector.com vide se desetine hiljada prijava o nedostupnosti tih platformi.

Prilikom pokušaja ulaska na neku od tih aplikacija pojavljuje se obaveštenje da stranica ne može da se otvori

Paketi za bebe: Dve devojčice i jedan dečak

Paketi za bebe: Dve devojčice i jedan dečak

Dve devojčice i jedan dečak

OPOVO, 4. oktobar 2021 – U prvoj oktobarskoj raspodeli paketa za novorođene bebe, Opštinska uprava Opovo je uručila tri paketa za dve devojčice i jednog dečaka. Jedna prinova je avgustovska, dok su dve septembarske. Sve tri bebe su iz Opova.

Pakete su uručili zamenica predsednika opštine Anka Simin Damjanov i odbornik Predrag Ginculj.

AVGUST: Andrej Bicok (Opovo); SEPTEMBAR: Teodora Stojanović (Opovo), Bojana Milić (Opovo).

Banatske šore: Revijalna utakmica Opovo – Sakule

Banatske šore: Revijalna utakmica Opovo – Sakule

Revijalna utakmica Opovo – Sakule

OPOVO, 4. oktobar 2021 – U subotu, 2. oktobra, na fudbalskom terenu u Omladinca održana je utakmica u banatskim šorama između ekipa Opova i Sakula. Sakuljani imaju klub koji se takmiči u ligi i na turnirima, dok su Opovčani u fazi formiranja kluba. Rezultat utakmice je bio 20:20.

Na ovoj sportskoj manifestaciji bili su prisutni i predstavnici klubova iz Tomaševca i Pančeva, koji su obećali saradnju i podršku u osnivanju kluba, a iz Tomaševca se očekuju i originalne lopte koje se prave od konjske dlake.

„Cilj ove utakmice je popularizacija banatskih šora, stare tradicionalne igre iz Banata, slične američkom bejzbolu. Mi smo za sada pokrenuli sekciju, priključuju nam se mladi, imamo podršku klubova iz Sakula, Pančeva i Tomaševca, tako da u nekoj budućnosti planiramo formiranje kluba i takmičenje u ligi i na turnirima. Takođe, zahvaljujemo se FK „Omladinac“ na ustupanju terena i lokalnoj samoupravi na podršci u organizaciji utakmice“, izjavio je inicijator ove akcije Dragan Giošev – Beli.

Na utakmici je prisustvovao predsednik Skupštine opštine Opovo Nenad Josić, koji je istakao sportski i kulturni značaj starih tradicionalnih sportova.

Inače, svake godine u Tomaševcu se održava takozvano Svetsko prvenstvo u banatskim šorama na kojem učestvuju klubovi iz Tomaševca (Čoke i Marijevo), Sakula (Sakule), Pančeva (Đilkoši), Orlovata (Orlovi), Plandišta (Kicoši), Samoša (Kurjaci), Kikinde (Mamuti), Žablja (Šajkaši), Mokrina (Sve zvezde), Bele Crkve (Lale), Novog Sada (Novosadski bećari), Zrenjanina (Bečkerečke kere) i rumunskog Banata (Tomilend).