Druga južnobanatska liga 10. kolo: Ubedljiva pobeda Baranđana, Opovčani izrešetani u Deliblatu

Druga južnobanatska liga 10. kolo: Ubedljiva pobeda Baranđana, Opovčani izrešetani u Deliblatu

Ubedljiva pobeda Baranđana, Opovčani izrešetani u Deliblatu

BARANDA / OPOVO, 24. oktobar 2021 – U Barandi bez iznenađenja, Radnički je ubedljivo savladao Mladost iz Vojlovice, dok je Omladinac katastrofalno prošao u Deliblatu.

RADNIČKI (Baranda) – Mladost (Vojlovica) 5:0 (5:0); Baranđani su već u prvom poluvremenu tavršili posao i postigli pet pogodaka. Strelci za Radnički su bili Miloš Vlajnić, Žika Radojev (2) i Dušan Dobrić (2). Inače, Dobrić je od početka prvenstva postigao 13 golova. Osim na utakmici protiv Glogonja, na svakoj od utakmica na kojima je bio u timu, Dobrić je tresao protivničke mreže.

OMLADINAC (Deliblato) – OMLADINAC 1927 (Opovo) 10:2 (6:0); Opovčani su na gostovanju u Deliblatu bili bez standardnih golmana, tako da nije ni čudo što im je mreža na kraju utakmice bila bukvalno iscepana. Podmlađeni tim je uspeo da postigne dva pogotka ali je pretrpeo težak poraz.

REZULTATI 10. kola: Glogonj – Proleter 3:2; Omladinac (D) – Omladinac 1927 10:2; BSK Bavanište – Unirea 2:3; Radnički – Mladoast 5:0; Pobeda – Mundial 9:0.

TABELA: 1. Omladinac (D) (27); 2. Glogonj (24); 3. Unirea (21); 4. Radnički (20); 5. Proleter (16); 6. Mladost (10); 7. Mundial (10); 8. BSK Bavanište (7); 9. Pobeda (6); 10. Omladinac 1927 (2).

Javnobeležnička komora Srbije: Beležnici u sutra putem Vibera savetuju građane

Javnobeležnička komora Srbije: Beležnici u sutra putem Vibera savetuju građane

Beležnici u sutra putem Vibera savetuju građane

BEOGRAD, 24. oktobra (Tanjug) – Javni beležnici će sutra od 11.00 do 14.00 časova preko tri posebne linije na aplikaciji Viber uživo odgovarati na pitanja građana, ili ih uputiti na način na koji mogu da ostvare svoja prava.

Ova uslugu za građane organizuje Javnobeležnička komora Srbije povodom Evropskog dana pravde, koji se svake godine obeležava 25. oktobra, sa ciljem da se pravda približi građanima, najavljenojer iz Komore.

JKS je pozvala građane da se jave i postave pitanje uživo u razgovoru sa javnim beležnicima preko Viber aplikacije, na telefonske brojeve 065/ 415 88 24, 065/415 88 25, 065/415 88 26.

Građani će moći da biraju da li će sa javnim beležnikom razgovorati video ili audio pozivom.

Evropski dan pravde je istovremeno i “otvoreni dan” svih notarijata Evropske unije, koji toga dana na sličan način savetuju svoje građane, saopšteno je iz JKS.

Javni beležnici moći će sutra da pouče građane u vezi sa poslovima oko prometa nepokretnosti, overama potpisa i prepisa, overama punomoćja, vođenju ostavinskih postupaka, odgovornosti javnih beležnika, kao i o dilemama vezanim za nadležnosti javnog beležnika.

Poverenica za zaštitu ravnopravnosti: Kovid propusnice nisu diskriminacija

Poverenica za zaštitu ravnopravnosti: Kovid propusnice nisu diskriminacija

Kovid propusnice nisu diskriminacija
BEOGRAD, 24. oktobra (Tanjug) – Poverenica za zaštitu ravnopravnosti Brankica Janković izjavila je danas da kovid propusnice ne predstavljaju diskriminaciju.

“Često su me pitali da li se ovde radi o nekoj pozitivnoj diskriminaciji. Diskriminacija je diskriminacija, ona je štetna društvena pojava i zabranjena je zakonom. Ovde se ne radi ni o pozitivnoj ni o negativnoj diskriminaciji”, rekla je poverenica za RTS.

Kako kaže, država ima legitimno pravo da sprovodi mere za zaštitu zdravlja stanovništva, u ovom slučaju se radi o velikoj urgoženosti svih nas od širenja virusa, ta borba i dalje traje. Kao što je vakcinacija legitimna mera zaštite – tako su i ograničenja kretanja ili zahtevanja posebnih ulazaka u zatvorene objekte – legitimne.