Markov obišao aktuelne radove na projektima: Kapela u Sakulama, put Opovo – Debeljača i rekonstrukcija vodovodne mreže

Markov obišao aktuelne radove na projektima: Kapela u Sakulama, put Opovo – Debeljača i rekonstrukcija vodovodne mreže

Kapela u Sakulama, put Opovo – Debeljača i rekonstrukcija vodovodne mreže

U Sakulama, gde su već sprovedeni radovi na renoviranju eksterijera kapele na grbolju, zajedno sa predsednikom Saveta mesne zajednice Sakule Miloradom Ješinim i opštinskom većnicom iz Sakula Vesnom Stanojev, analizirano je stanje kako bi se novim projektom, za koji su budžetom opštine opredeljena sredstva, uradilo opremanje enterijera.

Nakon Sakula predsednik opštine se sa svojim saradnicima uputio na put Opovo – Debeljača gde su radovi u finalnoj fazi tako da se do polovine novembra očekuje otvaranje ove saobraćajnice.

I na kraju, zajedno sa predsednikom Skupštine opštine Opovo Nenadom Josićem i njegovim zamenikom Draganom Ugrinovim, Markov je obišao radove na rekonstrukciji vodovodne mreže u ulici 2. oktobar u Opovu i kako je izvođač radova saopštio, završetak radova će biti u ugovorenom roku koji iznosi 60 radnih dana.

Šah – Druga liga Srbije grupa Vojvodina: Nakon tri kola Opovčani stopostotni

Šah – Druga liga Srbije grupa Vojvodina: Nakon tri kola Opovčani stopostotni

Nakon tri kola Opovčani stopostotni

Bačka Palanka 25. oktobar 2021 – Iako oslabljeni, bez dva možda i najbolja igrača, naši šahisti startovali su sa tri pobede te su na samom vrhu tabele. 

Prvog dana savladana je ekipa Mladenova, koju predvodi rumunski reprezentativac, velemajstor  Nevednischy Vladislav, težak iscrpljujici mec, 3,5:2,5.

Drugog dana turnira odigrana su dva kola, prvo je do nogu potučena tradicionalno neugodna ekipa Sombora 4,5:1,5. Inace za Sombor nastupa i ruski velemajstor Zahartsov Vladislav.

I konačno, u trećem kolu, opet pobeda, ovoga puta protiv domaćina, Bačke Palanke, koju predvodi hrvatski internacionalac Zoran Runić, rezultat je bio 4:2.

Sa maksimalnim učinkom je još i ekipa Nove Pazove, pa kako sada stvari stoje ove dve ekdipe će voditi glavnu reč za ulazak u prvu ligu Srbije, ali za očekivati je da se u borbu umeša i „Bačka“ Pačir s obzirom da će se danas pojačati, stiže im novi igrač, mađarski internacionalac Nemeth Mikloš.

U našoj ekipi vlada potpuna harmonija, ekipa je mirna i stabilna, svi igraju kao jedan! Ipak najviše je pokazao IM Mladen milenković sa maksimalnim učinkom tri iz tri, dok je IM Boroljub Zlatanović upisao dve pobede i jedan remi. Na poslednje dve table, dva omladinca, Radisavljević Dalibor iz Jagodine i Ilija Stanojević iz Pirota, igraju izuzetno dobro, možda je mladi Ilija pomalo u grču, pre svega zbog nove sredine, ali nadajmo se da će i to proći.

Danas od 17:00 h novi meč, novi izazov, a rezultate možete pratiti na „chess results“. (G.V.)

Vremenske prilike: Jutro hladno, tokom dana sunčano, do 17 stepeni

Vremenske prilike: Jutro hladno, tokom dana sunčano, do 17 stepeni

Jutro hladno, tokom dana sunčano, do 17 stepeni

Srbija, 25. Oktobra, 2021
Danas će u Srbiji jutro biti hladno, mestimično sa maglom i slabim mrazem, a u toku dana sunčano sa najvišom dnevnom temperaturom do 17 stepeni.
Samo će se ponegde na istoku i jugoistoku Srbije magla ili niska oblačnost zadržati pre podne, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod.
Duvaće slab i umeren, u košavskom području jak, jugoistočni vetar, a na planinama i na jugu Banata sa udarima olujne jačine. Najniža temperatura od -3 do 4 , a najviša od 13 do 17 stepeni.
U Beogradu će jutro biti hladno, u pojedinim delovima grada slab mraz. U toku dana sunčano i vetrovito. Duvaće umeren i jak jugoistočni vetar. Najniža temperatura od -1 do 4, najviša oko 16 stepeni.
Prema prognozi za narednih sedam dana, u Srbiji će u većini dana pretežno sunčano, uz prolaznu umerenu oblačnost u sredu i za dane vikenda.
Jutarnje temperature će biti u manjem porastu, a dnevne će se zadržati u granicama proseka za poslednju dekadu oktobra. Jutarnja magla biće lokalizovana na kotline zapadne i južne Srbije, dok će u Vojvodini, Podunavlju i Pomoravlju duvati košava, koja će na jugu Banata imati i udare olujne jačine. Košava će u sredu i četvrtak oslabiti, a zatim ponovo početi da duva.