Šah – Druga liga Srbije grupa Vojvodina: Opovčani ređaju samo pobede!

Šah – Druga liga Srbije grupa Vojvodina: Opovčani ređaju samo pobede!

Opovčani ređaju samo pobede!

BAČKA PALANKA, 27. oktobar 2021 – Nakon šest odigranim mečeva ŠK „Bata Ćosić“ Opovo zabeležio je isto toliko pobeda!!!

„Do kraja lige ostalo je još pet kola, a sada smo sami u vrhu tabele, za nama je „Mladost“ Nova Pazova koja zaostaje 5 bodova, potom „Bačka“ koja zaostaje 7 bodova, a za sve ostale smo nedostižni.

Ovakvu situaciju na tabeli zaista nisam očekivao, međutim svi učesnici kažu da su naši rezultati apsolutno zasluženi. Ekipe su potpuno ujednačene, prosto nema favorita. Mečevi se prelamaju u samom finišu, dešavalo nam se da odlučujuće partije dobijamo u poslednjim minut-dva ili čak u poslednjih 30 sekundi. Istina, ekipa je izuzetno borbena, ulažemo maksimalne napore, vlada potpuno jedinstvo i harmonija. Meni se čini da je ovo presudno, prosto „igrački“ gledano ni po čemu se ner razlikujemo od većine ekipa. Sada, nakon polovine turnira, odlučičemo da li ćemo igrati i dalje agresivno i „napasti“ svakoga do kraja turnira ili ćemo malo spustiti tenzije i pokušati da igramo stabilno sa ceiljem „ne izgubiti“, izjavio je kapiten ekipe Goran Vlajković.

Tabela: 1. Bata Ćosić (18); 2. Mladost (13); 3. Bačka (11); 4. Vojvodina (9); 5. Car Uroš (9); 6. Mladenovo (8); 7. Kraljica PTT (8); 8. Somborski ŠK (7); 9. Polet (4); 10. Bačka Palanka (4); 11. Senta (3); 12. Krajina (3)

Opštinska narodna biblioteka Opovo: Nabavka novih knjiga

Opštinska narodna biblioteka Opovo: Nabavka novih knjiga

Nabavka novih knjiga
OPOVO, 27. oktobar 2021 – U toku je nabavka novih knjiga za Opštinsku narodnu biblioteku. U pitanju je nabavka dečje literature i beletristike, odnosno 150 primeraka knjiga. Sredstva u iznosu od 110.000 dinara obezbeđena su preko Pokrajinskog sekretarijata za kulturu.

Sajam stvaralaštva seoskih žena u Vojvodini: U subotu na platou ispred Gradske uprave grada Pančeva

Sajam stvaralaštva seoskih žena u Vojvodini: U subotu na platou ispred Gradske uprave grada Pančeva

U subotu na platou ispred Gradske uprave grada Pančeva

PANČEVO, 27. oktobar 2021 – Sajam stvaralaštva seoskih žena u Vojvodini“ održaće se u subotu 30. oktobra na platou ispred zgrade Gradske uprave  grada Pančeva, u periodu od 11:00 do 15:00 časova, svečano otvaranje manifestacije  planirano je za 12 časova.

Grad Pančevo u saradnji sa Pokrajinskim zavodom za ravnopravnost polova i Juznobanatskim upravnim okrugom prvi put organizuje tradicionalnu manifestaciju Sajam stvaralaštva seoskih žena u Vojvodini.

Oko 140 udruženja žena sa teritorije cele Vojvodine predstaviće svoj rad.

Posetioci će moći da se upoznaju sa njihovim stvaralaštvom ali i uživaju u mnogobrojnim đakonijama i bogatom kulturno umetničkom programu, izložbama.

Cilj manifestacije je promovisati kreativnost i preduzetnički duh žena iz ruralnih područja Vojvodine kao i njihove moguće privredno-ekonomske i turističke kapacitete, očuvanje tradicije i multikulturalnosti.

Žene Srema, Banata i Bačke od najranijih vremena čuvaju običaje svojih naroda od zaborava. Zbog različitih istorijskih okolnosti, odolevale su iskušenjima očuvanja tradicije. Brojni običaji su nestali ili su potisnuti ali oni su ostali zabeleženi u radovima Udruženja žena i nastavili da se neguju kroz različite manifestacije. Kroz njihovo postojanje i rad, kulturno nasleđe prenosi se s generaciju na generaciju. Pokzale su i hrabrost i kreativnu inicijativu  da fragmente prošlosti, veštinom svojih ruku implementiraju i u savremene, moderne tokove stvaralaštva. Udruženja žena Srema, Banata i Bačke su ambasadori multikulturalnosti Vojvodine. Doprinose raumevanju istorije, tradicije,  kulture naroda koji žive na njenoj teritoriji. Svojim radom, međusobnom saradnjom, dokazale su da različitosti umesto da nas razdvajaju budu tačke koje nas spajaju,  obogaćuju naše društvo u celini i stvaraju osnov za socijalni, ekonomski i kulturni progres.

Sajam se održava uz poštovanje svih protivepidemijskih mera.

Posetioci i izlagači pozivaju se da čuvaju svoje zdravlje i brinu o sebi i drugima.

Vremenske prilike: Promenljivo oblačno, ponegde mraz, magla i niska oblačnost

Vremenske prilike: Promenljivo oblačno, ponegde mraz, magla i niska oblačnost

Promenljivo oblačno, ponegde mraz, magla i niska oblačnost

BEOGRAD, 27. oktobra – U Srbiji će danas jutro biti hladno, uz mestimično slab mraz, maglu i nisku oblačnost, koja će se zadržati tokom dana u zapadnim i centralnim krajevima, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod.

Vetar će biti slab, promenljiv, sa temperaturama od minus 3 do 15 stepeni Celzijusa.

U Beogradu će tokom dana biti umereno oblačno, posle podne sledi razvedravanje, vetar slab promenljiv, sa temperaturama od 0 do 13 stepeni.