Ministarstvo za brigu o selu: Bespovratna sredstva za kupovinu kuće sa okućnicom za porodicu iz Barande (video)

Ministarstvo za brigu o selu: Bespovratna sredstva za kupovinu kuće sa okućnicom za porodicu iz Barande (video)

Bespovratna sredstva za kupovinu kuće sa okućnicom za porodicu iz Barande

BEOGRAD, 19. oktobar 2021 – Na javnom konkursu za dodelu bespovratnih sredstava za kupovinu seoske kuće sa okućnicom sredstva je dobila porodica Morišan – Janković iz Barande.

Tim povodom u Palati federacije u Beogradu potpisan je trojni ugovor između predstavnika Ministarstva za brigu o selu, Opštine Opovo i porodice koja je dobila bespovratna sredstva.

Opšti cilj ovog Programa je smanjenje migratornih kretanja stanovništva koja dovode do depopulacije u ruralnim područjima Republike Srbije, motivisanje seoskog stanovništva da ostane na selu i podsticanje mladih da se vrate na selo, rešavanjem stambenog pitanja.

Potpisnica ugovora Jelica Morišan istakla je značaj kupovine seoske kuće sa okućnicom za njenu porodicu.

„Teška je bila naša materijalna situacija i zbog toga smo se prijavili na ovaj javni konkurs. Mnogo će nam značiti ova kuća jer su uslovi dosta bolji u odnosu gde smo do sada živeli. Planiramo, možda neko renoviranje, prozore i vrata, ostalo je sve u redu. Ja sam nezaposlena, majka troje dece, dok suprug radi u fabrici „Vege“ u Čenti“, rekla je Jelica Morišan nakon potpisivanja ugovora.PROČITAJTE JOŠ:

Konsolidovano komunalno preduzeće i zdravstvena ustanova, novi projekti u realizaciji, istakao Markov

Paketi za bebe: Tri devojčice i dva dečaka


Predsednik opštine Miloš Markov je izrazio zadovoljstvo što su sredstva dodeljena i jednoj porodici iz naše opštine, konkretno porodici iz Barande sa troje dece.

„Potpisivanjem ovog trojnog ugovora porodica Morišan – Janković dobija sredstva u visini od 900.000 dinara za kupovinu seoske kuće sa okućnicom. Ja sam pre svega izuzetno srećan zato što su u pitanju naši sugrađani iz Barande, koji su postali korisnici ovih sredstava. Ovo je izuzetno dobar program i želim da apelujem na naše sugrađane da apliciraju na ovakve programe jer smatram da su veoma korisni i da može u mnogome da pomogne porodicama koje žive u seoskim sredinama kao što je i naša. Srećan sam jer je ovo porodica koja ima troje dece i koja će dobiti svoju kuću gde će imati znatno bolje i kvalitetnije uslove za život“ izjavio je Markov.

Ministarstvo dodeljuje bespovratna sredstva na celokupan iznos procenjene tržišne vrednosti nepokretnosti i prenosi ih jedinici lokalne samouprave na podračun za tekuće namenske transfere, a lokalna samouprava sredstva prenosi korisniku bespovratnih sredstava na namenski dinarski podračun kod poslovne banke.

TV Pančevo: Gost „Pančevačke hronike“ Stefan Poštin

TV Pančevo: Gost „Pančevačke hronike“ Stefan Poštin

Gost „Pančevačke hronike“ Stefan Poštin

OPOVO, 19. oktobar 2021 – Naš sugrađanin Stefan Poštin iz Barande bio je gost u emisiji „Pančevačka hronika“ TV Pančevo.

Stefan je pre šest godina nakon nesreće ostao vezan za invalidska kolica i sada prikuplja sredstva za operaciju u Bankoku.

Prilog možete pogledati:

Ministarstvo unutrašnjih poslova: Uhapšeni zbog razbojništva

Ministarstvo unutrašnjih poslova: Uhapšeni zbog razbojništva

Uhapšeni zbog razbojništva

Pančevo, 19. oktobar 2021

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Pančevu, intenzivnim radom, rasvetlili su pet teških krađa na drzak način, dva razbojništva i pokušaj razbojništva i uhapsili D. Ž. (1998) i A. M. (1998) iz Pančeva, zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili ova krivična dela.

Sumnja se da su oni, od 6. do 17. oktobra ove godine, na ulici u Pančevu presreli sedam starijih žena i sa ramena im strgli torbe iz kojih su uzimali novac i mobilne telefone, a jednu od njih teško povredili.

Takođe se sumnjiče da su od još jedne žene pokušali da otmu torbicu, a ona je tom prilikom pala i zadobila teške telesne povrede.

Policija je pronašla dva mobilna telefona, kao i torbe sa ličnim dokumentima i vratiće ih vlasnicima.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 časova i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni nadležnim tužilaštvima u Pančevu.

Paketi za bebe: Tri devojčice i dva dečaka

Paketi za bebe: Tri devojčice i dva dečaka

Tri devojčice i dva dečaka

OPOVO, 19. oktobar 2021 – U drugoj oktobarskoj raspodeli paketa za novorođene bebe, Opštinska uprava Opovo je uručila pet paketa za tri devojčice i dva dečaka. Jedna prinova avgustovska, tri su septembarske i jedna oktobarska. Tri bebe su iz Opova i po jedna iz Barande i Sakula.

Pakete su uručili zamenica predsednika opštine Anka Simin Damjanov i zamenik predsednika Skupštine opštine Opovo Dragan Ugrinov, a u Sakulama su im se pridružili predsednik Mesne zajednice Sakule Milorad Ješin i opštinska većnica Vesna Stanojev.

AVGUST: Lazar Denić (Opovo); SEPTEMBAR: Marija Jeminović (Opovo), Dunja Momirov (Sakule), Vuk Legetić (Opovo); OKTOBAR: Sofija Novakov (Baranda).