Banatske šore: Revijalna utakmica Opovo – Sakule

04/10/2021

u SPORT

Revijalna utakmica Opovo – Sakule

OPOVO, 4. oktobar 2021 – U subotu, 2. oktobra, na fudbalskom terenu u Omladinca održana je utakmica u banatskim šorama između ekipa Opova i Sakula. Sakuljani imaju klub koji se takmiči u ligi i na turnirima, dok su Opovčani u fazi formiranja kluba. Rezultat utakmice je bio 20:20.

Na ovoj sportskoj manifestaciji bili su prisutni i predstavnici klubova iz Tomaševca i Pančeva, koji su obećali saradnju i podršku u osnivanju kluba, a iz Tomaševca se očekuju i originalne lopte koje se prave od konjske dlake.

„Cilj ove utakmice je popularizacija banatskih šora, stare tradicionalne igre iz Banata, slične američkom bejzbolu. Mi smo za sada pokrenuli sekciju, priključuju nam se mladi, imamo podršku klubova iz Sakula, Pančeva i Tomaševca, tako da u nekoj budućnosti planiramo formiranje kluba i takmičenje u ligi i na turnirima. Takođe, zahvaljujemo se FK „Omladinac“ na ustupanju terena i lokalnoj samoupravi na podršci u organizaciji utakmice“, izjavio je inicijator ove akcije Dragan Giošev – Beli.

Na utakmici je prisustvovao predsednik Skupštine opštine Opovo Nenad Josić, koji je istakao sportski i kulturni značaj starih tradicionalnih sportova.

Inače, svake godine u Tomaševcu se održava takozvano Svetsko prvenstvo u banatskim šorama na kojem učestvuju klubovi iz Tomaševca (Čoke i Marijevo), Sakula (Sakule), Pančeva (Đilkoši), Orlovata (Orlovi), Plandišta (Kicoši), Samoša (Kurjaci), Kikinde (Mamuti), Žablja (Šajkaši), Mokrina (Sve zvezde), Bele Crkve (Lale), Novog Sada (Novosadski bećari), Zrenjanina (Bečkerečke kere) i rumunskog Banata (Tomilend). 

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Atletika: Lazar Čatlajić prvak Srbije

Atletika: Lazar Čatlajić prvak Srbije

Lazar Čatlajić prvak Srbije OPOVO, 27. februar 2024 – Sjajne vesti dolaze sa pionirskog Prvenstva Srbije u dvorani koje je održano tokom vikenda 25/26. februara. U kategoriji mlađih pionira, Opovčan Lazar Čatlajić je prvak Srbije u disciplini bacanja kugle. Lazar je...

Atletika: Prvenstvo Srbije za starije pionire u dvorani

Atletika: Prvenstvo Srbije za starije pionire u dvorani

Prvenstvo Srbije za starije pionire u dvorani OPOVO, 26. februar 2024 – U beogradskoj atletskoj dvorani, 24. februara je održano Prvenstvo Srbije za starije pionire, gde su nastupili i atletičari opovačkog Spartaka. Đorđe Đorđević je u disciplini bacanje kugle osvojio...

najnovije

najčitanije