Banatske šore: Revijalna utakmica Opovo – Sakule

04/10/2021

u SPORT

Revijalna utakmica Opovo – Sakule

OPOVO, 4. oktobar 2021 – U subotu, 2. oktobra, na fudbalskom terenu u Omladinca održana je utakmica u banatskim šorama između ekipa Opova i Sakula. Sakuljani imaju klub koji se takmiči u ligi i na turnirima, dok su Opovčani u fazi formiranja kluba. Rezultat utakmice je bio 20:20.

Na ovoj sportskoj manifestaciji bili su prisutni i predstavnici klubova iz Tomaševca i Pančeva, koji su obećali saradnju i podršku u osnivanju kluba, a iz Tomaševca se očekuju i originalne lopte koje se prave od konjske dlake.

„Cilj ove utakmice je popularizacija banatskih šora, stare tradicionalne igre iz Banata, slične američkom bejzbolu. Mi smo za sada pokrenuli sekciju, priključuju nam se mladi, imamo podršku klubova iz Sakula, Pančeva i Tomaševca, tako da u nekoj budućnosti planiramo formiranje kluba i takmičenje u ligi i na turnirima. Takođe, zahvaljujemo se FK „Omladinac“ na ustupanju terena i lokalnoj samoupravi na podršci u organizaciji utakmice“, izjavio je inicijator ove akcije Dragan Giošev – Beli.

Na utakmici je prisustvovao predsednik Skupštine opštine Opovo Nenad Josić, koji je istakao sportski i kulturni značaj starih tradicionalnih sportova.

Inače, svake godine u Tomaševcu se održava takozvano Svetsko prvenstvo u banatskim šorama na kojem učestvuju klubovi iz Tomaševca (Čoke i Marijevo), Sakula (Sakule), Pančeva (Đilkoši), Orlovata (Orlovi), Plandišta (Kicoši), Samoša (Kurjaci), Kikinde (Mamuti), Žablja (Šajkaši), Mokrina (Sve zvezde), Bele Crkve (Lale), Novog Sada (Novosadski bećari), Zrenjanina (Bečkerečke kere) i rumunskog Banata (Tomilend). 

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

U Kovačici održan sastanak područnog fudbalskog saveza

U Kovačici održan sastanak područnog fudbalskog saveza

U ponedeljak 15. jula je u Kovačici održan sastanak Fudbalskog saveza područja Pančevo. Članovi Fudbalskog saveza područja Pančevo održali su svoj sastanak u Kovačici. Na sastanku su razmatrali više tačaka. Prema rečima člana Izvršnog odbora pomenutog fudbalskog...

Streličarstvo: Još jedan odličan nastup Sefkerinaca i Opovčana

Streličarstvo: Još jedan odličan nastup Sefkerinaca i Opovčana

Još jedan odličan nastup Sefkerinaca i Opovčana OPOVO, 8. jul 2024 - U nedelju, 07. jula u Subotici, na terenu FK “Subotica” nastupilo je 58 streličara na četvrtoj etapi Kupa Srbije u metnom streličarstvu na otvorenom. Za Streličarski klub “Pančevo” nastupili su i...

Fudbal: Sakuljani bez plasmana u viši rang

Fudbal: Sakuljani bez plasmana u viši rang

SAKULE, 19. jun 2024 – Bili su Sakuljani na korak od Prve južnobanatske lige, ali „noćna mora“ iz poslednjeg kola nastavila se i u baražu. Nakon relativno dobrog rezultata u prvom meču u Kuštilju (1:1), fudbaleri Borca nisu uspeli u revanšu. Gosti su slavili...

najnovije

najčitanije