Banatske šore u Opovu: Sutra revijalni turnir

Banatske šore u Opovu: Sutra revijalni turnir

Sutra revijalni turnir

OPOVO, 1. oktobar 2021 – Na fudbalskom terenu u Opovu, u subotu 2. oktobra sa početkom u 12:00 časova održaće se revijalni turnir u banatskim šorama na kome će učestvovati klubovi iz Sakula i Tomaševca (selekcija Čoke i Marijevo), kao i ekipa iz Opova koja je u fazi formiranja.

Banatske šore ili „lopta na beganje“ je stara čobanska igra sa loptom i palicom slična američkom bejzbolu. To je sport u kome se takmiče dva tima sa po 10 igrača, a meč traje 60 minuta.

Organizatori pozivaju sve zainteresovane da dođu i da se podsetimo kako je to nekada izgledalo.

Rekonstrukcija vodovodne mreže: U toku su radovi u ulici 2. oktobar u Opovu

Rekonstrukcija vodovodne mreže: U toku su radovi u ulici 2. oktobar u Opovu

U toku su radovi u ulici 2. oktobar u Opovu

OPOVO, 1. oktobar 2021 – Radove na rekonstukciji vodovodne mreže u ulici 2. oktobar u Opovu obišli su predsednik opštine Miloš Markov i direktor JP „Mladost“ Opovo Igor Vujić.

Preko Programa podrške unapređenja razvoja, projekat je sufinansiran od strane Kabineta ministra bez portfelja zaduženog za unapređenje razvoja nedovoljno razvijenih opština. Sufinansirajuća sredstva iznose 5.257.000 dinara, dok je lokalna samouprava učestvovala sa 1.847.605 dinara.

„Projekat rekonstrukcije vodovoda na teritoriji Opštine Opovo ima veliki značaj za lokalnu zajednicu i sprovodi se parcijalno. Veoma sam zadovoljan što dugi niz godina unazad uspevamo da obezbedimo sredstva i kontinuirano rešavamo ulicu po ulicu menjajući stare azbestne, novim polietilenskim cevima“, izjavio je Markov.

Realizacijom ovog projekta zameniće se 1km cevi u ulici 2. oktobar u Opovu,  

Kulturni centar Opovo: Održan koncert „Mjuzikl u našem kraju“ (video)

Kulturni centar Opovo: Održan koncert „Mjuzikl u našem kraju“ (video)

Održan koncert „Mjuzikl u našem kraju“

OPOVO, 1. oktobar 2021 – Na sceni Kulturnog centra Opovo sinoć je održan koncert „Mjuzikl u našem kraju“.

Uz muzičku pratnju Nevene Živković (klavir), Tijane Vaščić (violončelo) i Ivana Zoranovića (gitara), vokalni solisti Mina Gligorić (sopran), Višnja Radosav (mecosopran) i Dušan Svilar (tenor) izveli su 17 numera iz poznatih mjuzikla.

Program koncerta je osmišljen da uvede publiku u putovanje kroz razne mjuzikle, ali i da promoviše Dizni muziku, muziku filma i muziku Brodveja. Odabirom kompozicija i umećem izvođača, prisutna publika je muzički putovala od Bernštajna do Pjacole.

1. S. Sondheim – mjuzikl Mala noćna muzika ( Little night music ) – Send in the clowns

2. F. Loewe – mjuzikl Moja lepa dama ( My fair lady ) – I could have danced all night

3. E. John – mjuzikl Kralj lavoca (Lion King) – Can you feel the love tonight

4. L. Bernstein – mjuzikl Kandida ( Candide ) – I am easily assimilated – duet

5. J. Jacobs, W. Casey – mjuzikl Briljantin ( Grease) – There are worse things I could do

6. M. Schonberg, J. Cameron – mjuzikl Jadnici (Les Miserables) – Bring him home

7. L. Bernstein – mjuzikl Priča sa zapadne strane ( West side story ) – Tonight – duet

8. J. Quintero – muzička drama Prodavačica ljubičica ( La violetera )

9. C. M. Schonberg, J. Cameron – mjuzikl Jadnici ( Le Miserables ) – I dreamed a dream

10. L. Bernstein -mjuzikl Priča sa zapadne strane ( West side story ) – Somewhere – duet

11. A. Piazzolla – tango opera Marija iz Buenos Ajresa – Yo soy Maria

12. R. Cocciante – mjuzikl Notrdam u Parizu ( Notre – dame en Paris ) – Le temps des cathédrals

13. M. Scorsese – mjuzikl Njujork ( New York, New York ) – New York

14. G.MacDermont – mjuzikl Kosa ( Hair ) – Easy to be hard

15. L. Bernstein – mjuzikl Priča sa zapadne strane ( West side story ) – Maria

16. L. Bernstein –  mjuzikl Priča sa zapadne strane ( West side story ) – A boy like that – duet

17. L. Bernstein –  mjuzikl Priča sa zapadne strane ( West side story ) – America

Matične knjige venčanih: U septembru održano šest venčanja

Matične knjige venčanih: U septembru održano šest venčanja

U septembru održano šest venčanja

OPOVO, 1. oktobar 2021 – Tokom septembra u Opštini Opovo je održano šest venčanja, po jedno u Opovu i Barandi, i po dva u Sakulama i Sefkerinu.

OPOVO: Lazar Stojanović i Milana Kanački; BARANDA: Petar Jovanović i Nina Jakšić; SAKULE: Nikola Martinov i Kristina Piperski; Slobodan Caran i Jelka Novakov; SEFKERIN: Nikola Petkovski i Milena Betić; Jovan Jon i Tanja Filipov.

Nacionalna služba za zapošljavanje: Počinje druga faza projekta „Moja prva plata“

Nacionalna služba za zapošljavanje: Počinje druga faza projekta „Moja prva plata“

Počinje druga faza projekta „Moja prva plata“

BEOGRAD, 30. septembar 2021 – Od 1. oktobra kreće realizacija druge faze ovogodišnjeg programa podsticanja zapošljavanja mladih „Moja prva plata“. Druga faza je namenjena nezaposlenim licima, koja će se za učešće u programu prijavljivati na sajtu www.мојапрваплата.гов.рс do 31. oktobra.

Na osnovu Uredbe o programu podsticanja zapošljavanja mladih „Moja prva plataˮ, Nacionalna služba za zapošljavanje je 20. avgusta ove godine raspisala Javni poziv koji je dostupan na sajtu NSZ (www.нсз.гов.рс) i sajtu Moja prva plata (www.мојапрваплата.гов.рс).

Ovim programom mladima bez radnog iskustva se omogućava da obave praksu na konkretnim poslovima kod poslodavaca, na taj način steknu znanja, veštine i kompetencije za rad i tako povećaju svoje mogućnosti za zapošljavanje. Planirano je uključivanje do 10.000 mladih sa srednjim i visokim obrazovanjem, do navršenih 30 godina života, koji su bez radnog iskustva (ili sa radnim iskustvom kraćim od 6 meseci stečenim na poslovima u okviru nivoa obrazovanja sa kojim konkurišu), a nalaze se na evidenciji nezaposlenih Nacionalne službe za zapošljavanje.

Program „Moja prva plataˮ se realizuje bez zasnivanja radnog odnosa u trajanju od 9 meseci, tokom kojih NSZ mladima sa srednjim obrazovanjem isplaćuje mesečnu novčanu naknadu od 22.000 dinara, a mladima sa visokim obrazovanjem 26.000 dinara. Pored toga, NSZ mladima uključenim u ovaj program uplaćuje i doprinos za slučaj povrede na radu i profesionalne bolesti.

Prva faza u realizaciji programa „Moja prva plata“ – prijavljivanje poslodavaca i oglašavanje pozicija  je završena dana 23.09.2021. godine. Na sajtu Moja prva plata se nalaze sve odobrene pozicije na koje kandidati mogu konkurisati.

Treća faza programa namenjena je izboru kandidata od strane poslodavaca, koji će proces selekcije moći da obavljaju od početka prijave kandidata, dok će povezivanje (konačan izbor) kandidata poslodavci iz privatnog sektora moći da obave u periodu od 1. do 15. novembra, a poslodavci iz javnog sektora u periodu od 16. do 30. novembra. U roku od 15 dana od dana završetka izbora kandidata biće formirane konačne liste poslodavaca sa izabranim kandidatima, koje će biti dostupne na sajtu www.мојапрваплата.гов.рс.