Skupština opštine Opovo: Aleksandar Veselinov izabran za većnika, Jelena Petrović postavljena za sekretara Skupštine

29/06/2021

Aleksandar Veselinov izabran za većnika, Jelena Petrović postavljena za sekretara Skupštine

OPOVO, 29. jun 2021 – Na 10. sednici Skupštine opštine Opovo usvojena je Odluka o završnom računu budžeta Opštine Opovo za 2020. godinu. Ukupno ostvareni tekući prihodi i primanja sa prenetim neutrošenim sredstvima budžeta Opštine Opovo u 2020. godini iznose 613.891.141 dinara, dok su ukupno izvršeni rashodi i izdaci 515.177.973 dinara.

Po prethodnom pribavljanju mišljenja Ministarstva finansija, a u svrhu finansiranja kapitalnih investicionih rashoda usvojena je Odluka o javnom zaduživanju Opštine Opovo u iznosu od 49.851.000 dinara uz minimalni period otplate kredita od 10 godina i period mirovanja otplate kredita od 12. meseci, uz najpovoljniju kamatu u skladu sa poslovnom politikom banke.

Odbornici su dali saglasnost na nacrt Aneksa I Ugovora o javno – privatnom partnerstvu za zamenu, racionalizaciju i održavanje dela sistema javnog osvetljenja primenom mera uštede energije na teritoriji Opštine Opovo i ovlašćenje predsedniku opštine da potpiše Aneks I, a takođe, usvojen je Pravilnik o izmenama i dopunama Pravilnika o uslovima i načinu regresiranja troškova užine za učenike osnovne škole.

Na predlog predsednika opštine za opštinskog većnika izabran je Aleksandar Veselinov iz Barande, koji je već obavljao ovu funkciju u periodu od 2017. do 2020. godine.

Nakon ostavke dosadašnjeg predsednika Upravnog odbora Opštinske narodne biblioteke Opovo za novog predsednika Upravnog odbora izabran je Goran Miljković iz Opova kao predstavnik osnivača.

Kako je zbog ostvarivanja prava na starosnu penziju ostavku na mesto sekretara Skupštine opštine Opovo podnela Rada Maksimović, za novog sekretara Skupštine postavljena je Jelena Petrović, diplomirani pravnik iz Opova. Rada Maksimović se za govornicom emotivnim govorom oprostila od svojih kolega, a reči zahvalnosti su joj uputili zamenik predsednika skupštine Dragan Ugrinov i predsednik opštine Miloš Markov.

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

najnovije

najčitanije