1

Imunizacija: U Južnobanatskom okrugu najveći procenat vakcinisanih u Opštini Opovo

U Južnobanatskom okrugu najveći procenat vakcinisanih u Opštini Opovo

OPOVO, 17. jun 2021 – Prema podacima Zavoda za javno zdravlje Pančevo, Opština Opovo je južnobanatski lider po broju vakcinisanih građana u odnosu na broj stanovnika opštine.

Prema podacima zaključno sa 16. junom, u Opštini Opovo je obuhvat prvom dozom vakcine 50,17% (3868), dok je obuhvat drugom dozom 47,44% (3658).
Projektno tehnička dokumentacija: Solarna rasveta za pešačko – biciklističku stazu i groblja

Solarna rasveta za pešačko – biciklističku stazu i groblja

OPOVO, 17. jun 2021 – Predsednik opštine Miloš Markov potpisao je ugovor o izradi projektno tehničke dokumentacije za solarno osvetljenje pešačko – biciklističke staze Opovo – Baranda. Ukupna vrednost projekta je 1,2 miliona dinara sa pdv-om, projekat je sufinansiran od strane Pokrajinskog sekretarijata za lokalnu samoupravu, dok lokalna samouprava učestvuje sa 15 odsto sredstava.

„Mi smo potpisali ugovor sa projektantom da u roku od 120 dana dobijemo projektno – tehničku dokumentaciju koja će podrazumevati solarnu rasvetu bez ikakvih kablova i biti potpuno samoodrživa. To je jedan inovativni metod sa kojim želimo da budemo među prvim opštinama s obzirom da je akcenat na ekologiji, očuvanju životne sredine i uvođenju novih energetsko efikasnih standarda, tako da želimo da ovde budemo pioniri u tom smislu. Osim pešačko – biciklističke staze, projektno – tehnička dokumentacija će obuhvatiti i groblja, koja ćemo takođe osvetliti solarnim panelima“, izjavio je nakon potpisivanja ugovora Markov.
Ministarstvo unutrašnjih poslova: Poziv na obeležavanje Slave ministarstva i Dana policije

Poziv na obeležavanje Slave ministarstva i Dana policije
Pančevo, 17. jun 2021.godine
Povodom obeležavanja Dana Ministarstva unutrašnjih poslova, Slave Ministarstva unutrašnjih poslova i Dana policije, pozivamo građane da prisustvuju  prikazu opreme i naoružanja  pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova.
Navedena manifestacija održaće se dana 20. juna 2021. godine (nedelja) u vremenskom periodu od 12,00 do 18,00 časova, na platou ispred Odeljenja za vanredne situacije u Pančevu ul. Žarka Zrenjanina br. 96.
Pomoć države: Počinje isplata 3.000 dinara vakcinisanim građanima

Počinje isplata 3.000 dinara vakcinisanim građanima

BEOGRAD, 17. juna (Tanjug) – Isplata po 3.000 dinara svim građanima koji su se vakcinisali protiv korona virusa počinje danas.
Juče je novac uplaćen penzionerima koji su se vakcinisali, a danas će, kako je najavio ministar finansija Siniša Mali, taj novac dobiti pola miliona prijavljenih građana.
Mali je juče najavio da će do kraja nedelje biti isplaćeni svi koji su se prijavili.
Ministar je naveo da se za tu pomoć prijavilo ukupno 1.395.000 građana, a ako se na to dodaju i svi penzionere koji nisu imali obavezu da se prijavljuju, već su automatski dobili novac, to je ukupno 2.401.000 građana.
Ministar Mali je rekao da je pravo na 3.000 dinara imalo 2,5 miliona građana koji su se vakcinisali do 31. maja i istakao da su se gotovo svi koji su se vakcinisali i prijavili za ovaj vid podrške.
Zahvalio je svim građanima koji su se do sada vakcinisali i pružili podršku državi da se u Srbiji stekne kolektivni imunitet i otvori privreda.
Opštinska uprava Opovo: Paketi za novorođene bebe, dve devojčice i dva dečaka

Paketi za novorođene bebe, dve devojčice i dva dečaka

OPOVO, 17. jun 2021 – U drugoj junskoj raspodeli paketa za novorođene bebe, Opštinska uprava Opovo je uručila četiri paketa za dve devojčice i dva dečaka. Dve prinove su majske, a dve junske. Tri bebe su iz Sefkerina i jedna iz Opova.

Pakete su uručili odbornici Predrag Ginculj i Nada Stojanović.

MAJ: Petar Vidanović (Sefkerin), Helena Pavlov (Sefkerin); JUN: Vanja Veljović (Opovo), Jovan Banjaš (Sefkerin).
Sportsko rekreativno udruženje „Soko“ Sefkerin: Najava XXI seoske olimpijade

Najava XXI seoske olimpijade

SEFKERIN, 17. jun 2021 – Sportsko rekreativno udruženje „Soko“ Sefkerin organizuje XXI seosku olimpijadu 27. juna sa početkom u 10:00 časova na igralištu kod doma kulture u Sefkerinu.

10:20 – trka trotinetima za najmlađe

10:30 – trka beba do godinu dana

SPORTSKE DISCIPLINE

Pikado – za školski uzrast kategorija od I do VI razreda; kategorija stariji od (13 godina) 2007-og godišta.

Trčanje u džaku – za školski uzrast kategorija od I do IV i od V do VIII razreda.

Skok u dalj iz mesta – za školski uzrast kategorija do VIII razreda i kategorija stariji od 14 godina.

Bacanje kamena s’ ramena (tariji od 14. godina).

Šutiranje penala (stariji od 10 godina).

Ubacivanje trojki u koš (stariji od 11 godina).

Rok za prijave je do 23. juna.

Prijave slati na e-mail: [email protected]

Bliže informacije na: 065 377 1268 Dragan Ristić
Prvenstvo Srbije za mlađe pionire: Dva lična rekorda za opovačke atletičare

Dva lična rekorda za opovačke atletičare

OPOVO, 17. jun 2021 – U Sremskoj Mitrovici je 12. juna održano Prvenstvo Srbije za mlađe pionire.

Ostvarena su dva lična rekorda. Ivona Stamenović je osvojila 6. mesto u bacanju kugle uz oboren lični rekord koji sada iznosi 11.55m, dok je Miljana Bulatović osvojila 7. mesto u bacanju kugle uz takođe oboren lični rekord koji iznosi 10.87m

Damjan Ivanovski je zauzeo 9. mesto u bacanju kugle sa ostvarenim rezultatom od 8.30m