Projektno tehnička dokumentacija: Solarna rasveta za pešačko – biciklističku stazu i groblja

17/06/2021

Solarna rasveta za pešačko – biciklističku stazu i groblja

OPOVO, 17. jun 2021 – Predsednik opštine Miloš Markov potpisao je ugovor o izradi projektno tehničke dokumentacije za solarno osvetljenje pešačko – biciklističke staze Opovo – Baranda. Ukupna vrednost projekta je 1,2 miliona dinara sa pdv-om, projekat je sufinansiran od strane Pokrajinskog sekretarijata za lokalnu samoupravu, dok lokalna samouprava učestvuje sa 15 odsto sredstava.

„Mi smo potpisali ugovor sa projektantom da u roku od 120 dana dobijemo projektno – tehničku dokumentaciju koja će podrazumevati solarnu rasvetu bez ikakvih kablova i biti potpuno samoodrživa. To je jedan inovativni metod sa kojim želimo da budemo među prvim opštinama s obzirom da je akcenat na ekologiji, očuvanju životne sredine i uvođenju novih energetsko efikasnih standarda, tako da želimo da ovde budemo pioniri u tom smislu. Osim pešačko – biciklističke staze, projektno – tehnička dokumentacija će obuhvatiti i groblja, koja ćemo takođe osvetliti solarnim panelima“, izjavio je nakon potpisivanja ugovora Markov.

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Opštinska uprava Opovo: Paketi za novorođene bebe

Opštinska uprava Opovo: Paketi za novorođene bebe

Paketi za novorođene bebe OPOVO, 26. maj 2023 – U drugoj majskoj raspoedli paketa za novorođene bebe, Opštinska uprava Opovo uručila tri paketa za dve devojčice i jednog dečaka. Dve prinove su aprilske i jedna majska, a bebe su iz Sakula, Barande i Sefkerina.

Krug podrške: Dodeljena prva kuća na EU projektu

Krug podrške: Dodeljena prva kuća na EU projektu

Dodeljena prva kuća na EU projektu OPOVO, 25. maj 2023 - U okviru projekta „Krug podrške“, koji sprovodi opština Opovo u saradnji sa Centrom za sociajlni rad Opovo i udruženjem „Siguran život“, a uz finansijsku podršku Evropske unije u programu „Podrška Evropske unije...

najnovije

najčitanije