Recepti kuhinje hotela Stari Banat: Tuna al forno sa sosom od crvenog vina

02/02/2021

Tuna al forno sa sosom od crvenog vina

Opovo, 2. februar 2021;

Priprema: Glavice crnog luka sitno isečemo i ispržimo na rastopljenom puteru u tiganju na šporetu. U tiganj sa omekšalim crnim lukom dodamo vino, posolimo i pobiberimo. Kada sos dobije potrebnu gustinu, sklonimo tiganj sa šporeta.

Parče tuna steka posolimo i pobiberimo, stavimo na pek papir, prelijemo maslinovim uljem i pečemo 10 minuta na 200 stepeni.

Na tanjir za serviranje nanosimo prethodno skuvane špagete, koje smo blago propržili na maslinovom ulju sa dodatkom pesto genovese i morske soli. Do njih serviramo sos od crvenog vina. Zatim na tanjir serviramo jedno parče tuna steka i dekorišemo svežom grančicom mente.

Sa ovim jelom predlažemo vam da popijete kvalitetno suvo belo vino biancho.

Namirnice:

25 g svežeg fileta tune

250ml crvenog vina

150g crnog luka

30g putera

50 maslinovo ulje

so i mleveni mix biber

50g pesto genovese

100g špageta

menta

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

najnovije

najčitanije