Recepti po preporuci kuhinje hotela “Stari Banat”: Piletina u sosu od spanaća

July 19, 2022

Piletina u sosu od spanaća

Priprema:

Pileći file iseći na kockice, pa propržiti na maslacu da bude oko 80% pečen.
Praziluk iseći na sitno i propržiti na preostalom maslacu pa dodati prethodno skuvani pirinač.
Spanać propržiti na ulju, pa dodati pavlaku, mocarelu, beli luk i parmezan nastaviti sa kuvanjem oko 2min, začiniti. Servirati prvo pirinač  ,na njega postaviti piletinu, pa preliti pripremljenim sosom, služiti  toplo.

Namirnice

Pileći file 250g
maslac 40g
Pirinač 100g
Praziluk 50g

Za sos
Spanać 100g
Neutralna pavlaka 2dl
Kisele pavlake 30g
Mocarela 30g
Parmezan 20g
Beli luk 5g

So
biber
Začin c

pročitajte još i

Recepti po preporuci kuhinje hotela “Stari Banat”: Pileći haos

Recepti po preporuci kuhinje hotela “Stari Banat”: Pileći haos

Način pripreme: Obariti krompir i napraviti pire. U tiganj sitno iseckati jetricu,slaninu i šampinjone.  Sve to ispržiti i začiniti, ocediti od viška masnoće. Pileći file ispeći na tiganju. Ređati u podmazani činijicu pire krompir, jetricu pa file zatim okrenuti na...

najnovije

najčitanije