Galerija Jovan Popović: Konkurs za izlaganje „Stvaraoci Opova“

Galerija Jovan Popović: Konkurs za izlaganje „Stvaraoci Opova“

Konkurs za izlaganje „Stvaraoci Opova“

 

OPOVO, 3. april 2024 – Galerija Jovan Popović poziva sve zainteresovane stvaraoce iz polja vizuelnih umetnosti da se prijave na konkurs za izlaganje na jubilarnoj 30. izložbi Stvaraoci Opova koje će se održati od 22. maja do 21. juna 2024. godine.

Opšti uslovi konkursa:

Pravo učešća na konkursu imaju svi stvaraoci, koji su rođeni ili žive na teritoriji opštine Opovo.

Konkurs je otvoren do 28. aprila 2024.

Prihvataju se konkursni predlozi iz različitih oblasti vizuelnih umetnosti: slikarstvo, grafika, fotografija, skulptura, instalacije, objekti, video radovi, animacija, multimedija, prošireni mediji.

Izlagač maksimalno može prijaviti tri rada.

Galerija obezbeđuje prostor, podršku u tehničkoj realizaciji postavke, prateći štampani materijal (katalog i plakat) i promociju u medijima i na društvenim mrežama.

Predlagači su obavezni da obezbede transport svojih radova.

Radovi koji se prijavljuju moraju biti opremljeni za izlaganje.

Galerija ne finansira produkciju rada niti opremanje rada za izlaganje. U specifičnim slučajevima, Galerija može obezbediti opremu za izlaganje rada.

Izabrane radove treba dostaviti u Galeriju u periodu od 7. do 9. maja. Radovi koji ne budu pristigli u tom periodu, neće biti uvršteni u postavku.

Glavni kriterijumi za odabir radova će biti: kvalitet rada u vizuelnom i estetskom aspektu, kvalitet u tehničkom aspektu izvođenja, stepen originalnosti i osobenost umetničkog izraza.

Prijava na konkurs Stvaraoci Opova 2024.

Prijava treba da sadrži:

– Lične podatke podnosioca predloga (ime i prezime, kontakt podaci – e-pošta, broj telefona, zanimanje)

– Nazive radova, godinu nastanka, materijal / tehniku, dimenzije

– Fotografije radova ili drugi odgovarajući materijal neophodan za sagledavanje konkursnog predloga (do dve fotografije po radu u JPEG i TIF formatu, u rezoluciji 300 dpi, duža stranica 18 cm. Materijal slati preko Wetransfera ili lično doneti u Galeriju na CD-u ili usb-u)

Galerija Jovan Popović zadržava pravo na naknadne izmene plana i programa.

Škola fudbala Spartanac: Mladi fudbaleri ponovo na terenima

Škola fudbala Spartanac: Mladi fudbaleri ponovo na terenima

OPOVO, 3. april 2024
Spartanci će u nastupajućoj Fer plej ligi nastupati sa 7 selekcija, od 2011. do 2018. godišta.
Liga za starije grupe (2011 i 2012 godište), krenula je  u nedelju 31. marta 2024, a svi ostali kreću od 07. aprila 2024. godine.
Fer plej liga se održava u Beogradu na 4 lokacije i igra se na veštačkoj travi na otvorenim fudbalskim terenima, (sportski centar Rakovica, sc Gladijator, sc Ada Ciganlija i BASK).
Iako su nam deca ove zime nisu bila redovna na treninzima, zbog čestih prehlada – virusa, bićemo spremni za početak lige. Nastavićemo sa redovnim gde ćemo podići formu u toku lige.