Fudbal: Radnički i Ševac bez golova u Barandi

Fudbal: Radnički i Ševac bez golova u Barandi

BARANDA, 31. mart 2024 – Fudbaleri Radničkog priredili su još jedno neprijatno iznenađenje za svoje navijače i nastavljaju prolećnu praksu da igraju toplo – hladno. Mada su bili favoriti i imali prednost domaćeg terena u susretu sa ekipom Ševac iz Kusića, odigrali su samo mršavih 0:0.

Rezultati 20. kola: Budućnost (BB) – Spartak 1911 3.2; Radnički – Ševac 0:0; Vulturul – Crvena Zvezda 1.2; Jedinstvo Stević – Sloga (BNS) 0:3; Hajdučica – Unirea 2:4; Dolovo – Budućnost (A) 3:0; Dolina – Glogonj 0:2; Sloga (P) – Potporanj 3:2

Tabela: 1. Glogonj (45); 2. Dolina (43); 3. Dolovo (42); 4. Crvena Zvezda (38); 5. Potporanj (33); 6. Sloga (BNS) (32); 7. Radnički (29); 8. Unirea (28); 9. Vulturul (28); 10. Spartak 1911 (27); 11. Budućnost (BB) (25); 12. Ševac (24); 13. Sloga (P) (24); 14. Jedinstvo Stević (19); 15. Hajdučica (17); 16. Budućnost (A) (5)

Fudbal: Goleada u Dubovcu i pobeda Opovčana

Fudbal: Goleada u Dubovcu i pobeda Opovčana

Goleada u Dubovcu i pobeda Opovčana

OPOVO, 31. mart 2023 – Opovčani su zabeležili i drugu uzastopnu pobedu na početku prolećnog dela prvenstva Opštinske lige Pančevo – Kovin – Kovačica – Opovo.

JEDINSTVO (Dubovac) – OMLADINAC 1927 (Opovo) 3:6 (2:1); Nakon prvog poluvremena domaćin je vodio 2:1. Strelac za Omladinac je bio Gošić, a Opovčani u prvih 45 minuta nisu iskoristili penal. U nastavku meča ulaze Radojčić i Živić i prvo Radojčić izjednačuje, da bi Živić lepim pogotkom potpuno preokrenuo rezultat u naše vođstvo. U poslednjih 30 minuta utakmice na terenu je postojao samo jedan tim. Golove za Omladinac postižu Agić, Dimitrov i Živić, koji drugim pogotkom kruniše svoju dobru igru ali i igru celog tima.

OMLADINAC 1927:  M.Šiđanin, Tasković, Agić, Todorović, Tomić, Stojić, Stoiljković, Ivić, Dimitrov, Gošić, Ranđić, (igrali su još: Radojčić, Živić, Aleksovski, Stojanović i Arsenović).

Rezultati 12. kola: Jedinstvo – Omladinac 1927 3:6; Borac – Kolonija 3:6; Pobeda – Slavia 0:3; Vojvodina – slobodan tim

Tabela: 1. Kolonija (24); 2. Slavia (22); 3. Vojvodina (20); 4. Omladinac 1927 (11) (-1); 5. Pobeda (11); 6. Jedinstvo (10); 7. Borac (5)

Poreska uprava objavila poreski kalendar za April

Poreska uprava objavila poreski kalendar za April

BEOGRAD, 31. marta (Tanjug) – Poreska uprava objavila je kalendar poreskih obaveza firmi za april prema kome rok za izmirenje prve obaveze ističe sutra, 1. aprila do kada bi firme trebalo da podnesu poreske prijave i plate doprinose za obavezno socijalno osiguranje, obračunate na najnižu mesečnu osnovicu za februar. Do 5. aprila neophodno je dostaviti obaveštenja o zaključenim ugovorima o izvođenju estradnog programa zabavne i narodne muzike i drugih zabavnih programa u martu kao i izveštaje o ispunjenju obaveze zapošljavanja osoba sa invaliditetom za mart i uplati sredstava. Sledeći rok je 10. april, do kada su firme obavezne da podnesu poreske prijave i plate porez na premije neživotnih osiguranja za mart, kao i da poreski dužnici iz člana 10. Zakona o PDV podnesu prijave za porez na dodatu vrednost (PDV) i plate PDV za mart.

Rok za najveći broj obaveza ističe 15. aprila, do kada je neophodno platiti akontaciju poreza i doprinosa na prihode od samostalne delatnosti za mart, podneti poreske prijave za utvrđivanje poreza i doprinosa za obavezno socijalno osiguranje samooporezivanjem na prihode od samostalne delatnosti, platiti razliku poreza na prihod od samostalne delatnosti po konačnom obračunu za 2023. godinu, platiti porez na prihod od pružanja ugostiteljskih usluga za prvi kvartal ove godine kao i doprinose za sveštenike i verske službenike, domaće državljane zaposlene u inostranstvu i inostrane penzionere za mart.

Do istog datuma, firme su obavezne da podnesu poreske prijave o doprinosima za obavezno socijalno osiguranje za osnivače, odnosno članove privrednog društva, kao i da plate doprinose za obavezno socijalno osiguranje za mart, da podnesu prijave za PDV za mart kao i za PDV za prvo tromesečje te da plate ovaj porez. 15. april je i rok za podnošenje obrasca PID PDV 1 za mart mesec ako je u tom mesecu ispunjen jedan od kriterijuma za sticanje statusa obveznika PDV koji pretežno obavlja promet dobara u inostranstvu, te obrasca PID PDV 1 za prvo tromesečje ako je u tom periodu ispunjen jedan od kriterijuma za sticanje statusa obveznika PDV koji pretežno obavlja promet dobara u inostranstvu. Do 15. aprila je neophodno platiti akontaciju poreza na dobit pravnih lica za mart, zatim akcizu za drugu polovinu marta, podneti poresku prijavu za obračun akcize za mart, kao i prijavu o obračunu akcize na struju za krajnju potrošnju za mart i platiti tu akcizu. Rok za plaćanje akcize za prvu polovinu aprila je 30. april.

Letnje računanje vremena počinje noćas

Letnje računanje vremena počinje noćas

SRBIJA, 30. Mart 2024
Letnje računanje vremena ove godine počeče noćas, u 02:00 sata posle ponoći, kada časovnike treba pomeriti sat unapred, na 3:00 sata.

Tako će se vreme u 2:00 sata posle ponoći računati kao 3:00 sata, saopštilo je ranije Ministarstvo privrede

Počela sa radom nova zelena pijaca u Opovu (video)

Počela sa radom nova zelena pijaca u Opovu (video)

OPOVO – 30 mart 2024
Na licitaciji koja je održana početkom marta izlicitirano je 22 tezge na zelenoj pijaci u Opovu koja je danas počela sa radom. Razna roba na tezgama jutros je ponuđena kupcima kojih je jutros bilo u zavidnom broju.

Kako smo u razgovoru sa kupcima i prodavcima saznali, kritike su u velikom procentu pozitivne, a za sada, radno vreme pijace je svake subote od 6 do 14 časova.