Školski sport: Opštinsko takmičenje u atletici

Školski sport: Opštinsko takmičenje u atletici

Opštinsko takmičenje u atletici

OPOVO, 23. april 2024 – Na sportskom centru u Opovu, održano je 15. aprila Opštinsko prvenstvo u atletici, za učenike od 5 do 8 razreda. Učenici su se nadmetali u sledećim disciplinama: 60m, 100m, 300m, skok uvis, skok udalj i bacanje kugle.

Četiri dana kasnije (19. aprila) isto takmičenje je održano za niže razrede (od 1 do 4 razreda). Oni su se nadmetali u disciplinama 60m, skok udalj i bacanje vorteksa. Oba dana takmičenja obeležila je velika masovnost, gde su učenici učestvovali iz sva četiri naseljena mesta. Medalje za ovo takmičenje je obezbedio Sportski savez Opštine Opovo. Sve prvake opštine očekuje okružno prvenstvo koje će biti održano u Vršcu.

Čitalački klub ONB Opovo: Veče poezije i „Godine vrana“

Čitalački klub ONB Opovo: Veče poezije i „Godine vrana“

Veče poezije i „Godine vrana“

OPOVO, 23. april 2024 – Na sastanku čitalačkog kluba, sinoć je bila posebno lepa atmofera. Učesnice su recitovale poeziju i uživale slušajući. Čulo se mnogo lepih pesama, podsetilo na neke koje smo voleli i veče je pokrenulo nežna osećanja.

Razmenjeni su i utisci o onome što se trenutno čita, o aktuelnim temama i romanima. Ovog puta klub preporučuje roman Siniše Kovačevića “Godine vrana”. Dirljiva priča o ratnom Beogradu u kome i u najtežim iskušenjima ljudi ostaju ljudi, jaki i nepokolebljivi pred zlom.

Pozivamo sve ljubitelje knjige da se pridruže sastancima čitalačkog kluba.

Od kluba za čitaoce jedan od mnogo stihova koji su nas raznežili i zamislili, deo poeme “Neverovatna morska pesma”, Mike Antića –

“Razmišljao sam hiljadu dana:

odkuda vetru druga strana?

Odkuda naličje svemu što znamo?

Možda ga i mi sami imamo ?

Možda još negde isti postojim,

sa mojom dušom i likom mojim?”…