Ministarka Darija Kisić obišla porodični park u Opovu

Ministarka Darija Kisić obišla porodični park u Opovu

Ministarka Darija Kisić obišla porodični park u Opovu

OPOVO, 25. april 2024 – Ministarka za brigu o porodici i demografiju Darija Kisić danas je posetila Opovo. Predsednik opštine Miloš Markov, zajedno sa svojim saradnicima iz lokalne samouprave, dočekao je ministarku na sportsko rekreativnom centru gde su obišli novoizgrađeni porodični park, projekat koji je finansiran od strane Ministarstva, a sada je i zvanično otvoren.

Sportsko – rekereativni centar i porodični park su bili ispunjeni decom predškolskog i osnovnoškolskog uzrasta, tako da je ministarka Kisić iskoristila priliku da se druži i razgovara sa prisutnom decom.

Projekat porodičnih parkova realizovan je u Opovu i Sakulama, a predsednik opštine je istakao značaj ovog projekta za Opštinu Opovo.

Ministarka Darija Kisić posetila porodični park u Opovu/Glas Opova

„Pre svega želim da kažem da mi je veliko zadovoljstvo što imamo posetu ministarke Kisić i što možemo zajedno da otvorimo jedan značajan projekat za našu opštinu, odnosno, porodični park u Opovu. Danas smo ga i zvanično otvorili, mada deca nisu mogla da dočekaju pa ga već neko vreme koriste. Realizacija ovog projekta koji je podržan od strane Ministarstva za brigu o porodici, pored porodičnog parka u Opovu je podrazumevao i izgradnju porodičnog parka u Sakulama i to nam je izuzetno veliko zadovoljstvo zato što je Sakule, zahvaljujući ovom programu, po prvi put dobilo jedno novo, moderno, dečje igralište i na taj način smo tamo, takođe unapredili kvalitet provođenja vremena za cele porodice“, izjavio je Markov.

Ministarska Kisić je izrazila zadovoljstvo današnjom posetom i rezultatima projekta.

„Zaista je veliko zadovoljstvo danas biti sa prijateljima u Opovu. Ministarstv za brigu o porodici i demografiju je u toku prošle godine i tokom ove godine podržala projekte opštine kada su u pitanju mere populacione politike, izdvojili smo nešto više od 11 miliona dinara prošle, a ove godine osam miliona dinara i evo produkti našeg zajedničkog rada se vide, i zaista ova sreća i radost dece i omladine se ne može izmeriti. Zajedno smo izgradili dva dečja parka u Opovu i Sakulama, kao i mobilijare u parkovima, tako da smo postaknuti ovakvim odličnim radom i same Opštine Opovo, podržali sve projekte ove godine i sigurno ćemo se opet zajedno videti, a cilj svih naših aktivnosti jeste upravo ovo, da budemo okruženi mladim ljudima, da nas bude što više i da se celom našom Srbijom samo vide dečiji osmesi“, poručila je ministarka Kisić.

Nakon obilaska porodičnog parka, ministarka je zajedno sa domaćinima prošetala opovačkim parkom gde je pogledala Vilu Helenu, galeriju i kulturni centar, a nakon toga je u kabinetu predsednika opštine održan radni sastanak.

 

https://www.minbpd.gov.rs/novi-kutak-za-porodice-i-decu-iz-opova/

Do 1. maja pojačana kontrola saobraćaja, svakog dana merenje brzine vozila

Do 1. maja pojačana kontrola saobraćaja, svakog dana merenje brzine vozila

BEOGRAD, 25. aprila (Tanjug) – U Srbiji danas počinje međunarodna akcija pojačane kontrole saobraćaja “Roudpol” (Roadpol) koju sprovodi Uprava saobraćajne policije MUP-a do 1. maja, rekao je Dejan Stević iz Uprave, koji najavljuje da će tog dana biti sprovedena i akcija 24-časovnog merenja brzine na najvažnijim putevima. “U ovom periodu, prethodne četiri godine nažalost na našim putevima je stradalo 58 učesnika u saobraćaju. Zbog toga smo se odlučili da ove godine, u ovom periodu preduzmemo sve nephodne mere sa svim materijalnim i ljudskim formacijama i zaštitimo bezbednost učesnika u saobraćaju tokom praznika”, rekao je Stević za Tanjug. On je rekao da će do 1. maja u okviru organizacije ROADPOL-a trajati akcija merenja nepropisne brzine u kojoj MUP Srbije učestvuje zajedno sa 30 evropskih policija.

Stević je precizirao da će saobraćajna policija svakoga dana angažovati sve raspoložive uređaje za merenje brzine kretanja – ručne radare, radare u sistemima video nadzora i uređaje za merenje brzine u vozilima bez obeležja policije “presretačima“, dok će na autoputevima biti merena i prosečna brzina kretanja vozila. “U sklopu ove akcije, u sredu, 1. maja, biće realizovana akcija Spid maraton (Speed Marathon), tokom koje će na najvažnijim putnim pravcima brzina biti merena neprekidno u trajanju od 24 časa”, rekao je Stević. On je dodao da, odmah nakon završetka praznične akcije, počinje 4. Centralna akcija Uprave saobraćajne policije, usmerena na otkrivanje i svih ostalih prekršaja, a koja će trajati od 2. do 7. maja.