Recepti po preporuci kuhinje hotela “Stari Banat”: Jesenje pene

September 14, 2022

Jesenje pene
Priprema:
Crni luk iseći na sitne kockice, dodati file i papriku iseckanu na kockice i dinstati na maslacu oko 3 minuta
Paprici i mesu dodati pavlaku, beli luk, mocarelu i parmezan,  začiniti i pustiti da proključa. Dodati pene i peršunovo lišće kuvati još oko minut.
Jelo servirati toplo uz belo polu suvo vino po izboru.

Namirnice:

20g maslaca
50g crnog luka
10g belog luka
200g pečene oljuštene paprike
100g pilećeg filea
150g kuvanih pena
2dl pavlake
50g mocarele
50g parmezana
Perušnovo lišće
So
Biber
Suvi začin

pročitajte još i

Recepti po preporuci kuhinje hotela “Stari Banat”: Pileći haos

Recepti po preporuci kuhinje hotela “Stari Banat”: Pileći haos

Način pripreme: Obariti krompir i napraviti pire. U tiganj sitno iseckati jetricu,slaninu i šampinjone.  Sve to ispržiti i začiniti, ocediti od viška masnoće. Pileći file ispeći na tiganju. Ređati u podmazani činijicu pire krompir, jetricu pa file zatim okrenuti na...

najnovije

najčitanije