Dom zdravlja Opovo: Najava preventivnih pregleda za nedelju 07. aprila

Dom zdravlja Opovo: Najava preventivnih pregleda za nedelju 07. aprila

OPOVO, 6. april 2024
Preventivni pregledi biće organizovani i u nedelju 07. aprila u oko 170 zdravstvenih ustanova širom Srbije. Građani će moći da urade kardiološke preglede, odnosno EKG, merenje krvnog pritiska i određivanje nivoa glukoze, triglicerida i holesterola u krvi. Zakazivanje nije potrebno, već je dovoljno samo da građani odu do zdravstvene ustanove od 8 do 16 sati.

Preventivni pregled moći ćete da odradite i u domu zdravlja Opovo, kao i prethodnih vikenda. Medicinsko osoblje će vam pomoći da preglede obavite brzo i efikasno. Za vađenje krvi, iz doma zdravlja poručuju da se dođe do 10 časova.

Bolesti srca i krvnih sudova vodeći su uzrok obolevanja i umiranja u Srbiji i u svetu. U većini slučajeva kardiološke bolesti izazvane su faktorima rizika koji se mogu kontrolisati ili lečiti – visok krvni pritisak, gojaznost, pušenje, nedovoljna fizička aktivnost.

Država ovim pregledima želi da ukaže na značaj prevencije i da preventivne preglede učini pristupačnijim građanima.

Kulturni centar Opovo: U nedelju dve projekcije filma „Jorgovani“

Kulturni centar Opovo: U nedelju dve projekcije filma „Jorgovani“

U nedelju dve projekcije filma „Jorgovani“

OPOVO, 6. april 2024 – Na bioskopskom repertoaru Kulturnog centra Opovo, u nedelju, 7. aprila, na programu su dve projekcije domaćeg filma „Jorgovani“. Termini projekcija su 18:00 i 20:00 časova.
Ulaznice za obe projekcije, po ceni od 400 dinara, biće puštene u prodaju sat vremena pre početka prve projekcije (od 17:00h).

Žanr: komedija / drama; Reditelj: Siniša Cvetić; Uloge: Sloboda Mićalović, Ivan Bosiljčić, Gordan Kičić, Milutin Mima Karadžić, Isidora Janković, Jovan Jovanović, Pavle Čemerikić, Nebojša Dugalić; Trajanje filma: 82 minuta.

Sadržaj filma: Katarina (Sloboda Mićalović) i Igor (Ivan Bosiljčić) su glumci koji su zajedno i na ekranu i van njega. Oslepeli od bliceva i ogluveli od aplauza oni se, iako nerazvdvojni, dugo nisu ni čuli ni videli, sve do dodele nagrada za najbolju seriju godine,gde će se cela ekipa okupiti. Tu se jasno vide i lice i naličje filmske i televizijske industrije u Srbiji danas, postaće jasno da su njihovi životi veća melodrama od one koju su snimali.