Sportski vikend: U Sakulama se igra derbi prvenstva

Sportski vikend: U Sakulama se igra derbi prvenstva

U Sakulama se igra derbi prvenstva

OPOVO, 19. april 2024 – Ovog vikenda, preciznije u nedelju, najveća pažnja biće usmerena na veliki derbi Druge južnobanatske lige – zapad koji se igra u Sakulama između domaćeg Borca i sefkerinskog Tempa. Utakmica koja će najverovatnije odlučiti prvaka prvenstva. Sakuljani su iznenađujućim kiksom prošlog vikenda, nakon 16 kola na čelu lige prepustili lidersku poziciju Sefkerincima ali je razlika između ova dva kluba samo jedan bod. Gostima odgovora i remi ali bez obzira na rezultat, bitka će se voditi do poslednjeg kola, a drugoplasirana ekipa ima još jednu šansu da kroz baraž izbori plasman u viši rang. I jedan i drugi tim ulaze sa puno optimizma, a svi ljubitelji fudbala očekuju dobru i uzbudljivu fudbalsku predstavu.

Radnički iz Barande gostuje u Uzdinu, dok će Opovčani dočekati Jedinstvo iz Dubovca.

Prva južnobanatska liga / 23. kolo

Uzdin, 21. april (nedelja) 16:30h; UNIREA – RADNIČKI (Baranda)

Druga južnobanatska liga – zapad / 20. kolo

Sakule, 21. april (nedelja) 16:30h; BORAC – TEMPO (Sefkerin)

Opštinska liga Pančevo – Kovin – Kovačica – Opovo / 15. kolo

Opovo, 21. april (nedelja) 16:30h; OMLADINAC 1927 – JEDINSTVO (Dubovac)

 

Zapalio se automobil u Opovu, intervenisali vatrogasci (video)

Zapalio se automobil u Opovu, intervenisali vatrogasci (video)

Zapalio se automobil u Opovu, intervenisali vatrogasci

OPOVO, 19. april 2024 – Jutros oko 9:00h na parkingu ispred Hotela „Stari Banat“ u Opovu zapalio se parkirani automobil, marke Citroen, beogradskih tablica. Po rečima očevidaca, iz za sada nepoznatih razloga, na vozilu, koje je bilo zaključano i nije radio motor, brisači su počeli da rade sami od sebe. S obzirom da vlasnik nije bio u blizini, hauba na automobilu se ubrzo zadimila, a zatim je izbio požar koji se širio po vozilu.

Pozvana vatrogasna ekipa je stigla za nekoliko minuta i požar je ubrzo ugašen. Povređenih nije bilo, policija je na mestu uviđaja, a materijalna šteta će se naknadno utvrditi.

ONB Opovo: Nova donacija knjiga za opovačku biblioteku

ONB Opovo: Nova donacija knjiga za opovačku biblioteku

Nova donacija knjiga za opovačku biblioteku

OPOVO, 19. april 2024 – Naša sugrađanka Slavica Karajović donirala je Opštinskoj narodnoj biblioteci Opovo 45 novih knjiga (15 naslova). Prilikom uručivanja knjiga, direktorka biblioteke Katarina Nikolić Ralić se zahvalila Slavici na donaciji, a knjige će, pored Opova, biti razvrstane i u ograncima u Sefkerinu, Barandi i Sakulama.