Sportski vikend: Fudbal u Sakulama, Opovu i Sefkerinu, košarkaši završavaju prvenstvo

Sportski vikend: Fudbal u Sakulama, Opovu i Sefkerinu, košarkaši završavaju prvenstvo

Fudbal u Sakulama, Opovu i Sefkerinu, košarkaši završavaju prvenstvo

OPOVO, 5. april 2024 – Kako su u vanrednom terminu odigrali meč 22. kola, opovačkim košarkašima će utakmica pretposlednjeg 21. kola, ujedno biti i poslednja u aktuelnom prvenstvu Druge međuregionalne KSV lige jug. Opovčani su u Pančevu domaćini ekipi Omladinac iz Novih Banovaca.

Pred nama je bogat i naravno, zanimljiv fudbalski vikend. Radnički gostuje Crvenoj Zvezdi u Pavlišu, ekipi koja je u dobroj formi i trenutno zauzima četvrtu poziciju na tabeli Prve južnobanatske lige.

Ono što svi ljubitelji fudbala sa velikom pažnjom ali i uzavrelim navijačkim stastima prate, jeste neizvesna trka dva naša opštinska kluba koja su daleko odmakla od svih svojih rivala i vode bitku za prvo mesto Druge južnobanatske lige zapad. Sakuljani dočekuju ekipu proletera iz Mramorka, a Sefkerinci će biti domaćin Starom Tamišu iz Pančeva.

Nakon dve pobede sa dva relativno lakša rivala u Opštinskoj ligi, Opovčani u meču sa Vojvodinom iz Crepaje imaju prvu ozbiljnu proveru u kojoj će pokazati koliko su napredovali tokom zimske pauze.

KOŠARKA: Druga međuregionalna KSV liga – jug / 21. kolo

Pančevo, 6 . april (subota) 17:30h; OPOVO 99 – OMLADINAC (Novi Banovci)

FUDBAL: Prva južnobanatska liga / 21. kolo

Pavliš, 6. april (subota) 16:00h; CRVENA ZVEZDA – RADNIČKI (Baranda)

FUDBAL: Druga južnobanatska liga – zapad / 18. kolo

Sefkerin, 7. april (nedelja) 16:00h; TEMPO – STARI TAMIŠ (Pančevo)

Sakule, 7. april (nedelja) 16:00h; BORAC – PROLETER (Mramorak)

FUDBAL: Opštinska liga Pančevo – Kovin – Kovačica – Opovo / 13. kolo

Opovo, 7. april (nedelja) 16:00h; OMLADINAC 1927 – VOJVODINA (Crepaja)

 

Od 1. januara naredne godine traktori bez kabine zabranjeni na putevima

Od 1. januara naredne godine traktori bez kabine zabranjeni na putevima

BEOGRAD, 5. aprila (Tanjug) – Od 1. januara 2025. godine traktori proizvedeni nakon 1983. godine više neće moći da učestvuju u saobraćaju bez kabine ili zaštitnog rama. Agencija za bezbednost saobraćaja je treću godinu za redom raspisala javni poziv za besplatnu dodelu zaštitnih ramova za traktore u Srbiji, a prijave traju do 15. maja. Pomoćnik direktora Agencije za bezbednost saobraćaja Srbije Mirko Koković rekao je za Tanjug da je cilj podele besplatnih ramova zaštita vozača traktora prilikom prevrtanja, odnosno da se smanji broj stradanja vozača traktora. “U Republici Srbiji od preko 400.000 traktora, preko 150.000 traktora je bez zaštitne kabine ili rama. Samo u toku 2022. godini poginuo je 81 vozač traktora u Srbiji, a prošle godine 59.

Za dve godine ove akcije uspeli smo da smanjimo broj stradalih za 29. U poslednjih 10 godina samo na putevima Republike Srbije smrtno je stradalo preko 350 traktorista, dok je preko 2.000 povređeno”, rekao je Koković. Prema njegovim rečima Vlada Srbije finansira celokupan iznos zaštitnog rama, a u tu svrhu Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture opredelilo je po 125 miliona dinara za 2022, 2023. i 2024. godinu. Ističe da je do sada podeljeno preko 7.000 zaštitnih ramova.ž “Pozivamo sva zainteresovana fizička i pravna lica na teritoriji Republike Srbije koja ispunjavaju uslove Uredbe o uslovima i načinu sprovođenja subvencionisane dodele zaštitnih ramova za upotrebljavani traktor, da zaključno sa 15. majem 2024. godine podnesu zahtev Agenciji za bezbednost saobraćaja.

Zahtevi se podnose u zatvorenoj koverti na adresu: Bulevar Mihajla Pupina 2, 11070 Novi Beograd, sa naznakom ‘Zahtev za subvencionisanu dodelu novog zaštitnog rama’ ili putem elektronske adrese Agencije: ramovi@abs.gov.rs”, rekao je Koković. Dodao je i da se detaljni uslovi nalaze na sajtu Agencije.