Nova linija Pantransporta do Sakula, polasci startuju od ponedeljka, najavljeni pregovori i sa ostalim autoprevoznicima (video)

Nova linija Pantransporta do Sakula, polasci startuju od ponedeljka, najavljeni pregovori i sa ostalim autoprevoznicima (video)

Nova linija Pantransporta do Sakula, polasci startuju od ponedeljka, najavljeni pregovori i sa ostalim autoprevoznicima

OPOVO, 9. april 2024 – Na radnom satanku koji je održan u kabinetu predsednika opštine između predstavnika lokalne samouprave i autoprevozničke firme Pantransport finaliziran je sporazum kojim će se nekoliko polazaka saobraćati na relaciji Pančevo – Opovo – Baranda – Sakule.

Predsednik opštine Miloš Markov je izrazio zadovoljstvo novim dogovorom sa Pantransportom i nove linije najavio već od ponedeljka.

„Imamo jednu lepu vest za naše sugrađane, pre svega za meštane Sakula i Barande. Upravo smo završili sastanak sa Pantransportom gde smo definisali određene linije koje su išle samo do Opova, produžiti ih do Sakula i to su pre svega „đačke linije“ kojima ćemo zajedno sa Pantransportom omogućiti đacima, srednjoškolcima, da putuju od Sakula do Pančeva i obrnuto, ali takođe, i svim građanima koji imaju potrebe, pre svega iz Sakula i Barande koji do sada nisu imali ovu liniju mogu da putuju za Pančevo i obavljaju svoje potrebe. Mi smo inicirali ovaj sastanak, imali smo pregovore i dva sastanka u prethodnom periodu, i evo uspeli smo da dođemo i do realizacije jer smo danas definitivno utvrdili vremena polazaka i od ponedeljka naredne nedelje kreću polasci koji će se saobraćati do Sakula i obrnuto“, izjavio je Markov.

Markov je najavio nastavak ove prakse i nove pregovore sa ostalim autoprevoznicima u cilju poboljšanja prevoza putnika.

finaliziran sporazum kojim će se nekoliko polazaka saobraćati na relaciji Pančevo – Opovo – Baranda – Sakule/Glas Opova

„Ovo je jedna intencija, projekat ako mogu tako da kažem, koji je u skladu sa politikom Vlade Republike Srbije, odnosno da ne postoji zapostavljeno mesto u Srbiji i Vojvodini, na teritoriji naše opštine. U ovom slučaju je to posebna satisfakcija nas kao lokalne samouprave jer su u pitanju đaci koji do sada nisu imali liniju, a kojima omogućujemo liniju iz Sakula i Barande direktno za Pančevo. Oni su do sada presedali u Opovu a sada će imati direktnu liniju iz svog mesta i to jeste suština da svakom bude dostupan prevoz i da svakom bude dostupno i obrazovanje.

Takođe, jedna od tema ovog sastanka sa Pantransportom nam je bila i unutar mesni prevoz. Cilj nam je da unapredimo kvalitet prevoza naših radnika i đaka koji gravitiraju i ka Beogradu i ka Pančevu, tako da u narednom periodu nas očekuje niz sastanaka. Želimo da iniciramo sastanak i sa Lastom i sa Gradskim saobraćajnim preduzećem, odnosno sastanak sa svim prevoznicima koji se saobraćaju na teritoriji opštine i van opštine Opovo i na taj način našim sugrađanim pokušamo da pružimo najkvalitetniji mogući prevoz i najfrekventniji prevoz. Znamo da je naša opština mala ali da veliki broj građana na dnevnom nivou migrira ka Beogradu i Pančevu i na taj način želimo da im olakšamo svakodnevno obavljanje potreba i posla“, poručio je Markov.

Glas Opova je dobio i nove termine polazaka iz Pančeva i Sakula.

„Ono što smo mi dogovorili na sastanku i određeni polasci koji će se korigovati jesu polazak iz Pančeva za Sakule, odnosno nekada do Opova, sada Sakula i on će krenuti nešto ranije u 4:20h da bi iz Sakula krenuo u 5:15h, kako bi đaci srednjoškolci koji idu u prvu smenu mogli stići na vreme do svojih škola. Drugi korigovan polazak je polazak iz Pančeva do Sakula i on kreće u 10:20h, da bi iz Sakula krenuo za Pančevo u 11:30h, ponovo da bi đaci koji idu u drugu smenu stigli na vreme na svoje časove. Treći polazak koji je korigovan je polazak iz Pančeva za Sakule u 13:30h i to je za đake koji se iz prve smene vraćaju kući, a taj polazak iz Sakula za Pančevo kreću u 14:40h. I poslednji polazak koji smo korigovali je polazak iz Pančeva za Sakule u 20:20h za đake iz druge smene koji se vraćaju kući, a iz Sakula za Pančevo vraća se u 21:20h, a istovremeno se pomeraju i polasci iz Opova sa glavne stanice“, rekao je Markov.

Na ovaj način, nakon dužeg vremenskog perioda, Sakule i Baranda ponovo imaju direktnu autobusku vezu sa Pančevom.

Atletika: Bronza za Stefana Vukajlova na Krosu Srema

Atletika: Bronza za Stefana Vukajlova na Krosu Srema

Bronza za Stefana Vukajlova na Krosu Srema

OPOVO, 9. april 2024 – U Inđiji je 6. aprila održan tradicionalni 42. po redu “Kros Srema”. Takmičenje je obeležila velika masovnost i veliki odziv klubova iz zemlje i regiona, a među njima su nastupili i mladi atletičari opovačkog Spartaka.

U trci prvog i drugog razreda na 200m, odličan je bio Stefan Vukajlov i osvojio bronzanu medalju, Stefan je od samog starta krenuo brzo, izborio odličnu poziciju i trku priveo kraju bez većih problema.

U trci dečaka petog i šestog razreda na 800m nastupili su Filip Poledica i Nikola Krivokuća. Filip i Nikola su jako loše startovali i imaliu su lošu poziciju, kako je trka odmicala oni su stizali jednog po jednog atletičara, a to je bilo dovoljno da Filip zauzme peto mesto, a Nikola sedmo mesto.

Ostali atletičari su zauzeli pozicije od 10 do 30 mesta, a njihova imena su; Katarina Ginculj, Una Đorđević, Maša Babin, Sanda Grujić, Ognjen Bilecki, Mateja Stojanović, David Paunović, Tina Cvetković, Jovana Vukajlov, Nikolija Vitolić, Mila Janković, Kruna Kreculj, Marko Cvetković, Veljko Bogdanović, Aleksandra Marković.

Još jedna saobraćajna nesreća u Opovu – da li smo dovoljno oprezni ? (video)

Još jedna saobraćajna nesreća u Opovu – da li smo dovoljno oprezni ? (video)

Još jedna saobraćajna nesreća u Opovu – da li smo dovoljno oprezni ?

OPOVO,  9 april 2024
Pre nekoliko dana, tačnije 5. aprila u ranim jutarnjim satima  se desila još jedna saobraćajna nesreća, nakon one u Barandi o kojoj smo izveštavali . Ovoga puta se radi o sudaru vozila koje je išlo iz pravca Barande ka Opovu sa parkiranim vozilom pored puta.
Starija maloletna ženska osoba sa probnom vozačkom dozvolom je usled gubljenja kontrole nad vozilom udarila u parkirani kombi i izazvala saobraćajnu nesreću. Iako slika govori drugačije, na sreću nije došlo do mnogo teških telesnih povreda.

Još jedan tekst za vrlo kratko vreme u kojem pišemo o saobraćaju i bezbedosti ima za cilj da podigne svest svih učesnika u saobraćaju na teritoriji naše opštine a i šire. Naši sugrađani su često poslom, ili na druge načine vezani za komunikaciju sa većim gradskim centrima u okolini i na taj način su uključeni u veliku mrežu vozila i vozača koji gravitiraju ovim putevima. Čest slučaj i uzrok nesreća je neprilagođena brzina kao i loše osvetljena priključna poljoprivredna vozila. U poslednjim godinama sve je više motocikala na ulicama koje voze mladi vozači velikom brzinom čak i kroz naseljena mesta koji predstavljaju potencijalno veliki problem, a kako se nameće, rešenje je evidentno u preventivi i sankcionisanju od strane saobraćajne policije.

Takođe, primećuje se i dosta bicikala bez svetala koje noću voze maloletnici, a i stariji.

Na kraju, svako od nas, učesnik u saobraćaju, bio vozač, biciklista, motorista ili vozač električnog trotineta treba da shvati i preuzme deo svoje odgovornosti pre nego što se potencijalna nesreća desi, tako što će se pridržavati propisa, prvenstveno ograničenja brzine kao i održavanja svetlosne signalizacije  ispravnom.

—————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————–

Vozačima u Srbiji do sada oduzeto 75 vozila, od toga 5 na teritoriji PU Pančevo
Od početka primene nove mere u Srbiji je oduzeto ukupno 75 vozila

To je za „Dnevnik“ rekao načelnik Uprave saobraćajne policije, pukovnik Slaviša Lakićević.
Kako kaže, ono što je zabrinjavajuće jeste da je čak 21 vozilo oduzeto od učinilaca prekršaja koji su mlađi od 25 godina.
Lakićević precizira da je najveći broj vozila oduzet na teritoriji Policijske uprave Beograda (12) i Policijske uprave u Šapcu (11).

Na teritoriji Vojvodine, dodaje Lakićević, ukupno je oduzeto 15 vozila.

Pet vozila je oduzeto na teritoriji Policijske uprave u Pančevu, tri na teritoriji Policijske uprave u Zrenjaninu, po dva vozila na teritorijama Sombora i Subotice i po jedno vozilo na teritorijama policijskih uprava u Kikindi, Novom Sadu i Sremskoj Mitrovici“, pojašnjava Lakićević za Dnevnik. Oduzimanje vozila počelo je 23. februara, a prvi slučaj se dogodio istog dana kada je na snagu stupila mera, u Leskovcu.

ED Pančevo: U sredu deo Opova bez struje

ED Pančevo: U sredu deo Opova bez struje

U sredu deo Opova bez struje

OPOVO, 9. april 2024 – Kako obaveštava Elektrodistribucija Pančevo  zbog radova , 10. aprila (sreda), u vremenskom intervalu od 9:00 do 13:30 časova, bez struje će biti ulice Branka Radičevića (od Grobljanske do kraja), Prvo novo naselje i Šumska (od Prvog novog naselja do kraja ulice).

Pozorište: „Sećaš li se“ na sceni Kulturnog centra Opovo

Pozorište: „Sećaš li se“ na sceni Kulturnog centra Opovo

„Sećaš li se“ na sceni Kulturnog centra Opovo

OPOVO, 8. april 2024 – Na sceni Kulturnog centra Opovo odigrana je pozorišna predstava „Sećaš li se“, a ljubitelji pozorišne umetnosti i ovog puta su ispunili salu, uživali u predstavi, a glumice ispratili gromkim aplauzima.
Glumica Ljiljana Blagojević kao i njena mlađa koleginica Sonja Kolačarić, pohvalile su opovačke publiku uz konstataciju da se u Opovu vidi pozorišna kultura.
Pozorišna predstava „Sećaš li se…“, nastala je po ideji Vesne Stanišić, a na tekst Vesne Stanković, koja potpisuje i režiju. U predstavi igraju Ljiljana Blagojević i Sonja Kolačarić, koje su ujedno i saradnice na tekstu.
U duodrami Ljiljana Blagojević (u ulozi glumice u penziji – Ljubice Hadžimarković) i Sonja Kolačarić (u ulozi glumice srednje dobi – Jelene Pavlović) govore o mladosti u vreme svoje mladosti i o mladosti u vreme svoje starosti, o umetničkim i drugim slobodama, o detaljima koje im ruže ili ulepšavaju svet.