JP Mladost: Dostavite stanje vašeg vodomera putem Viber aplikacije

JP Mladost: Dostavite stanje vašeg vodomera putem Viber aplikacije

OPOVO, 22. april 2024
Obaveštavaju se građani  opštine Opovo da od 25. aprila (četvrtak) pa zaključno sa 7. majem (utorak), mogu da dostavljaju podatke o stanjima na svojim vodomerima za mesec april 2024. godine, putem „Viber“ aplikacije na broj telefona 066 817 88 23.

Potrebno je upisati obavezno šifru potrošača koja se nalazi na računu za komunalne usluge u gornjem levom uglu kao i ime i prezime potrošača na koga se račun za komunalne usluge odnosi, očitano stanje vodomera i datum očitavanja.

Očitano stanje vodomera možete dostavljati i dalje putem besplatne telefonske linije 0800 000 207

i elektronskom poštom na info@jpmladostopovo.rs.

Broj u Viber aplikaciju možete dodati očitavanjem QR koda koji se nalazi dole u tekstu.

Fudbal: Veliki fudbalski derbi pripao Sakuljanima

Fudbal: Veliki fudbalski derbi pripao Sakuljanima

SAKULE, 21. april 2024 – Veliki derb Druge južnobanatske lige – zapad i i velika fudbalska predstava koju su upotpunili navijači oba kluba na prepunim tribinama stadiona Sveti Nikola u Sakulama. Derbi koji verovatno odlučuje šampiona, ali treba sačekati poslednje kolo jer smo i do sada videli par neplaniranih kikseva ove dve vodeće ekipe.

BORAC (Sakule) – TEMPO (Sefkerin) 2:0 (1:0); Već dve sezone gledamo dominaciju ove dve ekipe (prošle sezone u opštinskoj, a ove i Drugoj južnobanatskoj ligi) i njihovo međusobno rivalstvo u borbi za šampionsku titulu. Odavno ova liga nije bila uzbudljivija i neizvesnija. Prvo mesto vodi direktno u Prvu južnobanatsku ligu ali će i drugoplasirani imati „popravni“ u baražu, tako da je vrlo moguće da ćemo od naredne sezone, i Sakuljane i Sefkerince gledati u višem rangu.

Borac je Tempu dozvolio samo jednu nedelju na vthu tabele. Sakuljani su u trećem krugu takmičenja imali prednost domaćeg terena što su i iskoristili. Međutim, na stadionu je bio i veliki broj navijača iz Sefkerina, tako da su i oni imali značajnu podršku sa tribina.

Utakmicu su odlučila dva napada i dve majstorije Marjanskog i Zakoča. Sredinom prvog poluvremena majstorija Srđana Marjanskog i mat u tri poteza. Golman Protić ispucava, Kodić glavom prebacuje loptu koju prihvata Marjanski, prebacuje na jaču levu nogu i sa nekih 25 metara snažno šutira i pogađa dalji ugao izvrsnog golmana Kozlovačkog. U samom finišu meča, Zakoč seče jednu loptu na sredini terena, prolazi nekoliko igrača gostiju i sa nekih dvadesetak metara šutira precizno, lopta pogađa stativu, odbija se od golmana i ulazi u gol.

„Čestitamo našim igračima i stručnom štabu na sjajnoj psihičkoj pripremi za ovaj meč, na sjajnoj partiji. Čestitke i gostima na sjajnoj partiji kao i njihovim navijačima koji su u velikom broju došli da ih podrže. Posebne čestitke ipak idu našim navijačima koji su bili vetar u leđa, naš 12. i 13. igrač. Pozivamo ih da dođu na sledeću utakmicu koja se igra u Jabuci i da nam pomognu da nastavimo ovako i ostanemo na vrhu“, navodi se u saopštenju sakulskog kluba.

„Veoma teška utakmica. Domaćin je bio ubedljiviji i zasluženo odneo pobedu. Moramo da dignemo glavu gore, jer ima još dosta da se igra! Hvala navijačima na ogromnoj podršci danas! Idemo dalje“, poručili su iz sefkerinskog Tempa.

Rezultati 20. kola: OFK Mladost – Partizan 3:0; Stari Tamiš – Omladinac 1:4; Proleter – Voja Gačić 2:0; BSK Bavanište – Jugoslavija 4:1; Borac – Tempo 2:0

Tabela: 1. Borac (52); 2. Tempo (50); 3. Omladinac (30); 4. Voja Gačić (29); 5. Jugoslavija (28); 6. Partizan (22); 7. Proleter (20); 8. BSK Bavanište (19); 9. OFK Mladost (19); 10. Stari Tamiš (17)

 

Danas se obeležava Dan planete zemlje

Danas se obeležava Dan planete zemlje

BEOGRAD, 22. aprila (Tanjug) – Danas se obeležava Dan planete Zemlje, međunarodna inicijativa kojoj je glavni cilj da se podigne svest o zaštiti životne sredine i očuvanju planete.
Dan planete se obeležava 55. put, a ove godine, prema navodima međunarodne organizacije “Dan planete Zemlje”, glavna tema je borba protiv plastike – “Planeta protiv plastike”.
Tako su iz ove organizacije pozvali da se do 2040. godine svetska proizvodnja plastike smanji za 60 odsto.
Dan planete Zemlje se obeležava svakog 22. aprila, a prvi put je obeležen 1970. godine u Sjedinjenim Američkim Državama.
Tada je, u organizaciji američkog senatora Gejlorda Nelsona i aktiviste Denisa Hejsa, održan prvi Dan planete Zemlje, u okviru koga je više od 20 miliona ljudi izašlo na ulice SAD.
Senator Gejlord Nelson je ideju za organizaciju “Dana planete” dobio kada je video štetu nastalu izlivanjem 11 miliona litara nafte u Pacifički okean, koja se desila havarijom u radu naftne platforme u blizini mesta Santa Barbara u Kaliforniji.
Dan planete Zemlje se tradicionalno obeležava brojnim akcijama širom sveta, poput skupljanja smeća, sadnje drveća, protestnih šetnji klimatskih aktivista, održavanja edukacionih radionica…
Prošle godine Dan planete Zemlje obeležen je i na više mesta u Srbiji, poput Beograda i Novog Sada, a obeležavanje se očekuje i ove godine.
Dan planete zemlje ove godine će u Novom Sadu biti obeležen nizom manifestacija na više lokacija, a tom prilikom biće predstavljene različite teme iz oblasti zaštite životne sredine, kao što su reciklaža, energetska efikasnost i zaštita vazduha.
Na Trgu slobode, ali i na drugim lokacijama, poput platoa Spensa i Promenade, građani će moći da se upoznaju sa mogućnostima koje im Grad nudi u smislu mera za povećanje energetske efikasnosti njihovih objekata ili u vezi sa subvencijama za bicikle, a biće organizovan i kviz o ekologiji za sve posetioce manifestacije sa vrednim nagradama.