Kulturni centar Opovo: Petar Pan za opovačke mališane

Kulturni centar Opovo: Petar Pan za opovačke mališane

Petar Pan za opovačke mališane

OPOVO, 18. novembar 2023 – Svaki dolazak baletsko – pozorišne trupe Una Saga Serbica izaziva veliko interesovanje opovačkih mališana, ali i roditelja koji podjednako uživaju u njihovim predstavama. Nakon, Male sirene, Aladina i Lepotice i zver, ovog puta su nam se plesači Une Sage Serbica predstavili sa baletskim mjuziklom Petar Pan.

Muzika i ples, ispunjena sala kulturnog centra, oduševljenje dece koja su svaku scenu ispratila aplauzima i glasnim odobravanjem, obeležili su i ovu predstavu.

Predstava sa dosta akrobacija, mačevanja, komike i lepote napravljena je da slikovito dočara deci ovu prelepu priču/foto: Glas Opova

Na muziku Warbeck Stephen-a koja je napisana baš za balet Petar Pan, Una Saga Sebica odvela je prisutnu decu u zemlju Nedođiju i svet mašte. Predstava sa dosta akrobacija, mačevanja, komike i lepote napravljena je da slikovito dočara deci ovu prelepu priču.

Pozorište UNA SAGA SERBICA je baletsko – pozorišna trupa čiji su članovi profesionalni baletski igrači Malina Stanojković, Nataša Nenadić, Marko Mrvošević i Dragiša Draća. Koreografi mjuzikla su Ana Krstić i Svetozar Krstić.

Kik boks klub Dragon: Mladi kik bokseri se spremaju za Češku

Kik boks klub Dragon: Mladi kik bokseri se spremaju za Češku

Mladi kik bokseri se spremaju za Češku
SEFKERIN, 18. novembar 2023
Mladi kik bokseri Sefkerinskog kluba Dragon u programu su jakih priprema za predstojeće veliko međunarodno takmičenje koje se održava u Pragu u Češkoj od 1. do 3.  decembra ove godine, u disciplini borbe Sanda Ful kontakt.
Naši takmičari će se boriti u pet težinskih kategorija. Za srpski tim nastupaju pioniri Filip Džakula i Andrej Mrvić a u kadetskoj klasi Jovan Stojanov,Sava Vojinov i Andrej Mišković. Takmičari su potpuno spremni, zahvaljujući svakodnevnom praksom sparinga. Mlade borce predvodiće trener Nikola Stankov, a sa timom kluba Dragon putuje i Aleksandar Đurišić koji je savezni sudija. Zaslugom nastupamo za srpski tim sa 5 mladih takmičara koji su već iskusni borci I osvajači sjajnih medalja sa velikih borilačkih međunarodnih manifestacija.

U Pragu učestvuju timovi mnogih zemalja, konkurencija će biti izuzetno jaka i sa velikim brojem takmičara, ali ipak očekujemo uspešan sportski rezultat našeg tima .

RHMZ upozorava na olujni vetar

RHMZ upozorava na olujni vetar

SRBIJA, 18. Novembar 2023
Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ) izdao je upozorenje da će danas u Srbiji duvati jak severozapadni vetar sa udarima olujne jačine od 17 do 24 m/s, odnosno od 60 do 85 km/h, što će u planinskim predelima usloviti mećavu i lokalno stvaranje snežnih nanosa. Na planinama istočne i jugoistočne Srbije očekuje se od 10 do 20 centimetara snega, a u ostalim planinskim delovima zemlje snega će biti manje, navodi RHMZ. Krajem dana i tokom noći padavine će prestati, a vetar oslabiti. U celoj zemlji na snazi je žuti meteo-alarm, što znači da vreme može biti opasno