Aphrodite Mediterranean Cup: Još jedan zapažen nastup streličara Dragiše Jevtića

Aphrodite Mediterranean Cup: Još jedan zapažen nastup streličara Dragiše Jevtića

: Još jedan zapažen nastup streličara Dragiše Jevtića

 

OPOVO, 30. oktobar 2023 – Već sedmi put se na Kipru održava međunarodno takmičenje u streličarstvu Aphrodite Mediterranean Cup na kome svake godine učestvuje i reprezentacija Srbije.

Kao deo reprezentacije Srbije u ekipi seniora je nastupioo i Dragiša Jevtić iz Sefkerina. Na takmičenju je učestvovalo 94 streličara iz Grčke, Ukraijne, Gruzije, Srbije, Poljske, Velike Britanije, Bugarske, Malte i naravno Kipra. Samo takmičenje je trajalo od 24. do 30. oktobra. Dragiša je u ekipi sa Mihajlom Stefanovicem i Markom Vulićem osvojio srebrnu medalju izgubivši u finalu od ekipe Kipra za dva poena. U pojedinačnoj konkurenciji Dragiša je uspeo da se plasira na 5. poziciju.

Plivanje: Nove medalje za Vukašina i Alekseja Štetina

Plivanje: Nove medalje za Vukašina i Alekseja Štetina

Nove medalje za Vukašina i Alekseja Štetina

 

OPOVO, 31. oktobar 2023 – Aleksej Štetin, mladi plivač iz Opova, kreće stopama svog starijeg brata Vukašina o čijim smo uspesima već uveliko pisali. Aleksej je prošlog vikenda, u Maloj ligi Beograda, za svoj klub 11. april osvojio srebrnu medalju u štafeti 4×50 kraul.

Drugog vikenda, odnosno u 3. i 4. kolu Zimske lige Beograda, Vukašin Štetin je osvojio srebro u disciplini 100 metara leđno i ušao u osam najboljih pionira, tako da je uvršten u kamp za talente koji će se održati naredne nedelje u Zrenjaninu, kao i na seriji kampova na Košutnjaku gde će sa njima raditi najbolji srpski plivači i treneri.

JP Mladost: Sakule trenutno bez vode

JP Mladost: Sakule trenutno bez vode

Sakule trenutno bez vode

SAKULE, 31. oktobar 2023
Obaveštavaju se građani Sakula da su trenutno bez vode zbog havarije na uličnoj vodovodnoj mreži. Ekipa JP Mladost Opovo je na terenu i očekuje se da će kvar biti saniran u naredna  2 sata.

Jesena Matice srpske u Opovu: Održano prvo predavanje, Matica srpska, program i ciljevi

Jesena Matice srpske u Opovu: Održano prvo predavanje, Matica srpska, program i ciljevi

Održano prvo predavanje, Matica srpska, program i ciljevi

OPOVO, 30. oktobar 2023 – U okviru programa „Jesen Matice srpske u Opovu“, u prostorijama Opštinske narodne biblioteke u Opovu, održano je prvo od četiri planirana predavanja, koja će biti održana do kraja godine. Predavanje i prezentaciju na temu „Matica srpska, program i ciljevi“, održao je dr Dragan Tubić.

„Predavanja u okviru projekta „Jesen Matice srpske u Opovu“ rezultat su naših sastanaka održanih u martu ove godine i uspostavljanja kvalitetne saradnje sa Maticom srpskom u Novom Sadu. Program nastavljamo novim predavanjem 10. novembra kada će nam gostovati dr jelena Veselinov, koja će govoriti o zadužbinarima Matice srpske iz Banata“, poručila je direktorka ONB Opovo Katarina Nikolić Ralić.

Skupština opštine Opovo: Usvojen drugi rebalans opštinskog budžeta

Skupština opštine Opovo: Usvojen drugi rebalans opštinskog budžeta

Usvojen drugi rebalans opštinskog budžeta

OPOVO, 30. oktobar 2023 – Na 31. sednici lokalnog parlamenta razmatrano je i usvojeno 13 tačaka dnevnog reda.

Rebalans budžeta je obrazložio predsednik opštine Miloš Markov. Predlogom Odluke o izmenama i dopunama Odluke o budžetu Opštine Opovo za 2023. godinu (Rebalans II) vrši se usklađivanje prihoda i primanja i rashoda i izdataka budžeta Opštine Opovo, na višem nivou u odnosu na prethodni plan. Ukupan budžet je projektovan na nivou od 663.754.655 dinara, a povećanje je rezultat uvećanja prihoda iz budžeta u iznosu od 19.643.000 dinara i uvećanja po osnovu donacija i transfera u iznosu od 51.916.884 dinara, što je ukupno uvećanje od 71.559.884 dinara.

Odlukom o obrazovanju Komisije za planove opštine Opovo obrazuje se Komisija u sastavu: Radmila Radonjić, dipl. Inž. arh. (predsednik komisije), Petar Andrić, dipl. inž arh. (član), Jelena Jović, dipl. inž. arh. (član), Rade Cvetanović, mast. inž. građ. (zamenik predsednika komisije), Jasna Kočović, dipl. inž. arh (sekretar komisije).

Rešenjem o imenovanju članova Lokalnog saveta roditelja imenuju se Bojana Nedeljković (Sefkerin), Danijela Novakov (Opovo), Milan Vitolić (Baranda), Višnja Zekić (Sakule) i Jovana Mladenović (Sefkerin).

Rešenjem o izmeni Rešenja o imenovanju članova Upravnog odbora PU „Bambi“ Opovo, razrešava se dužnosti člana Upravnog odbora Predškolske ustanove „Bambi“ Opovo, pre isteka mandata iz razloga prestanka zakonskog okvira, a za člana Upravnog odbora imenuje se Jasna Bulat.

Rešenjem o izmeni Rešenja o  imenovanju članova Školskog odbora OŠ „Dositej Obradović“ Opovo, razrešava se dužnosti člana Školskog odbora OŠ „Dositej Obradović“ Opovo, pre isteka mandata iz razloga prestanka zakonskog okvira, a za člana Školskog odbora iz reda roditelja imenuje se Aleksandar Krstić.

Rešenjem o prestanku funkcije člana Opštinskog veća opštine Opovo kontatovana je ostavka Gorana Fogla na funkciju člana Opštinskog veća opštine Opovo.

Rešenjem o prestanku funkcije sekretara Skupštine opštine Opovo, utvrđen je prestanak mandata Jeleni Petrović, sekretaru Skupštine opštine Opovo, na osnovu podnete ostavke.

Rešenjem o postavljenju sekretara Skupštine opštine Opovo, Goran Fogl je postavljen za novog sekretara Skupštine opštine Opovo.

Rešenjem o razrešenju dužnosti direktora Centra za socijalni rad Opovo, na lični zahtev razrešena je dužnosti pre isteka mandata Jelena Bjelica, diplomirani pedagog, dok je Rešenjem o imenovanju vršioca dužnosti direktora Centra za socijalni rad Opovo imenovana Jelena Petrović, diplomirani pravnik.

Usvojeno je Rešenje o davanju saglasnosti na Godišnji plan rada PU „Bambi“ Opovo za radnu 2023/2024. godinu.

Rešenjem o izmeni rešenja o izboru Saveta za privredu, razvoj, budžet i finansije, razrešava se član Saveta Miroslav Kostić iz Opova, a bira se Marija Andra Brad iz Opova.

Odlukom o izmenama i dopunama odluke o razrešenju i imenovanju članova i zamenika članova Opštinske izborne komisije opštine Opovo u stalnom sastavu, razrešava se zamenik predsednika dipl. Pravnik Radmila Maksimović, a imenuje dipl. Pravnik Jelena Petrović, razrešava se zamenik člana Nikoleta Spasić, a imenuje Radmila Maksimović, razrešava se član Sava Lekić, a imenuje Nada Janković, razrešava se zamenik sekretara Jelena Petrović, a imenuje dipl. Pravnik Goran Fogl.