Četvrti javni poziv za kupovinu kuća sa okućnicom za rešavanje stambenih potreba korisnika u okviru projekta KRUG PODRŠKE

Četvrti javni poziv za kupovinu kuća sa okućnicom za rešavanje stambenih potreba korisnika u okviru projekta KRUG PODRŠKE

Na osnovu člana 7. i člana 12. Kriterijuma za kupovinu kuća sa okućnicom i postupku i načinu rada Komisije za kupovinu kuća sa okućnicom za rešavanje stambenih potreba korisnika paketa donatorske pomoći, 06-72/22 od 13.09.2022. godine i na osnovu Odluke o socijalnoj zaštiti građana u opštini Opovo („Opštinski službeni glasnik opštine Opovo, broj 19/12, 2/16, 8/16, 7/17 , 6/18 , 4/21 i 5/21) u okviru projekta   „Krug podrške“ koji sprovode opština Opovo, Centar za socijalni rad Opovo i Udruženje „Siguran život“ a u okviru šireg programa „Podrška Evropske unije socijalnom stanovanju i aktivnoj inkluziji“, koji sporovodi Kancelarija Ujedinjenih nacija za projektne usluge UNOPS, a finansira Evropska unija kroz IPA 2018, na osnovu Ugovora o donaciji, ref. UNOPS-SHAI-2022-Grant-004, od 01.04.2022 i na osnovu Aneksa br. 1. Ugovora o donaciji od 31.07.2023. godine, Komisija za sprovođenje postupka za kupovinu kuća sa okućnicom i rešavanje stambenih potreba korisnika i za sprovođenje postupka izbora korisnika stambene podrške i mera podrške aktivne inkluzije u okviru projekta KRUG PODRŠKE (u daljem tekstu Komisija), dana 28.08.2023. g. raspisuje :

Četvrti javni poziv  za kupovinu  kuća sa okućnicom za rešavanje stambenih potreba korisnika u okviru projekta  KRUG PODRŠKE

 

Predmet javnog poziva

Predmet Četvrtog javnog poziva za kupovinu kuća sa okućnicom za rešavanje stambenih potreba korisnika paketa donatorske pomoći, stambene podrške i mera podrške aktivne inkluzije, u okviru projekta KRUG PODRŠKE (u daljem tekstu: Četvrti javni poziv) je kupovina kuća sa okućnicom namenjena korisnicima iz  socijalno ugroženih porodica sa teritorije Opštine Opovo.  Kuća sa okućnicom koja je predmet kupovine i za koju se podnosi prijava na Četvrti javni poziv mora biti na teritoriji opštine Opovo. Raspoloživa sredstva po ovom javnom pozivu obezbeđena su iz donatorskih sredstava Programa EU SHAI i budžeta Opštine Opovo.

Ceo tekst konkursa i brasce možete pogledati na sledećem LINKU

Dom zdravlja Opovo: U nedelju preventivni pregledi bez zakazivanja

Dom zdravlja Opovo: U nedelju preventivni pregledi bez zakazivanja

U nedelju preventivni pregledi bez zakazivanja
OPOVO, 10. novembar 2023 – Preventivni pregledi biće organizovani u nedelju 12. novembra, u oko 170 zdravstvenih ustanova širom Srbije. Građani će od 8:00 do 16:00 časova moći da urade sledeće preglede:

– Merenje telesne mase

– Izračunavanje stepena uhranjenosti

– Merenje krvnog pritiska

– Odredjivanje glikemije

– Glikolizirani hemoglobin (HbA1C)

– Lipidni status.

Zakazivanje nije potrebno, već je dovoljno samo da građani odu do zdravstvene ustanove od 8 do 16 sati. Država ovim pregledima želi da ukaže na značaj prevencije i da preventivne preglede učini pristupačnijim građanima.
U proteklom periodu rađeni su ultrazvuk dojke, PSA test, pregledi štitaste žlezde, kao i kardiološki pregledi sa kontrolom nivoa glukoze, triglicerida i holesterola u krvi.

Dr Sofija Popović, direktor DZ Opovo

Sportski vikend: Četiri fudbalske i četiri košarkaške utakmice

Sportski vikend: Četiri fudbalske i četiri košarkaške utakmice

Četiri fudbalske i četiri košarkaške utakmice

 

  1. novembar 2023 – Tokom narednog vikenda očekuje nas osam utakmica, četiri fudbalske i četiri košarkaške.

FUDBAL: Prva južnobanatska liga / 13. kolo

Padina, 12. novembar (nedelja) 13:30h; DOLINA – RADNIČKI (Baranda)

FUDBAL: Druga južnobanatska liga – zapad / 12. kolo

Pančevo, 12. novembar (nedelja) 13:30h; VOJA GAČIĆ – BORAC (Sakule)

Opovo, 12. novembar (nedelja) 13:30h; TEMPO (Sefkerin) – MLADOST (Vojlovica)

FUDBAL: Opštinska liga Pančevo – Kovin – Kovačica – Opovo / 9. kolo

Opovo, 11. novembar (subota) 13:30h; Omladinac 1927 – Slavia (Kovačica)

KOŠARKA: Međuregionalna KSV liga – jug / 6. kolo

Pančevo, 11. novembar (subota) 18:00h; OPOVO 99 – RU KOŠ (Ruma)

KOŠARKA: Relax liga / 5. kolo

Pančevo, 13. novembar (ponedeljak) 22:30h; ASTRALIS – TREĆE POLUVREME (Opovo)

KOŠARKA: KSV Regionalna liga / U16 kadeti / 3. kolo

Opovo, 12. novembar (nedelja) 15:00h; OPOVO 99 – VIRTUS BASKET (Pančevo)

KOŠARKA: Beogradska liga 2 / mlađe pionirke / 2. grupa / 1. kolo

Opovo, 12. novembar (nedelja) 15:00h; AGROS BASKET – RIPANJ 2