Kulturni centar Opovo: U subotu mjuzikl za decu Petar Pan

Kulturni centar Opovo: U subotu mjuzikl za decu Petar Pan

U subotu mjuzikl za decu Petar Pan

OPOVO, 17. novembar 2023 – U subotu, 18. novembra (12:00h) na sceni Kulturnog centra Opovo biće izvedena dečja predstava „Petar Pan“. Sa ovim baletskim mjuziklom po četvrti put se opovačkim mališanima predstavlja poznata baletsko – pozorišna trupa Una Saga Serbica. ULAZ BESPLATAN!

 

Sportski vikend: Fudbal u Barandi, košarka u Opovu

Sportski vikend: Fudbal u Barandi, košarka u Opovu

Fudbal u Barandi, košarka u Opovu

OPOVO, 17. novembar 2023 – Ovog vikenda ljubitelji sporta imaju dva izbora. Fudbal (Radnički) u Barandi i košarka (Agros Basket i Opovo 99) u Opovu. Svi ostali klubovi su na gostovanjima.

FUDBAL: Prva južnobanatska liga / 14. kolo

Baranda, 19. novembar (nedelja) 13:00h; RADNIČKI – DOLOVO

FUDBAL: Druga južnobanatska liga – zapad / 13. kolo

Bavanište, 19. novembar (nedelja) 13:00h; BSK BAVANIŠTE – TEMPO (Sefkerin)

Pančevo, 19. novembar (nedelja) 13:00h; MLADOST – BORAC (Sakule)

FUDBAL: Opštinska liga Pančevo – Kovin – Kovačica – Opovo / 10. kolo

Samoš, novembar (nedelja) 13:00h; POBEDA – OMLADINAC 1927 (Opovo)

KOŠARKA: Međuregionalna KSV liga – grupa jug / 7. kolo

Donji Tovarnik, 22. novembar (sreda) 20:00h; ŠIMANOVCI – OPOVO 99

KOŠARKA: Regionalna liga KSV / pioniri U15 / 5. kolo

Opovo, 19. novembar (nedelja) 12:00h; OPOVO 99 – BORAC (Starčevo)

KOŠARKA: Beogradska liga 2 / mlađe pionirke – 2. grupa / 3. kolo

OPOVO, 18. novembar (subota) 16:00h; AGROS BASKET – KORAĆ AKADEMIJA 011 – 3 (Beograd)

Raspisan tender za autoput kroz Južni Banat

Raspisan tender za autoput kroz Južni Banat

VRŠAC – Putevi Srbije raspisali su tender za izradu idejnog projekta sa Studijom opravdanosti autoputa E-70, deonica Pančevo – Vršac – granica sa Rumunijom.Putevi Srbije, u okviru tenderske dokumentacije, otkrili su i da će autoput kroz Južni Banat imati četiri trake od po 3.75 metara, zaustavne od po 2.5 metra, ivične trake od ukupno tri i razdelnu traku iste širine, kao i bankine od po 1.5 metara.
U prostornom planu područja posebne namene ove deonice data je ova trasa koja se najavljuje već više od 15 godina, međutim, detalji auto-puta nisu navedeni.
Ovde će, kao i na ostalim autoputevima, moći da se vozi 130 kilometara na sat, a procenjena vrednost radova je 180 miliona dinara. Tender je otvoren do 20. decembra.

Izvor: VojvodinaUzivo

Lokalni krizni centar: VAŽNO OBAVEŠTENJE ZA DRŽAOCE SVINJA

Lokalni krizni centar: VAŽNO OBAVEŠTENJE ZA DRŽAOCE SVINJA

VAŽNO OBAVEŠTENJE ZA DRŽAOCE SVINJA 

OPOVO, 17. novembar 2023
Obaveštavaju se svi vlasnici svinja kojima nije isplaćena nadoknada za uginule i eutanazirane svinje od zarazne bolesti Afrička kuga svinja da se obrate na telefon  063/249668  – Igor Todorović, Veterinarski specijalistički institut Pančevo.
Zbog štrajka pošte rešenja nisu dostavljena vlasnicima a nalaze se u Istitutu kao i novac opredeljen za isplatu.

Dr vet.med. Marina Mitrović

Vremenske prilike: Kiša i hladnije

Vremenske prilike: Kiša i hladnije

SRBIJA, 17. novembar 2023
Danas pretežno oblačno i vetrovito, mestimično s kišom i pljuskovima, koji posle podne mogu biti praćeni i grmljavinom, a lokalno se očekuju i obilnije padavine, samo će se ujutro i pre podne na jugozapadu, jugu i jugoistoku zadržati uglavnom suvo. Vetar slab i umeren, u košavskom području i na planinama i jak, južni i jugoistočni, na jugu Banata povremeno sa olujnim udarima. Pre podne na severozapadu, a posle podne i uveče i u ostalim krajevima vetar će biti u skretanju na umeren i jak severozapadni, ponegde i sa udarima olujne jačine.

Najviša temperatura od 10 do 15 °C. Uveče i tokom noći temperatura će biti u osetnom padu, pa će kiša preći u susnežicu i sneg u brdsko-planinskim predelima zapadne, jugozapadne, južne i istočne Srbije, ali i ponegde u centralnim predelima zemlje.

U subotu pretežno oblačno, hladno i vetrovito, na severu uglavnom suvo, u ostalim krajevima mestimično sa kišom, u brdsko-planinskim predelima sa snegom, naročito na istoku i jugoistoku Srbije, a sneg se očekuje ponegde i u nižim predelima. Duvaće umeren i jak severozapadni vetar, povremeno sa udarima olujne jačine, usled čega se na planinama očekuje stvaranje snežnih nanosa. U nedelju suvo uz slabljenje vetra, na severu zemlje sa sunčanim intervalima, u ostalom delu oblačno, a samo su u južnim krajevima još ujutro ponegde moguće slabe padavine. Posle podne i uveče postepeno razvedravanje, dok se na severu očekuje naoblačenje, ponegde uz mogućnost slabe kiše. Sledeće sedmice toplije. U ponedeljak suvo sa sunčanim intervalima, uveče na severu i zapadu, a u utorak i sredu i u ostalim krajevima kiša i lokalni pljuskovi, koji će u četvrtak i petak biti ređa pojava, dok bi u većini mesta bilo suvo.

RHMZ