PARAZITSKI ŽIVOT SPS-a Grabe i gomilaju bogatstvo, a narod nikako da vidi vajdu od toga

PARAZITSKI ŽIVOT SPS-a Grabe i gomilaju bogatstvo, a narod nikako da vidi vajdu od toga

Ako je u pravu Svetislav Basara kad kaže da na jednoj strani imamo političke partije superhikovskog tipa, koje otimaju od sirotinje, daju bogatašima i uzimaju proviziju – te su po pravilu na desnici – a na drugoj pak strani imamo partije dobričina – te su po pravilu na levici – koje otimaju bogatima, daju sirotinji i koje takođe uzimaju proviziju – onda Dušana Bajatovića ne bi trebalo hapsiti!

CEO TEKST NA: Kurir

U prodaji ulaznice za pozorišnu predstavu „Šta ćemo sad“, za predstavu „Petar Pan“ ulaz besplatan

U prodaji ulaznice za pozorišnu predstavu „Šta ćemo sad“, za predstavu „Petar Pan“ ulaz besplatan

OPOVO, 13. novembar 2023 – Na programu Kulturnog centra Opovo u novembru su dve pozorišne predstave.
Una Saga Serbica po četvrti put gostuje u Opovu, a ovog puta je u pitanju baletski mjuzikl za decu „Petar Pan. Predstava je zakazana za 18. novembar (12:00h), a ulaz je besplatan.
Priča je svima već poznata. Na muziku Warbeck Stephen-a koja je napisana baš za balet PETAR PAN, odvešćemo vas u zemlju NEDOĐIJU da dotaknemo dečiji svet mašte. Predstava sa dosta akrobacija, mačevanja, komike i lepote napravljena da slikovito dočara deci ovu prelepu priču.
Predstava za odrasle „Šta ćemo sad?“ na programu je 24. novembra (20:00h), a ulaznice po ceni od 500 dinara već su u prodaji.
Predstava „Šta ćemo sad?“ je komedija po motivima priče Branka Đurića, adaptaciju teksta i režiju potpisao je Erol Kadić, a igraju Sofija Juričin i Ivan Đorđević Džudi.
Komična situacija u kojoj se nadju ONA i ON nasmejaće vas do suza i postaviti pitanje ko pobedjuje -pozorište ili život ? 

Jesen Matice srpske u Opovu: Zadužbinari Matice srpske u Banatu

Jesen Matice srpske u Opovu: Zadužbinari Matice srpske u Banatu

Zadužbinari Matice srpske u Banatu
OPOVO, 13. novembar 2023 – U okviru projekta „Jesen Matice srpske u Opovu“, u Opštinskoj narodnoj biblioteci je 10. novembra održano drugo od četiri planirana predavanja.
Predavanje na temu „Zadužbinari Matice srpske u Banatu“ prezentovala je dr Jelena Veselinov, koja je, tom prilikom, predstavila zadužbine i zadužbinare Matice srpske u Banatu i raznovrsnost ciljeva ovih zadužbina. Ukazala je na raznorodnost imovina zadužbina kao i njihovu sudbinu nakon Prvog i Drugog svetskog rata. Tokom predavanja publika je imala priliku da se bliže upozna i sa ličnostima osnivača i korisnika zadužbina.

Atletika: Opovački Spartak na trci Grada Pančeva

Atletika: Opovački Spartak na trci Grada Pančeva

Opovački Spartak na trci Grada Pančeva
OPOVO, 13. novembar 2023 – 8.11.2023. godine, na stadionu FK “Dinamo” u Pančevu, održana je 8. novembra trdicionalna, 76. po redu, trka Grada Pančeva. Kao i svake godine, Spartakovi atletičari su učestvovali i ostvarili dobre rezultate.
Zlatne medalje osvojili su Stefan Vukajlov u trci dečaka 2015. godište, Jovana Vukajlov u trci devojčica 2014, Uroš Zdravković, Semeja Taul Joy, Mihajlo Vasić, Filip Poledica.
Srebrnim medaljama okitili su se Sava Parčanin, Katarina Ginculj, Sanda Grujić, Nikolija Vitolić, Milana Milovanov, Ivona Stamenović i Strahinja Simić, dok su bronzani bili Vladislava Vitolić, Marija Šavija i Duško Vasić.
Ostali atletičari su zauzeli plasmane od 4 do 10 mesta.