Kulturni centar Opovo: U nedelju koncert hora Harmonium

Kulturni centar Opovo: U nedelju koncert hora Harmonium

U nedelju koncert hora Harmonium

OPOVO, 21. novembar 2023 – U nedelju, 26. novembra (18:00h), hor Opštinske narodne biblioteke Opovo – HarmoniUm, održaće godišnji koncert na sceni Kulturnog centra Opovo. Na repertoaru će biti kompozicije Mokranjca, Bajića, Kornelija Kovača, Borodina i dr.

Naj torta: Slatka bajka za mališane

Naj torta: Slatka bajka za mališane

Slatka bajka za mališane
BEOGRAD/OPOVO,19/21. novembar .2023.

Tradicionalna manifestacija “Naj Torte” Večernje novosti, okupila je ove godine, po 34.  put, više od sto učesnika. Ovogodošnjoj akciji “Naj – Torte” odazvala su se mnogobrojna udruženja iz cele Srbije i to iz Jagodine, Smedereva, Rekovca, Barajeva, Kučajne, Papazovca, Male Krsne, Lugavčine, Skobalja, Saraoca, Ljubovije, Obrenovca, Kučeva i Opova.

-Svа udruženja i pojedince okupio je isti cilj, izmamiti dečji osmeh i na trenutak im ulepšati dan.Torte su istog dana podeljene u trinaest dečjih domova mališanima bez roditeljskog staranja u Beogradu i Pančevu, kao i udruženjima koja brinu o deci  i mladima sa poteškoćama u razvoju. Naš Aktiv žena Opovo je po drugi put uzeo učešća na ovoj manifestaciji,a ove godine od srca smo napravile i poklonile pet torti. Malo je reći da smo ponosne, što smo tog dana usrećile mališane. Najdirljiviji trenutak bio je,kada se nekolicina te dečice pojavila u prostoru gde se akcija odvijala.Oduševljenje, neverica i osmesi govorili su sve. Naše malo je potrebno za dečji osmeh,tako da smo presrećne ako smo bar i na tren ugrejale srca te dečice. Naša misija za dogodine je da uključimo što više humanih ljudi iz naše opštine, da doniramo što više torti ,jer sreća te dece je zaista u malim stvarima.- izjavila je Zorica Ugrinov, predsednica Aktiva žena iz Opova

Zorica Ugrinov , predsednica AŽ Opovo