Košarka: Pobeda Opovčana u Rumi

Košarka: Pobeda Opovčana u Rumi

OPOVO, 5. novembar 2023 – Pobedom u Rumi, Opovčani su ostvarili treću prvenstvenu pobedu i sada sa skorom od 3-1 zauzimaju drugo mesto na tabeli međuregionalne KSV lige – jug.

RUMA 92 – OPOVO 99 81:84 (21:22; 18:21; 26:25; 16:16); U egal meču Opovčani su osvojili bodove na gostovanju u Rumi. Minimalna prednost u prvoj četvrtini da bi na poluvreme naši košarkaši otišli sa četiri poena prednosti. U trećoj deonici domaćin je uspeo samo da smanji prednost na tri poena, dok se poslednja četvrtina završila nerešeno.

U četvrtom kolu Relax lige, veterani Opova su izgubili od ekipe Rolling Hunter rezultatom 44:54.

MUP: Od sutra akcija pojačane kontrole vozača autobusa i teretnjaka

MUP: Od sutra akcija pojačane kontrole vozača autobusa i teretnjaka

BEOGRAD, 5. novembra (Tanjug) – Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Uprave saobraćajne policije, sprovešće od sutra do 12. novembra akciju pojačane kontrole saobraćaja, usmerenu na otkrivanje prekršaja koje čine vozači autobusa i teretnih vozila. Akcija će se sprovoditi u 30 država članica organizacije ROADPOL (mreža saobraćajnih policija Evrope).

Tokom trajanja akcije, saobraćajna policija će patrole prvenstveno usmeravati na puteve sa najintenzivnijim saobraćajem autobusa i teretnih vozila. Poseban akcenat će biti stavljen na kontrolu poštovanja odredbi Zakona o radnom vremenu posade vozila u drumskom prevozu i tahografima, kontrolu prevoza tereta, kao i kontrolu ispunjenosti opštih uslova za učešće u saobraćaju vozača teretnih vozila i autobusa. U cilju unapređenja bezbednosti dece u saobraćaju, saobraćajna policija će vršiti intenzivnu kontrolu autobusa kojima se vrši prevoz dece na ekskurzije, rekreativne nastave, kao i autobusa kojima se obavljaju drugi vidovi organizovanog prevoza dece. Od početka ove godine, saobraćajna policija u kontroli saobraćaja otkrila je oko 108.000 prekršaja koje su učinili vozači teretnih vozila i 4.000 prekršaja koje su učinili vozači autobusa.

MUP: Lažne vesti o pokušaju otimanja dece izazvale paniku

MUP: Lažne vesti o pokušaju otimanja dece izazvale paniku

BEOGRAD, 5. novembar 2023
Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, s obzirom na jučerašnje navode na društvenim mrežama da nepoznata lica koristeći crni kombi pokušavaju da otmu decu nudeći im bombone, ukazuju nakon izvršenih provera da su ovi navodi netačni.
Molimo građane da na društvenim mrežama ne šire neproverene informacije jer to izaziva paniku i uzmemirenost mnogih roditelja, već da ako imaju bilo kakvu informaciju o nekom krivičnom delu da se jave u najbližu policijsku stanicu ili pozovu na 192.
Dodajemo da su, nakon što je policiji u Mirijevu jedanaestogodišnji dečak u pratnji roditelja prijavio „da su ga napali ljudi iz crnog kombija“, policijski službenici nakon razgovora utvrdili da je maloletnik sve izmislio kako ne bi otišao na kontrolnu vežbu, što je i priznao. Takođe, ideju da tako nešto izmisli dobio je nakon što je video lažne vesti o crnom kombiju na društvenim mrežama.
Takođe, ističemo i da iznošenje i prenošenje lažnih vesti ili tvrdnji koje izazivaju paniku ili narušavaju javni red i mir predstavlja krivično delo izazivanje panike i nereda

Izvor: MUP