Državni sekretar za sport Marko Kešelj posetio Opovo i košarkaški klub

Državni sekretar za sport Marko Kešelj posetio Opovo i košarkaški klub

Opovo, 14. novembar 2023 – Državni sekretar za sport Marko Kešelj posetio je Opštinu Opovo gde je obišao trening Košarkaškog kluba Opovo 99. Državnog sekretara je dočekao predsednik opštine Miloš Markov zajedno sa svojim saradnicima iz lokalne samouprave, kao i predstavnici kluba Nikola Konstantinov i Dejan Fogl.

Marko Kešelj, inače donedavno aktivni košarkaš i reprezentativac, prisustvovao je treningu mlađih kategorija, gde se družio, igrao basket i delio savete najmlađim košarkašima opovačkog kluba.

Državni sekretar je rekao da su za resorno ministarstvo svi klubovi, bez obzira da li su veliki ili mali, podjednako bitni.

„Zahvaljujem se na toplom dočeku lokalnoj samoupravi i Košarkaškom klubu Opovo 99. Želim da kažem da su nam svaki klub i svaka opština podjednako bitni, jer ne pravimo razliku uzmeđu velikih i malih klubova. Želimo da deci pružimo što bolje uslove za bavljenje sportom i ova simbolična donacija u vidu sportske opreme koju proteklih nedelja dodeljivana sportskim klubovima ima svrhu poboljšanja uslova naše dečice za bavljenje sportom“, izjavio je Kešelj.

Predsednik opštine Opovo Miloš Markov je istakao koliki je značaj posete državnog sekretara sporta za jednu malu opštinu.

„Veliko mi je zadovoljstvo što smo danas imali posetu državnog sekretara sporta jer nama kao maloj lokalnoj samoupravi puno znači kada nas posete viši nivoi vlasti i državni organi i kada pokažu da Opština Opovo postoji i da vode računa o njoj. Posebno mi je zadovoljstvo što je to resor sporta i što je državni sekretar imao priliku da vidi kako funkcioniše podmladak Koašrkaškog kluba Opovo 99 i da im uruči simboličnu opremu i da im prenese poruku da je dobro baviti se sportom i da treba da budu sportisti jer će na taj način sutra biti i bolji ljudi“, rekao je Markov.

Državni sekretar je Košarkaškom klubu Opovo 99 uručio pet lopti petica, dve lopte šestica, tri lopte sedmica i pet dresova.

Zdravstveni radnici i zaposleni u Domu zdravlja Opovo obeležili Svete Vrače

Zdravstveni radnici i zaposleni u Domu zdravlja Opovo obeležili Svete Vrače

Zdravstveni radnici i zaposleni u Domu zdravlja Opovo obeležili Svete Vrače

 

OPOVO, 14. novembar 2023 – Radnici Doma zdravlja Opovo obeležili su svoju krsnu slavu i zaštitnike lekarskog esnafa Svetog Kozmu i Damjana – Svete vrače.

Kuma i domaćin slave je bila doktorka Miljana Kreculj Kostov, a kumstvo i domaćinstvo za narednu godinu preuzeo je Dragan Petrov.

Domaćinstvo za narednu godinu preuzeo je Dragan Petrov

Sveti Kozma i Damjan su bili vračevi (lekari), besrebrenici i čudotvorci, rođena braća, rodom iz Rima, kao deca su kršteni i u hrišćanskom duhu vaspitani. U hrišćanskoj tradiciji pominje se da su imali veliku blagodat od Boga, da leče ljude i životinje od svake bolesti i muke, i to obično polaganjem ruku. Za svoj trud nisu tražili nikakvu nagradu, samo su zahtevali od bolesnika da veruju u Isusa Hrista. Nasledivši veliko imanje, oni su ga milostivo razdavali bednima.

 

Air Srbija učestvuje u programu “Moja prva plata”, rok za prijave 6. decembar

Air Srbija učestvuje u programu “Moja prva plata”, rok za prijave 6. decembar

BEOGRAD, 14. novembra (Tanjug) – Er Srbija će učestvovati i u najnovijem programu “Moja prva plata”, a kandidati zainteresovani za sticanje prvog radnog iskustva u nacionalnoj avio-kompaniji mogu da se na konkurs prijave do 6. decembra na zvaničnom sajtu “Moja prva plata”, saopštila je danas ova kompanija. Direktorka ljudskih resursa Er Srbije Milica Netković je izjavila da Er Srbija i ove godine otvara vrata nezaposlenim mladim ljudima do 30 godina, sa srednjim i visokim obrazovanjem, koji žele da znanja stečena obrazovanjem unaprede kroz praksu u ovoj kompaniji.

“Tokom devet meseci, koliko traje program „Moja prva plata“, mladi će imati priliku da razvijaju svoje stručne kompetencije i kroz svakodnevni rad sa našim kolegama, stručnjacima u različitim oblastima, steknu dodatne veštine dragocene za karijerno napredovanje. Onima koji žele da prvo radno iskustvo steknu upravo u srpskoj nacionalnoj avio-kompaniji na raspolaganju je 55 pozicija u različitim sektorima, na kojima planiramo da angažujemo 85 kandidata”, rekla je ona. Navela je da je Er Srbija kroz prethodna tri ciklusa programa obezbedila stručnu praksu za 71 kandidata, od kojih je 30 nakon završetka programa dobilo i zaposlenje u Er Srbiji i da se očekuje veliko interesovanje i tokom aktuelnog, četvrtog ciklusa programa. Učesnici programa „Moja prva plata“ će tokom perioda od devet meseci imati priliku da stiču radno iskustvo u više od 20 organizacionih celina Er Srbije.

Ministarstvo poljoprivrede : Prijavljivanje za podsticaje za osiguranje u poljoprivredi do 27. novembra

Ministarstvo poljoprivrede : Prijavljivanje za podsticaje za osiguranje u poljoprivredi do 27. novembra

Prijavljivanje za podsticaje za osiguranje u poljoprivredi do 27. novembra

BEOGRAD, 14. novembar 2023
Rok za prijavljivanje na javni poziv za podnošenje zahteva za ostvarivanje prava na podsticaje za upravljanje rizicima kroz premiju osiguranja useva, plodova, višegodišnjih zasada, rasadnika i životinja za 2023. godinu produžen je do 27. novembra. Ovaj javni poziv obuhvata podsticaje za osiguranje ratarskih kultura, povrtarskih kultura, voćarskih kultura, vinove loze i hmelja, rasadnika, kao i osiguranje životinja, objavilo je Ministarstvo poljoprivrede. Najviši ukupni iznos podsticaja koji korisnik podsticaja može da ostvari u jednoj kalendarskoj godini je 2.500.000 dinara.

Poljoprivredni proizvođači prilikom prijavljivanja na javni poziv za ostvarivanje prava na podsticaje za upravljanje rizicima kroz premiju osiguranja treba dodatno da obrate pažnju na određene stvari. Pre pristupanja prijavi za isplatu osiguranja, podaci u eRPG i katastru moraju da se podudaraju sa podacima koji su navedeni na polisi. Ovo je najbitnija stavka kako bi sredstva mogla da se automatski uplaćuju bez potrebe za ručnom proverom. Biljne kulture moraju, takođe, da budu usklađene, one navedene u eRPG i one koje su navedene u polisi. Polise osiguranja moraju biti plaćene pre nego što poljoprivrednici stupe u postupak prijave za tu vrstu subvencije. Svi zainteresovani poljoprivredni proizvođači mogu podneti prijave za podsticaje na portalu ePodsticaji.