Zdravstveni radnici i zaposleni u Domu zdravlja Opovo obeležili Svete Vrače

14/11/2023

Zdravstveni radnici i zaposleni u Domu zdravlja Opovo obeležili Svete Vrače

 

OPOVO, 14. novembar 2023 – Radnici Doma zdravlja Opovo obeležili su svoju krsnu slavu i zaštitnike lekarskog esnafa Svetog Kozmu i Damjana – Svete vrače.

Kuma i domaćin slave je bila doktorka Miljana Kreculj Kostov, a kumstvo i domaćinstvo za narednu godinu preuzeo je Dragan Petrov.

Domaćinstvo za narednu godinu preuzeo je Dragan Petrov

Sveti Kozma i Damjan su bili vračevi (lekari), besrebrenici i čudotvorci, rođena braća, rodom iz Rima, kao deca su kršteni i u hrišćanskom duhu vaspitani. U hrišćanskoj tradiciji pominje se da su imali veliku blagodat od Boga, da leče ljude i životinje od svake bolesti i muke, i to obično polaganjem ruku. Za svoj trud nisu tražili nikakvu nagradu, samo su zahtevali od bolesnika da veruju u Isusa Hrista. Nasledivši veliko imanje, oni su ga milostivo razdavali bednima.

 

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Završna konferencija EU projekta „Krug podrške“

Završna konferencija EU projekta „Krug podrške“

ОPOVO, 23. april 2024 - Završna konferencija projekta „Krug podrške“ održana je 22. aprila u sali Kulturnog centra Opovo. Projekat „Krug podrške“ je realizovala opština Opovo u saradnji sa Centrom za socijalni rad Opovo i udruženjem „Siguran život“, a uz finansijsku...

najnovije

najčitanije