Sefkerin: Renoviranje fudbalskog terena (video)

14/10/2022

Renoviranje fudbalskog terena (video)

SEFKERIN, 14. oktobar 2022 – Aktuelnu takmičarsku sezonu Fudbalski klub „Tempo“ iz Sefkerina kao domaćin igra u susednom Glogonju, a razlog tome je kompletno renoviranje terena.
Zajedno sa predstavnicima kluba radove su obišli predsednik opštine Miloš Markov i pokrajinski poslanik Predrag Ginculj. Projekat finansiraju lokalna samouprava i Pokrajinski sekretarijat za omladinu i sport. Predsednik opštine ističe značaj ovog projekta za razvoj fudbala i sporta u Sefkerinu.

„Kao što sam i ranije naglasio, finansiranje sporta nije samo donacija klubovima i Sportskom savezu Opštine Opovo i nije jedini sistem kojim lokalna samouprava podstiče sport, a jedan od bitnih segmenata je sportska infrastruktura i iz tog razloga danas smo ovde. U pitanju revitalizacija fudbalskog terena u Sefkerinu gde sada u prve dve faze projekta imamo skidanje površinskog sloja zemlje, zatim sledi ravnanje terena, a nakon toga sejanje trave i u poslednjoj trećoj fazi postavka sistema za zalivanje. Ideja nam je kada se celokupan projekat završi imamo jedan potpuno nov teren, osvežen i ravan jer moram da napomenem da je ovde bila razlika u visini terena što naravno nije dobro kada se igra fudbal. Smatram da sa realizacijom ovog projekta obezbeđujemo kvalitetne uslove za razvoj fudbala i sporta u Sefkerinu“, izjavio je Markov.

Prvu fazu projekta finansira lokalna samouprava sopstvenim sredstvima u visini između 350.000 – 400.000 dinara, dok je druga faza, koja podrazumeva ravnanje terena, postavljanje peska, novog sloja zemlje i travnate podloge, finansirana preko konkursa Pokrajisnkog sekretarijata za omladinu i sport gde su sefkerinskom klubu odobrena sredstva u iznosu od 1,2 miliona dinara.

 

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Školski sport: Opštinsko takmičenje u atletici

Školski sport: Opštinsko takmičenje u atletici

Opštinsko takmičenje u atletici OPOVO, 23. april 2024 - Na sportskom centru u Opovu, održano je 15. aprila Opštinsko prvenstvo u atletici, za učenike od 5 do 8 razreda. Učenici su se nadmetali u sledećim disciplinama: 60m, 100m, 300m, skok uvis, skok udalj i bacanje...

Fudbal: Veliki fudbalski derbi pripao Sakuljanima

Fudbal: Veliki fudbalski derbi pripao Sakuljanima

SAKULE, 21. april 2024 – Veliki derb Druge južnobanatske lige – zapad i i velika fudbalska predstava koju su upotpunili navijači oba kluba na prepunim tribinama stadiona Sveti Nikola u Sakulama. Derbi koji verovatno odlučuje šampiona, ali treba sačekati poslednje kolo...

najnovije

najčitanije