Lokalna samouprava: Uručeni ugovori za projekte verskih zajednica (video)

15/04/2022

OPOVO, 15. april 2022 – U kabinetu predsednika opštine potpisanii su ugovori za realizaciju projekata verskih zajednica na teritoriji Opštine Opovo. Predsednik opštine Miloš Markov je uručio ugovore za pravoslavne crkvene opštine u Opovu, Barandi, Sakulama i Sefkerinu i katoličku župu u Opovu.

U ime svih prisutnih, lokalnoj samoupravi se zahvalio namesnik opovački, protonamesnik Željko Milovanov istakavši važnost ovih projekata za održavanje hramova.

„U ime sabornog sveštenstva i u svoje lično ime želim da se zahvalim lokalnoj samoupravi koja već dugi niz godina nam izlazi u susret i pomaže materijalno obnovu hramova i crkveni život. Veliko hvala predsedniku opštine, zahvaljujući se njemu mi se zahvaljujemo celoj lokalnoj samoupravi i zajedničkim snagama nastojimo da osvetlamo lice precima našim i da nastavimo da pružamo primer potomcima“, izjavio je Milovanov.

U pravoslavnoj crkvi u Opovu radiće se projektno – tehnička dokumentacija za obnovu fasade, u Barandi zaštita hrama od vlage, u Sefkerinu izgradnja palionice sveća i obnova elektro instalacije u parohijskom domu, u Sakulama obnova crkvenog tornja, dok će katolička župa sredstva uložiti u nastavak obnove objekta župnog doma.

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

najnovije

najčitanije