Najava radova na vodovodu: U SUBOTU SAKULE BEZ VODOSNABDEVANJA

Najava radova na vodovodu: U SUBOTU SAKULE BEZ VODOSNABDEVANJA

U SUBOTU SAKULE BEZ VODOSNABDEVANJA

Opovo, 5. avgust 2020;

Zbog radova na uličnoj vodovodnoj mreži, u subotu 8. avgusta u vremenskom intervalu od 7:00 do 14:00 časova naselje Sakule biće bez redovnog vodosnabdevanja. U pitanju je nastavak radova na sanaciji ventila radi poboljšanja pritiska sakulskog vodovoda.

U slučaju da se radovi završe pre predviđenog roka, vodosnabdevanje će biti uključeno ranije.

Kad Englez plovi po Tamišu: TRODNEVNI PACKRAFTING OD SAKULA DO PANČEVA (VIDEO)

Kad Englez plovi po Tamišu: TRODNEVNI PACKRAFTING OD SAKULA DO PANČEVA (VIDEO)

TRODNEVNI PACKRAFTING OD SAKULA DO PANČEVA

Opovo, 5. avgust 2020;

Po preporuci Dragana Simića, beogradskog posmatrača ptica i iskusnog veslača, koji je čest gost potamiških prirodnih staništa,  posebno u našoj opštini, prošlog meseca veslačku avanturu na Tamišu je imao kajakaš iz Engleske Tomas Smolvud.

Tomas Smolvud

Veliki zaljubljenik u prirodu, ptice, vodene tokove i rafting na rekama, Tomas je tokom boravka u našoj zemlji došao na Tamiš i doživeo lepu avanturu na trodnevnom spustu od Sakula do Pančeva. Ono što je zanimljivo jeste da je koristio „packraft“ mali gumenjak na naduvavanje koji se može spakovati na guvernal bicikla. Tomasove impresije Tamišom su izuzetne i kako kaže, imao je zbog visokog vodostaja problema da pronađe pogodna mesta za kamp i noćenje ali je uživao u reci, prirodi i bogatstvu ptičijeg sveta.

kampovanje na Tamišu

Tomasova avantura je samo još jedan primer ogromnog prirodnog i ekoturističkog potencijala našeg Tamiša, koja još uvek nije iskorišćena. Naravno, da bi smo sve to iskoristili moramo se, pre svega, odgovorno ponašati prema ovom prirodnom blagu i sačuvati ga i za sebe i za buduće generacije. Deo Tomasove avanture možete pogledati u video prilogu:

Recepti kuhinje Hotela Stari Banat: PICA ORTOLANA, VEGETARIJANSKA POSLASTICA

Recepti kuhinje Hotela Stari Banat: PICA ORTOLANA, VEGETARIJANSKA POSLASTICA

PICA ORTOLANA, VEGETARIJANSKA POSLASTICA

Opovo, 5. avgust 2020;

Ortolano na italijanskom znači „od povrća“. Odlična je vegetarijanska pizza i nešto zdravija opcija jer se pravi sa patlidžanom, paprikom i tikvicama.

Priprema: Pica testo razvući oklagijom, naneti paradajz pelat, posuti kačkavaljom, pa ređati povrće. Picu peći na 250C 10 minuta, na pola vremena, preliti marinadom od belog luka i maslinovog ulja, posuti origanom. Picu služiti odmah toplu uz čašu hladnog proseco vina.

Namirnice:

150g paradajz pellet,

300g pica testa,

150g kačkavalja (može i posnog),

80g tikvica,

80g patlidžana,

60g paprike babure,

30g pečurka,

30g crvenog luka,

20g crnih maslina.

Matične knjige umrlih: U JULU 15 PREMINULIH

Matične knjige umrlih: U JULU 15 PREMINULIH

U JULU 15 PREMINULIH

Opovo, 5. avgust 2020;

Tokom jula u matičnim i pogrebnim knjigama umrlih upisano je 15 preminulih. Šest u Opovu, četiri u Sakulama i pet u Sefkerinu.

OPOVO: Dušanka Stanković (1933), Božika Nestorović (1932), Zoran Cvijetić (1965), Danica Mihajlov (1949), Slavko Kurevija (1936), Dušan Todorović (1954); SAKULE: Dušan Vodeničar (1942), Nikola Stankov (1960), Ljubica Mađarov (1937), Radovan Ikonov (1948); SEFKERIN: Gordana Milićev (1963), Danica Jovanov (1933), Olgica Milosavljev (1945), Miroslav Odadžić (1938), Branka Stanižan (1938).

FK Tempo Sefkerin: UPRAVA KLUBA PREDSTAVILA BOJANA FORGIĆA

FK Tempo Sefkerin: UPRAVA KLUBA PREDSTAVILA BOJANA FORGIĆA

UPRAVA KLUBA PREDSTAVILA BOJANA FORGIĆA
Sefkerin, 5. avgust 2020:

Da će biti veliko pojačanje za sefkerinski Tempo, Bojan Forgić je pokazao već u pripremnim mečevima na kojima je redovno „tresao“ protivničke mreže. Forgić iza sebe ima bogatu fudbalsku karijeru nastupajući za brojne klubove od Prve lige pa do poslednjeg ranga: Dinamo (Pančevo), Rad (Beograd), BSK (Borča), Dolina (Padina), Trudbenik (Beograd), PKB (Padinska Skela), Budućnost (Alibunar), Palilulac (Beograd), Polet (Izbište) i Radnik Stari Tamiš (Pančevo). Takođe, nastupao je i za klubove Prve crnogorske (OFK Petrovac) i Druge albanske lige (Đirakastra). 

Ovog leta Forgić je u sefkerinski Tempo prešao je iz pančevačke Vojlovice 2018, a uprava i navijači puno očekuju od ovog fudbalera.