Prijem za opovačke atletičare: PODRŠKA JOVANOVU OD LOKALNE SAMOUPRAVE (VIDEO)

Prijem za opovačke atletičare: PODRŠKA JOVANOVU OD LOKALNE SAMOUPRAVE (VIDEO)

PODRŠKA JOVANOVU OD LOKALNE SAMOUPRAVE

Opovo, 30. septembar 2020;

Za Stefana Jovanova, mladog atletičara opovačkog Spartaka i juniorskog reprezentativca Srbije u disciplini bacanje kugle i njegovog trenera Nemanju Stojanovića priređen je prijem u lokalnoj samoupravi. Sa njima su razgovarali predsednik opštine Miloš Markov, njegova zamenica Anka Simin Damjanov i opštinski većnik zadužen za sport Igor Vujić.

Predsednik opštine je Jovanovu uručio prigodan poklon, čestitao na poslednjim uspesima, posebno rezultatu u bacanju kugle, kojim je ostvario normu za Evropsku prvenstvo.

„Za godinu dana napredovao si četiri metra u izbačaju što je dokaz da si radio, da si se trudio, a i imaš potencijala. To je mnogo bitno i to su sve sastojci koji trebaju za recept velikog sportiste. Sad je jako bitno, jer dolaziš u neko pubertetsko doba, biće tu i druženja i svega, ali nemoj da zapostaviš atletiku. Ja to kažem malo i nastavnički ali ovo neka ti bude jedna od glavnih aktivnosti u životu jer možeš mnogo da napreduješ, ostvariš vrhunske rezultate da te svi pamte“ poručio je Markov mladom atletičaru.

Stefan se zahvalio lokalnoj samoupravi na prijemu i obećao još dobrih rezultata.

„Drago mi je što su me danas primili u lokalnoj samoupravi i nadam se da ću svoj klub „Spartak i Opštinu Opovo predstavljati i ubuduće na najbolji način“, rekao je Jovanov.

Jovanov je na pokrajinskom prvenstvu za mlađe juniore u Novom Sadu bacio kuglu 18,43m što je ove godine treći rezultat u Evropi, a peti na svetu. Stefan je veliki potencijal i od njega se u budućnosti puno očekuje, kako na klupskom, tako i na reprezentativnom nivou.

Moratorijum na kredite ističe danas: IZBOR NA DUŽNICIMA

Moratorijum na kredite ističe danas: IZBOR NA DUŽNICIMA

IZBOR NA DUŽNICIMA

BEOGRAD, 30. septembra (Tanjug) – Danas ističe drugi zastoj u otplati kredita koji je trajao u avgustu i septembru, a banke su obavezne da pismom ili elektronskim putem pošalju klijentima predlog plana otplate sa alternativama, dok će oni moći da bankama odgovore u roku od sedam dana.

Dužnici koji po isteku drugog moratorijuma u otplati obaveza bankama ne zatraže od banke neku od posebno ponuđenih opcija, automatski pristaju na plan otplate koji im je banka predložila i dostavila, saopštilo je Udruženje banaka Srbije.

Osnovni i opšti model koji banke predlažu je da se kamata nastala u prethodnom periodu raspodeli na ostatak duga čija otplata će biti produžena za period trajanja moratorijuma na otplatu.

Alterternative koje banke nude su da se ođednom plate zaostale rate sa kamatom i da klijenti nastave otplatu prema dosadašnjem planu, odnosno da plate samo kamatu, a da rok otplate kredita produže za broj rata za koje je važio moratorijum.

Drugi moratorijum koji je trajao dva meseca prihvatilo je 82 odsto građana i 69 odsto preduzeća, a ukupna vrednost zaustavljenih obaveza iznosi skoro milijardu evra.

Saopštenje: UHAPŠEN SILOVATELJ DEVETNAESTOGODIŠNJEG MLADIĆA

Saopštenje: UHAPŠEN SILOVATELJ DEVETNAESTOGODIŠNJEG MLADIĆA

UHAPŠEN SILOVATELJ DEVETNAESTOGODIŠNJEG MLADIĆA

Pančevo, 29. septembar 2020. godine

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Pančevu uhapsili su N. M. (1999) iz okoline Pančeva, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo silovanje.

Sumnja se da je on noćas u Beloj Crkvi silovao devetnaestogodišnjeg mladića, a policija intenzivno traga za još jednom osobom koja je bila sa njima.

Osumnjičenom će, po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Pančevu, biti određeno zadržavanje do 48 sati.

Bajići Kop u još jednoj akciji: ČIŠĆENJE PODBARE UZ ULICU IVE LOLE RIBARA

Bajići Kop u još jednoj akciji: ČIŠĆENJE PODBARE UZ ULICU IVE LOLE RIBARA

ČIŠĆENJE PODBARE UZ ULICU IVE LOLE RIBARA

Baranda, 29. septembar 2020;

U sklopu radova na revitalizaciji lokaliteta Podbara u Barandi, firma Bajići Kop je sa svojom mehanizacijom očistila prostor uz kolovoz ulice Ive Lole Ribara na ulazu u naselje, koji je bio zarastao u divlju vegetaciju. Radove su obišli predsednik opštine Miloš Markov i njegov pomoćnik Nebojša Kovačević, koji su još jednom istakli društvenu angažovanost ovog preduzeća.