Dom zdravlja Opovo: PREGLEDANO UKUPNO 72 PACIJENTA

Dom zdravlja Opovo: PREGLEDANO UKUPNO 72 PACIJENTA

PREGLEDANO UKUPNO 72 PACIJENTA

Opovo, 3. avgust 2020
U periodu od 27.jula do 2.avgusta 2020.godine u Kovid ambulanti pregledano je ukupno 72 pacijenta od čega je prvih pregleda bilo 45, što je u odnosu na predhodni period znatno manje. Nakon laboratorijske i rendgen dijagnostike serološki je testirano 40 osoba, a od tog broja kod 13 osoba je detektovano prisustvo IgM antitela koja mogu ukazati na akutno prisustvo SARS-Cov-2 virusa.
PCR testiranjem potvrđena su dva nova slučaja obolelih od Covid 19 infekcije.
Kod 8 osoba, koje su imale dijagnozu Covid 19, predhodne nedelje je PCR pokazao negativnost i te osobe se smatraju izlečene. Trenutno obolelih je 11, a od toga 4 osobe su na hospitalnom lečenju.


Molimo Vas da se odgovorno i disciplinovano ponašate, nosite zaštitne maske, održavajte socijalnu distancu, perite i dezinfikujte ruke što češće. Poštujte sve mere i preporuke Kriznog štaba jer jedino tako udruženi možemo sprečiti širenje Epidemije izazvane SARS-Cov-2 virusom.
Kovid ambulanta Doma zdravlja Opovo Vam je na usluzi svakog dana od 9 do 17 časova, brojevi telefona su 013/681-104 i 062/8803155.

DZ Opovo

Paketi za bebe: ČETIRI DEVOJČICE I TRI DEČAKA

Paketi za bebe: ČETIRI DEVOJČICE I TRI DEČAKA

ČETIRI DEVOJČICE I TRI DEČAKA

Opovo, 3. avgust 2020;

U prvoj avgustovskoj raspodeli paketa za bebe Opštinska uprava Opovo uručila je sedam paketa za četiri devojčice i tri dečaka. Jedna prinova je junska dok je šest julskih,  pet beba su iz Opova i po jedna iz Barande i Sakula.

JUN: Uroš Radovanov (Opovo); JUL: Đorđe Karakaš (Opovo), Nikolina Popović (Opovo), Emil Novakov (Opovo), Kristina Smiljanić (Sakule), Mina Novakov (Baranda), Helena Stajin (Opovo).

Fudbalske pripreme: TEMPO ODIGRAO JOŠ JEDNU PRIPREMNU UTAKMICU

Fudbalske pripreme: TEMPO ODIGRAO JOŠ JEDNU PRIPREMNU UTAKMICU

TEMPO ODIGRAO JOŠ JEDNU PRIPREMNU UTAKMICU

Sefkerin, 3. avgust 2020;

TEMPO (Sefkerin) – PIONIR (Besni Fok) 1:2 (1:1); U nedelju 2. avgusta fudbaleri sefkerinskog Tempa odigrali su drugu pripremnu utakmicu pred početak fudbalske sezone. Tempo je bio domaćin Pioniru iz Besnog Foka, a rezultatje 2:1 za goste. Strelac za Sefkerince je bio Bojan Forgić u 45. minutu.

Fudbal u Engleskoj: CRVENI KARTON ZA KAŠLJANJE U SMERU RIVALA

Fudbal u Engleskoj: CRVENI KARTON ZA KAŠLJANJE U SMERU RIVALA

CRVENI KARTON ZA KAŠLJANJE U SMERU RIVALA

LONDON, 3. avgusta (Tanjug) – Fudbaler koji se namerno nakašlje u smeru rivala ili sudije od naredne sezone dobijaće direktan crveni karton, objavio je “Tajms” pozivajući se na izvore u Fudbalskoj asocijaciji Engleske (FA).
Kako se navodi, ova odredba stajaće u sudijskim pravilima za narednu sezonu i prekršaj će biti u rangu sa “namernim faulom”.
Za sada još nije poznato da li će se za “prekršaj kašljanja” koristiti i VAR tehnologija.
Što se tiče fizičke distance, sudija neće biti odgovoran za slavlje fudbalera, ali neće moći ni da ih kazni zbog pljuvanja.