Fondacija Ana i Vlade Divac: KONKURS „JA SAM ODVAŽNA“

Fondacija Ana i Vlade Divac: KONKURS „JA SAM ODVAŽNA“

KONKURS „JA SAM ODVAŽNA“

Opovo, 18. avgust 2020;

IKEA Srbija i Fondacija Ana i Vlade Divac okupile su se se oko zajedničkog projekta „Ja sam ODVAŽNA!” usmerenog na podršku ekonomskom osnaživanju žena u Srbiji. Projekat ima za cilj da doprinese poboljšanju položaja žena u radnom i društvenom okruženju, gradeći ravnopravnost žena i kod kuće.

U okviru prvog ciklusa projekta podršano je šest ženskih preduzetničkih inicijativa u ukupnom iznosu od 4,2 miliona dinara. Imajući u vidu trenutnu krizu izazvanu pandemijom virusa COVID 19 i neizvesnoj situaciju u kojoj se veliki deo preduzetnika i preduzetnica u Srbiji našao, IKEA Srbija i Fondacija Ana i Vlade Divac rešile su da otvore novi konkurs usmeren ka ženskom preduzetništvu.

U okviru konkursa „Ja sam ODVAŽNA“ biće podržani biznisi osnovani od strane žena i/ili oni koje vode žene, kao i pravni subjekti koji zapošljavaju najmanje 60% žena. Osnovna delatnost pravnih subjekata koji će biti podržani je proizvodna delatnost (igračke, tekstilni proizvodi, stari zanati, hrana, pića/sokovi/sirupi, ukrasni/upotrebni predmeti, proizvodi za decu i sl). Projekti će biti odabrani na osnovu njihovog uticaja na zapošljavanje žena, relevantnosti i kapaciteta za ostvarenje poslovnog napretka i održivosti nakon isteka projekta. Aktivnosti se moraju realizovati isključivo na teritoriji Republike Srbije.

Sledeća pravna lica mogu da podnesu prijavu na ovaj konkurs:
• Mikro preduzeća
• Zadruge
• Preduzetnik/ca
• Preduzeća koja zapošljavaju marginalizovane i socijalno ugrožene žene
• Udruženja građana koja imaju misiju da unapređuju ekonomsku samostalnost i položaj žena u društvu, a imaju komercijalnu aktivnost koja zapošljava žene.

Uslovi za učešće u konkursu:
• da su registrovani u Agenciji za privredne registre ili da su upisani u Registar poljoprivrednih gazdinstava najmanje 2 godine od dana raspisivanja konkursa;
• da su podneli popunjen prijavni formular i anekse sa potrebnom pratećom dokumentacijom;
• da budu direktno odgovorni za pripremu i realizaciju projekta, a ne da deluju u svojstvu posrednika

Iznos podrške:
Pravna lica sa svojom poslovnom idejom mogu da konkurišu za bespovratna sredstva u rasponu od 5.000 do 7.000 evra.

Konkurs je otvoren od 17.08.2020. do 30.09.2020. godine do kraja dana.

Smernice za podnošenje prijava, kao i prijavni formulari mogu se preuzeti sa sajta www.divac.com/jasamodvazna, dok sva pitanja u vezi sa procedurom prijavljivanja na konkurs možete postaviti putem e-maila na jasamodvazna@divac.com . Prijava se vrši slanjem prijavne dokumentacije (osnovne, prateće i poželjne dokumentacije) popunjavanjem on-line forme koja je dostupna OVDE. Prijave poslate na bilo koji drugi način (npr. faksom ili poštom) neće biti uzete u razmatranje. Fondacija će svakom prispelom predlogu projekta dodeliti redni broj, a spisak pristiglih prijava biće postavljen na adresi www.divac.com/jasamodvazna.

Detaljnije: https://www.divac.com/jasamodvazna

Paketi za bebe: URUČENI PAKETI ZA DVE DEVOJČICE

Paketi za bebe: URUČENI PAKETI ZA DVE DEVOJČICE

URUČENI PAKETI ZA DVE DEVOJČICE

Opovo, 18. avgust 2020;

U drugoj avgustovskoj raspodeli paketa za novorođene bebe, Opštinska uprava je uručila dva paketa za dve devojčice. Obe prinove su avgustovske, a bebe su iz Sefkerina i Sakula.

AVGUST: Anđela Pavlov (Sefkerin), Marija Mihajlov (Sakule).

FK Omladinac Opovo: ZAKORAČITE U SVET FUDBALA

FK Omladinac Opovo: ZAKORAČITE U SVET FUDBALA

ZAKORAČITE U SVET FUDBALA

Opovo, 18. avgust 2020;

Sloganom „Zakoračite u svet fudbala“ FK „Omladinac“ iz Opova pokreće školu za najmlađe igrače. Početak rada škole fudbala je 24. avgust, a sve informacije se mogu dobiti pozivom na brojeve telefona 065 445 4443 i 063 8230 980.

Nudimo maksimalne uslove za trening i razvoj vašeg deteta, poručuju iz Uprave kluba. Treninzi će se održavati ponedeljkom, sredom i petkom na terenu FK Omladinac.