Kad Englez plovi po Tamišu: TRODNEVNI PACKRAFTING OD SAKULA DO PANČEVA (VIDEO)

05/08/2020

TRODNEVNI PACKRAFTING OD SAKULA DO PANČEVA

Opovo, 5. avgust 2020;

Po preporuci Dragana Simića, beogradskog posmatrača ptica i iskusnog veslača, koji je čest gost potamiških prirodnih staništa,  posebno u našoj opštini, prošlog meseca veslačku avanturu na Tamišu je imao kajakaš iz Engleske Tomas Smolvud.

Tomas Smolvud

Veliki zaljubljenik u prirodu, ptice, vodene tokove i rafting na rekama, Tomas je tokom boravka u našoj zemlji došao na Tamiš i doživeo lepu avanturu na trodnevnom spustu od Sakula do Pančeva. Ono što je zanimljivo jeste da je koristio „packraft“ mali gumenjak na naduvavanje koji se može spakovati na guvernal bicikla. Tomasove impresije Tamišom su izuzetne i kako kaže, imao je zbog visokog vodostaja problema da pronađe pogodna mesta za kamp i noćenje ali je uživao u reci, prirodi i bogatstvu ptičijeg sveta.

kampovanje na Tamišu

Tomasova avantura je samo još jedan primer ogromnog prirodnog i ekoturističkog potencijala našeg Tamiša, koja još uvek nije iskorišćena. Naravno, da bi smo sve to iskoristili moramo se, pre svega, odgovorno ponašati prema ovom prirodnom blagu i sačuvati ga i za sebe i za buduće generacije. Deo Tomasove avanture možete pogledati u video prilogu:

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Nenad Stojčić: Iz Kine s ljubavlju (2)

Nenad Stojčić: Iz Kine s ljubavlju (2)

Iz Kine s ljubavlju (2) Kao što sam na početku priče pomenuo, Hangdžou smatraju jednim od najlepših gradova u Kini. Harmoničan spoj modernog i tradicionalnog, grad je poznat po visokom kvalitetu života i tehnološkim razvojem ali s druge strane očuvanom tradicijom....

LD Šnjep: Održana 15. gulašijada u Barandi (video)

LD Šnjep: Održana 15. gulašijada u Barandi (video)

Održana 15. gulašijada u Barandi https://youtu.be/yijtqcAWSzE BARANDA, 22. maj 2023 - U organizaciji Lovačkog društva „Šnjep“ održana je 15. po redu gulašijada. Kao i prethodne godine gulašijadu je obeležila velika posećenost, kako samih učesnika takmičenja u kuvanju...

najnovije

najčitanije