Kad Englez plovi po Tamišu: TRODNEVNI PACKRAFTING OD SAKULA DO PANČEVA (VIDEO)

image_pdfimage_print

TRODNEVNI PACKRAFTING OD SAKULA DO PANČEVA

Opovo, 5. avgust 2020;

Po preporuci Dragana Simića, beogradskog posmatrača ptica i iskusnog veslača, koji je čest gost potamiških prirodnih staništa,  posebno u našoj opštini, prošlog meseca veslačku avanturu na Tamišu je imao kajakaš iz Engleske Tomas Smolvud.

Tomas Smolvud

Veliki zaljubljenik u prirodu, ptice, vodene tokove i rafting na rekama, Tomas je tokom boravka u našoj zemlji došao na Tamiš i doživeo lepu avanturu na trodnevnom spustu od Sakula do Pančeva. Ono što je zanimljivo jeste da je koristio „packraft“ mali gumenjak na naduvavanje koji se može spakovati na guvernal bicikla. Tomasove impresije Tamišom su izuzetne i kako kaže, imao je zbog visokog vodostaja problema da pronađe pogodna mesta za kamp i noćenje ali je uživao u reci, prirodi i bogatstvu ptičijeg sveta.

kampovanje na Tamišu

Tomasova avantura je samo još jedan primer ogromnog prirodnog i ekoturističkog potencijala našeg Tamiša, koja još uvek nije iskorišćena. Naravno, da bi smo sve to iskoristili moramo se, pre svega, odgovorno ponašati prema ovom prirodnom blagu i sačuvati ga i za sebe i za buduće generacije. Deo Tomasove avanture možete pogledati u video prilogu: