Suzbijanje odraslih formi komaraca: U SUBOTU TRETMAN SA ZEMLJE I IZ VAZDUHA

Suzbijanje odraslih formi komaraca: U SUBOTU TRETMAN SA ZEMLJE I IZ VAZDUHA

U SUBOTU TRETMAN SA ZEMLJE I IZ VAZDUHA

Opovo, 19. avgust 2020;

Opštinska uprava Opovo obaveštava javnost i pčelare da je tretman suzbijanja odraslih formi komaraca iz vazduha i sa zemlje na teritoriji Opštine Opovo planiran za subotu 22. avgusta u ranim večernjim satima.

Tretman će se obaviti sredstvima i dozama propisanim i odobrenim od nadležnih institucija, a u skladu sa ugovorom.

U slučaju neplaniranog pogoršanja meteorološke situacije tretman se odlaže za prvi sledeći adekvatan termin.

Reprezentativne pripreme: POZIV SELEKTORA ZA MOJSU I JOVANOVA

Reprezentativne pripreme: POZIV SELEKTORA ZA MOJSU I JOVANOVA

POZIV SELEKTORA ZA MOJSU I JOVANOVA

Opovo, 19. avgust 2020;

Selektor atletske reprezentacije Srbije Edin Zuković uvrstio je dva atletičara opovačkog Spartaka, Borisa Mojsu i Stefana Jovanova na spisak za odlazak na pripreme nacionalne reprezentacije.

Pripreme će se odvijati na tri različita mesta u zavisnosti od disciplina. Boris Mojsa će sa drugovima iz reprezentacije boraviti na Kopaoniku, a Stefan Jovanov sa bacačima u Sremskoj Mitrovici.

Pripreme će trajati sedam dana i puno će koristiti našim atletičarima pred državno prvenstvo koje ih očekuje sredinom septembra.

Banaćanka, fabrika konzervi Opovo: KAŽU DA SE BOLJE RADILO UZ KAP VESELJA

Banaćanka, fabrika konzervi Opovo: KAŽU DA SE BOLJE RADILO UZ KAP VESELJA

KAŽU DA SE BOLJE RADILO UZ KAP VESELJA

Opovo, 20. avgust 2020;

Stariji Opovčani se sigurno sećaju nekadašnje fabrike konzervi „Banaćanka“. Pogon ove fabrike koja je radila tokom šezdesetih godina prošlog veka nalazio se na Belom bregu, mestu gde su danas smešteni hangari Utve. Fabrika je radila otkup i preradu voća i povrća koje se konzerviralo u metalne konzerve i staklene tegle. Međutim, pored voća i povrća, Banaćanka je imala još jedan specijalitet. Proizvodnju alkoholnog pića višnjevače pod vrlo primamljivim imenom „Kap veselja“.

U razgovoru sa Opovčanima koji se dobro sećaju tih vremena saznali smo da je u pitanju bila kvalitetna višnjevača, za koju smo čuli samo pohvale. Ali, „unučiće“ Kap veselja voleli su i zaposleni radnici u Banaćanki pa smo u vezi toga čuli i za niz angdota koje su se dešavale tokom rada ove fabrike.