Fudbalske pripreme: OPOVČANI ODIGRALI MEČ SA SITI SPORT KLUBOM

Fudbalske pripreme: OPOVČANI ODIGRALI MEČ SA SITI SPORT KLUBOM

OPOVČANI ODIGRALI MEČ SA SITI SPORT KLUBOM

Opovo, 6. avgust 2020;

OMLADINAC (Opovo) – SITI SPORT KLUB (Beograd) 4:0 (1:0); U sklopu priprema pred početak prvenstva Druge južnobanatske lige, opovački Omladinac je ugostio omladinsku ekipu Siti Sport Kluba, inače člana beogradske međuopštinske lige. Opovčani su bili ubedljivi i golovima Markovića, Jovanova (2) i jednim autogolom pobedili rezultatom 4:0.

Da li ste znalI: PRVA LASTA 2. OKTOBRA 1961. GODINE

Da li ste znalI: PRVA LASTA 2. OKTOBRA 1961. GODINE

PRVA LASTA 2. OKTOBRA 1961. GODINE

Opovo, 6. avgust 2020;

Linija na relaciji Opovo – Beograd startovala je 2. oktobra 1961. godine. Tog dana svečano je otvoren opovački most preko Tamiša čija je izgradnja trajala osamnaeset meseci, a prva vozila koja su prešla most bila su dva autobusa Laste sa školskom decom. Narednog dana uspostavljen je redovan putnički saobraćaj Opovo – Beograd tri puta dnevno.

Zanimljivo je da opovački hroničar Andreas Majer u svojim beleškama navodi da su pojedinci tada mislili da je tri autobusa dnevno suviše, što će se narednih godina i decenija pokazati kao pogrešno.

PROČITAJTE JOŠ:

Izgradnjom mosta i asfaltnog puta Opovo – Zrenjaninska magistrala Japanski cvet (1957 – 1959), kao i uvođenjem redovne autobuske linije, Beograd je vrlo brzo postao gravitacioni centar Opovčana i u ekonomskom (radnici) i u obrazovnom (đaci i studenti) smislu. Tako je tokom osamdesetih, devedesetih i nakon dvehiljadite godine bilo i po 19 dnevnih polazaka ka Beogradu.

Foto: Istorijski arhiv ONB Opovo – foto kolekcija Žike Legetića

Dunav osiguranje: PUTNO ZDRAVSTVENO OSIGURANJE

Dunav osiguranje: PUTNO ZDRAVSTVENO OSIGURANJE

PUTNO ZDRAVSTVENO OSIGURANJE

Krenuli ste na neodložno putovanje, ali vas je strah od pandemije kovida 19? Ne brinite, naše putno zdravstveno osiguranje pokriva i lečenje bolesti prouzrokovane koronavirusom. Spakujte kofere i raspakujte brige! Vaše putovanje čeka na vas!

Popust od 15% ostvarujete ukoliko osiguranje zaključite onlajn.

Letnja akcija „Raspakujte brige i osigurajte se tokom putovanja“ trajaće od 15. juna do 30. septembra. Za više informacija pozovite Kontakt centar na broj telefona: 0800 386 286.

„Korona nas jeste iznenadila, ali ne i pobedila!“

„Dunav osiguranje“ – Prijatelj ostaje prijatelj.