Lokalna samouprava: PRVA SEDNICA OPŠTINSKOG VEĆA U NOVOM SASTAVU

Lokalna samouprava: PRVA SEDNICA OPŠTINSKOG VEĆA U NOVOM SASTAVU

PRVA SEDNICA OPŠTINSKOG VEĆA U NOVOM SASTAVU

Opovo, 28. avgust 2020:

Održana je prva sednica Opštinskog veća Opštine Opovo kojom je predsedavao predsednik Miloš Markov. U okviru dnevnog reda određeni su resori kojima će se baviti većnici, dok je za pomoćnika predsednika opštine imenovan je Nebojša Kovačević, a Žika Nestorović za savetnika.


Prijem vukovaca: NAGRADE ZA NAJBOLJE UČENIKE (VIDEO)

Prijem vukovaca: NAGRADE ZA NAJBOLJE UČENIKE (VIDEO)

NAGRADE ZA NAJBOLJE UČENIKE

Opovo, 28. avgust 2020;

Sa malim zakašnjenjem zbog vanrednih okolnosti, za najbolje učenike osnovne škole „Dositej Obradović“ priređen je prijem u Opštini Opovo. Vukovce, njihove odeljenske starešine i direktorku škole dočekali su predsednik opštine Miloš Markov i njegova zamenica Ankica Simin Damjanov.

Markov i Damjanov su učenicima čestitali uspeh i uručili poklone. Svi su dobili po tablet, dok je đak generacije nagrađen laptop računarom. Zbog pandemije ova školska godina je bila specifična i u otežanim uslovima, što će se verovatno nastaviti bar još neko vreme ali je Markov poručio prisutnim učenicima da nastave vredno da rade i uče i neće biti problema. Od šest vukovaca, po dvoje je upisalo IT smer i medicinu, dok se po jedan odlučio za prava i ekonomiju.

Ispred svojih drugova i drugarica zahvalila se Vesna Milić, vukovac iz Sakula.

„Želim da se zahvalim u ime svojih drugara i drugarica na ovim lepim poklonima. Ono što mogu da poručim jeste da ćemo nastaviti vredno da radimo, učimo i našu osnovnu školu i Opštinu Opovo predstavljamo na najbolji mogući način u srednjoj školi, a nadam se i na fakultetu“, rekla je Vesna Milić.

Rukovodilac Odeljenja za društvene delatnosti, javnu upravu i opšte poslove Opštinske uprave Opovo Ankica Jožika ističe značaj nagrađivanja i podrške najboljim učenicima naše opštine.

„I ove godine lokalna samouprava je prepoznala je uspeh đaka i njihov angažman u školi kao nešto što je jako bitno i značakno za našu lokalnu zajednicu. Tim povodom predsednik opštine sa svojim saradnicima je pripremio prigodne poklone za vukovce i đaka generacije kako bi pokazali zahvalnost našoj deci za postignuti uspeh i trud koji su uložili. Ove godine smo imali te vanredne okolnosti izazvane pandemijom tako da je i njihov napor bio veći i značajniji u ovom periodu. Mi im se ispred lokalne samouprave još jednom zahvaljujemo na postignutom uspehu i nadamo se da će opravdati naše poverenje i poverenje svojih nastavnika i profesora kojima su se dokazali svojim dobrim ocenama, nastaviti sa dobrim uspehom“, izjavila je Jožika.

Da podsetimo nosioci Vukove diplome ove godine su Katarina Šijak, Dušan Petrović, Anđela Ilijin, Anđela Bećirović, Vesna Milić i Andrej Mihajlović, koji je ujedno i đak generacije.

Atletsko prvenstvo Vojvodine za starije juniore: TAMARA RADIN PRVAKINJA NA 800 METARA

Atletsko prvenstvo Vojvodine za starije juniore: TAMARA RADIN PRVAKINJA NA 800 METARA

TAMARA RADIN PRVAKINJA NA 800 METARA

Opovo, 28. avgust 2020;

Proteklog vikenda u Novom Sadu održano je Prvenstvo Vojvodine za starije juniore. Opovački atletski klub je imao dva predstavnika na 800 metara u muškoj i u ženskoj konkurenciji. Tamara Radin je osvojila prvo mesto i zlatnu medalju uz ostvaren rezultat od 2:27,83, dok je Luka Stojanović bio četvrti uz oboren lični rekord 2:36,12.

Fudbalski vikend: RADNIČKI DOMAĆIN, BORAC I OMLADINAC NA GOSTOVANJU

Fudbalski vikend: RADNIČKI DOMAĆIN, BORAC I OMLADINAC NA GOSTOVANJU

RADNIČKI DOMAĆIN, BORAC I OMLADINAC NA GOSTOVANJU

Opovo, 28. avgust 2020;

Ovog vikenda domaći ljubitelji fudbala imaće prilike da uživo prate utakmicu u Barandi, naravno sem najvatrenijih navijača koji svoje klubove prate i na gostovanjima.

Sakulski Borac gostuje u Perlezu i ima priliku da na osnovu dosadašnjih rezultata i forme ostvari povoljan rezultat na ovom gostovanju.

Radnički dočekuje Hajdučicu koja nije najbolje startovala početak prvenstva, tako da je favorit u ovom meču.

Utakmica između Mundiala i Omladinca je nepoznanica jer je u pitanju  prvo kolo, pa ćemo videti gde se ovi klubovi trenutno nalaze kad su forma i kvalitet u pitanju. S druge strane, sefkerinski Tempo je u prvom kolu slobodna ekipa.

SRPSKA LIGA VOJVODINA / 4. kolo:

Perlez, 30. avgust (nedelja) 16:30h; VOJVODINA 1928 – BORAC (Sakule)

PRVA JUŽNOBANATSKA LIGA / 3. kolo:

Baranda, 30. avgust (nedelja) 16:30h; RADNIČKI – HAJDUČICA

DRUGA JUŽNOBANATSKA LIGA – ZAPAD (grupa SEVER) / 1. kolo:

Pančevo, 29. avgust (subota) 16:30h; MUNDIAL – OMLADINAC 1927 (Opovo)

Vreme: DANAS DO 30, ZA VIKEND TROPSKE TEMPERATURE

Vreme: DANAS DO 30, ZA VIKEND TROPSKE TEMPERATURE

DANAS DO 30, ZA VIKEND TROPSKE TEMPERATURE

BEOGRAD, 28. avgusta (Tanjug) – U Srbiji će danas preovlađivati sunčano i toplo vreme.

Vetar slab i umeren, istočni i jugoistočni. Jutarnja temperatura od 10 do 17 stepeni, najviša dnevna od 29 do 32, saopšto je Republički hidrometeorološki zavod.

I u Beogradu sunčano i toplo, uz slab do umeren istočni i jugoistočni vetar.

Jutarnja temperatura oko 17, najviša dnevna oko 30 stepeni.

Za vikend i u ponedeljak na jugu i istoku zemlje pretežno sunčano i veoma toplo, s najvišom temperaturom u većini mesta od 33 do 36 stepeni.

U ponedeljak na severu i zapadu uz promenljivu oblačnost lokalna pojava kiše i pljuskova s grmljavinom uz manji pad temperature.

Od utorka do kraja perioda umereno do potpuno oblačno i osetno svežije, sa češćom pojavom kiše i pljuskova s grmljavinom.