Služba zelenila na terenu: UREĐENJE TAMIŠKE ULICE U SEFKERINU (VIDEO)

Služba zelenila na terenu: UREĐENJE TAMIŠKE ULICE U SEFKERINU (VIDEO)

UREĐENJE TAMIŠKE ULICE U SEFKERINU

Sefkerin, 29. avgust 2020;

Kako su nam rekli, u razgovoru sa građanima zamenica predsednika opštine Ankica Simin Damjanov i pokrajinski poslanik Predrag Ginculj inicirali su lokalnoj samoupravi potrebu za uređenjem periferne Tamiške ulice u Sefkerinu koja je zbog divlje vegetacije postala gotovo neprohodna.

Tim povodom radnici Javnog preduzeća „Mladost“ Opovo izašli su na teren sa mehanizacijom i sproveli radove na čišćenju i košenju divlje vegetacije.

„Kao što vidite mi smo danas u Tamiškoj ulici u Sefkerinu gde je ozbiljan problem bio jer su šiblje i korov napravili takvu podlogu da više nije bilo prohodno za vozila i mašine. Inicijativa je krenula od zamenika predsednika opštine da se odradi čišćenje i mi smo danas sa našom službom zelenila sa sve radnim mašinama na terenu da to uradimo, i u ovom trenutku put je gotovo završen i prohodan“, izjavio je direktor Mladosti Dragan Živković.

Radove je obišao predsednik opštine Miloš Markov koji je tom prilikom sa direktorom komunalnog preduzeća razgovarao o kadrovskim potrebama za funkcionisanje firme, kao i potrebnim projektima u vezi poboljšanja vodovodnog sistema.

KUD „Sveti Nikola“ Sakule: PROBE POČINJU U ČETVRTAK, UPIS NOVIH ČLANOVA

KUD „Sveti Nikola“ Sakule: PROBE POČINJU U ČETVRTAK, UPIS NOVIH ČLANOVA

PROBE POČINJU U ČETVRTAK, UPIS NOVIH ČLANOVA

Sakule, 29. avgust 2020;

Kulturno umetničko društvo „Sveti Nikola“ iz Sakula počinje sa probama u četvrtak 3. septembra. Početna grupa od 19:00 časova, a dečji ansambl od 20:00 časova.

Društvo vrši upis novih članova u početnu grupu od šest do 10 godina, a upis se vrši u prostorijama KUD-a četvrtkom i subotom od 19:00 časova.

Branko Kovačević košarkaški as: LEGENDA SRPSKE KOŠARKE U OPOVU

Branko Kovačević košarkaški as: LEGENDA SRPSKE KOŠARKE U OPOVU

LEGENDA SRPSKE KOŠARKE U OPOVU

Opovo, 29. avgust 2020;

Nešto stariji ljubitelji košarke dobro se sećaju krila Metalca i Crvene Zvezde Branka Kovačevića. Legendarnog košarkaša sreli smo u Opovu u Hotelu „Stari Banat“ u društvu prijatelja pa smo iskoristili priliku da popričamo o košarci i naravno, kako je nepogrešivo „punio“ protivničke koševe sa distance.

Branko Kovačević je košarkašku karijeru započeo u valjevskom Metalcu koji je predvodio 1973. godine kada su ušli u Prvu saveznu ligu Jugoslavije. Izraziti košegeter beležio je 30 do 40 poena po utakmici, a činjenica je da tada nije bilo linije za tri poena. Od 1979. godine brani boje Crvene Zvezde, koju je 1984. godine sa 34 poena u polufinalu Kupa Radivoja Koraća protiv Saragose direktno odveo u finale. Karijeru je završio u ljubljanskoj Olimpiji, a već u prvoj sezoni u tandemu sa Vilfanom dovodi je u najviši rang takmičenja.

Nakon košarkaške karijere Kovačević je aktivan učesnik humanitarnih akcija.

Branko Kovačević u Opovu