Srpska liga Vojvodina 2. kolo:  BORAC BEZ BODOVA I U SOMBORU

Srpska liga Vojvodina 2. kolo: BORAC BEZ BODOVA I U SOMBORU

BORAC BEZ BODOVA I U SOMBORU

Sakule, 23. avgust 2020;

RADNIČKI 1912 (Sombor) – BORAC (Sakule) 2:1 (1:1); Otvorena utakmica sa prilikama na obe strane, ali domaćin je na svom kontu imao pogodak više. Sudija Đumić pokazao čak tri puta na belu tačku, dva puta za domaćina i jednom za goste. Prvi penal za domaćina golman Borca Brković je uspešno odbranio, međutim u 33. minutu novi kazneni udarac sa 11 metara Šveljo uspešno realizuje za vođstvo Somboraca. Samo četiri minuta kasnije Sakuljani poravnavaju rezultat, takođe sa bele tačke, a strelac je Gavrilović. Nedostajalo je samo pet minuta da fudbaleri Borca donesu bod u Sakule. Nedostatak koncentracije skupo ih je koštao kada je Antunić u 85. minutu doneo pobedu Radničkom.

RADNIČKI 1912: Pehelj, Mladenović, Goronjić, Popović, Svitić (Antunić), Adžić (Vemić), Slavuljica, Terzić, Molnar, Dimitrić, Šveljo.

BORAC: Brković, Marković, Mićić, Kolmnija (Sekulović), Kačarević, Pavlović, Gavrilović (Nikolić), Đurić (Petrović), Radović (Pavlović), Mladenović, Galić.

REZULTATI 2. kolo: 1.Maj Ruma – Feniks 1995 2:0; Radnički (Zr) – Mladost 1:4; Bečej 1918 – Tisa 1:1; Radnički 1912 – Borac 2:1; Kozara – Sloboda 2:2; OFK Stari Grad – Dunav 3:0; Omladinac – Hajduk 1912 2:2; OFK Vršac – Bačka 1901 0:1; Jedinstvo – Dinamo 1945 (danas); Vojvodina 1928 – Sloga (danas).

Suzbijanje odraslih formi komaraca: KOMBINOVANI TRETMAN SA ZEMLJE I IZ VAZDUHA (VIDEO)

Suzbijanje odraslih formi komaraca: KOMBINOVANI TRETMAN SA ZEMLJE I IZ VAZDUHA (VIDEO)

KOMBINOVANI TRETMAN SA ZEMLJE I IZ VAZDUHA

Opovo, 22. avgust 2020;

Nakon mesec dana, na teritoriji Opštine Opovo sproveden je još jedan kombinovani tretman suzbijanja odraslih formi komaraca sa zemlje i iz vazduha. U međuvremenu izvršeno je suzbijanje kućnih formi komaraca u kotlarnicama javnih ustanova i podrumima stambenih zgrada, a u okviru priprema za današnju akciju, postavljanjem klopki odrađen je monitoring  larvi, odraslih formi komaraca i determinacije invazivnih vrsta u svim naseljenim mestima.

Kao i prethodni put inspektorka za zaštitu životne sredine Opštinske uprave Opovo Marina Mitrović izvršila je nadzor punjenja sredstava za suzbijanje komarca na aerodromu aero kluba u Smederevu, kao i u vozilima za tretiranje sa zemlje.

Akcija je počela sinhronizovano u kasnim popodnevnim satima kada su bili najidealniji meteo uslovi, a sve pod kontrolom inspekcijskih službi Opštinske uprave Opovo.

Na mestu događaja bio je i predsednik opštine Miloš Markov i njegova zamenica Ankica Simin Damjanov, a Markov je tom prilikom izjavio da lokalna samouprava prati trend populacije komaraca i shodno sa rezultatima preduzima stručni nadzor i akcije.

„Nakon tačno mesec dana ponovo se vrši tretman odraslih formi komaraca, u ptanju je kombinovani tretman koji podrazumeva tretman i iz vazduha i sa zemlje. Ono što je dobro jeste da se u istom trenutku vrši tretman u sva četiri mesta naše opštine sa četiri vozila, tako da će efekti biti veći, odnosno imaćemo manju populaciju odraslih formi komaraca u narednom periodu. To se pokazalo dobro i u prethodnom periodu kada se vršio tretman, pa ponavljamo i ovaj put i nadamo se da će rezultati biti zadovoljavajući i u interesu naših građana“, rekao je Markov.

Avion firme Aerosystem je zaprašivao iz vazduha, dok su četiri vozila Eko-san Plus tretirala komarce sa zemlje.

Pripremne utakmice: REMI ZMAJA I TEMPA U ZEMUNU

Pripremne utakmice: REMI ZMAJA I TEMPA U ZEMUNU

REMI ZMAJA I TEMPA U ZEMUNU

Zemun, 22. avgust 2020;

ZMAJ (Zemun) – TEMPO (Sefkerin) 2:2 (0:1);

Dobra igra Tempa u ovoj prijateljskoj utakmici, iako drastično oslabljeni bez nekolicine igrača i sa samo tri izmene. Centralna figura utakmice bio je Uroš Mladenović. U 17.minutu dolazi do lopte na nekih dvadesetak metara od gola gostiju i ne čekajući ništa šutira, a lopta završava pod prečku nemoćnog golmana domaćih. Sefkerinci su nastavili sa napadima ali bez koncentracije u završnici.

Početkom drugog poluvremena Zmaj vrši nekoliko izmena i ubacuje sveže igrače koji su malo podigli nivo igre. U jeku napada domaćih u 55. minutu Mladenović osvaja loptu na centru terena u nekoliko koraka upućuje pravu bombu sa preko 35 metara, koja završava u same rašlje gola domaćih. Kako su nam rekli stariji navijači Zmaja ovakav gol nije viđen u Zemunu bar desetak godina.

Nakon vođsva od 2:0 Tempo je nastavio sa napadima ali su se promašaji ređali kao na traci. Sa druge strane domaćin je uspevao da pripreti nekoliko puta uglavnom iz prekida. Sudija je iz samo njemu znanih razloga produžio utakmicu čitavih 10 minuta, tako da je domaćim uspeo da dođe do izjednenja. U 100.minutu Zmaj uspeva da izjednači na 2:2 i odmah zatim je odsviran kraj utakmice. Ali eto i to su čari malih terena lokalnih klubova.

Sastav Tempa: Đinović, Simeon, Dejan Jaćimovski, Stanisavljević, Darko Jaćimovski, Stoševski, Dačić, Mladenović, Živković, Radojičić i Forgić. Igrali su još: Ilkić, Stajić i Krujezi.

Prva južnobanatska liga 2. kolo: PORAZ BARANĐANA U ULJMI

Prva južnobanatska liga 2. kolo: PORAZ BARANĐANA U ULJMI

PORAZ BARANĐANA U ULJMI

Baranda, 23. avgust 2020;

PARTIZAN (Uljma) – RADNIČKI (Baranda) 2:0 (1:0); Golovima Getejanca na početku i u finišu utakmice Partizan je došao do pobede u susretu sa Radničkim. Greška u poslednjoj liniji već u 9. minutu koštala je Radnički primljenog gola. Mada su zbog povrede ostali bez Dobrića pred kraj prvog poluvremena, Vrane su u nastavku meča imale dominaciju, međutim, igra na sve ili ništa u finišu utakmice rezultirala je drugim pogotkom domaćina (85’), koji realno nije bio bolji od Radničkog. Baranđanima ostaje da se u narednom periodu uigraju kako bi bili konkurentni u nastavku prvenstva.

PARTIZAN: Ilić, V.Popov, Kovačević, Grbić, Nikolin, Stojković, Getejanac, Jezdimirović, Jovanov (Krneta 46’, Banu 77’), I.Popov, Pešić.

RADNIČKI: Gudović, Lazin, Vitorović, Petrov, O.Babin, Grbović, D.Babin, Stojković, Milovanov, Dobrić (Vilaret 42’), Marić.